Thomasenpaul.nl interviewt Kees Prins

Wat is voor jou thuiskomen?
Thuiskomen is voor mij eigenlijk steeds meer letterlijk thuiskomen, dus terugkomen in het huis waar ik me veilig en gelukkig voel met mijn gezin en omringd met degenen van wie ik hou.

Wanneer ben je echt tevreden over een nummer?
Ik ben echt tevreden over een nummer als de tekst en de muziek hetzelfde uitdragen, dus als de muziek de tekst ondersteunt en andersom.

Hoe ziet een dag in deze tour er voor jou uit?
Een dag in de tour is eigenlijk heel saai: verzamelen op de afgesproken plek, dan rijden naar waar we spelen, gitaren stemmen, soundchecken, eten en dan nog even een half uurtje rust voordat we op moeten. Het enerverende van een tournee zit hem in het spelen zelf. Dat is elke avond weer anders en dat is steeds weer een uitdaging.

Hoe heb je je voorbereid op deze show?
We hebben ons op deze tour voorbereid door tweewekelijks bij elkaar te komen en elkaar de muziek te laten horen waar we van houden. Daarna zijn we nummers gaan vertalen en hebben we ook gaandeweg eigen nummers geschreven.

Wat zijn de sterkste en minder sterke kanten van je collega's?
Paul is een zanger pur sang. En JP is een begenadigd singer/ songwriter. Over de minder kanten van hun talent laat ik me niet uit.

Van welk nummer, al dan niet uit de show, zou je willen dat jij het geschreven
had?

Rosie.

In hoeverre is de voorstelling voor jou autobiografisch?

Wat ik in de voorstelling vertel is gedeeltelijk autobiografisch. Ik maak gebruik van dingen die ik in mijn leven heb meegemaakt, maar geef daar wel een draai aan, zodat het in de voostelling past. Zo heb ik Paul en Thomas wel geregisseerd in de West Side Story, maar heb ik ze natuurlijk nooit verteld dat hun stemmen zo goed bij elkaar pasten. Dat wisten ze zelf ook wel...

Kan een nummer te persoonlijk worden?
Een nummer kan wat mij betreft nooit te persoonlijk worden, omdat hoe dichter een nummer staat bij de persoon die het zingt, hoe mooier het is. En voor degeen die het zingt is het nummer een vorm geworden om te zeggen wat hij kwijt wil en een vorm is goed te hanteren.

Hoe groot was de stap van Jiskefet naar dit trio?
De stap van Jiskefet naar dit trio was niet zo groot omdat ik al klaar was met Jiskefet. Het was dus alleen maar een leuke nieuwe uitdaging.

Wat ga je hierna doen?
Hierna ga ik Plien en Bianca regisseren en ik heb nog een filmscript op stapel staan dat ik aan het schrijven ben en een toneelstuk dat ik ook aan het schrijven ben. Verder weet ik nog niet wat ik ga doen, maar ik zie wel weer wat er op mijn pad komt.


Kees: Dankjewel!!