ACDA EN DE MUNNIK: Absurd toneelstuk voor drie heren

Paul de Munnik snoepte even buiten de deur met zijn “bejaardencircus”, maar Thomas Acda vergaf het ’m. Vanmorgen zitten ze gebroederlijk naast elkaar: koffie op tafel, omeletje-kaas in de pan en de nieuwe cd Nachtmuziek in de kast. Wat volgt is een absurd toneelstuk voor drie heren.

Tekst: Ruud Meijer

Tien uur ’s ochtends op een doordeweekse dag, in een etablissement schuin tegenover Artis. Paul de Munnik is op tijd. Hij oogt fris en is wakker genoeg om mij nog even te herinneren aan de slechte recensie die ik schreef over Op Weg Naar Huis, de theatertour die hij afgelopen seizoen deed met Kees Prins en JP den Tex. Thomas Acda is te laat. Hij heeft tot half vijf ’s nachts gefeest en werd tien minuten voor de afgesproken tijd pas wakker. Na een kwartier steekt hij een hoofd om de hoek van de ingang dat net zo verkreukeld is als, zo blijkt later, zijn humeur. Gelukkig heeft hij een humeur met humor. Willem van Hanegem met een Amsterdams accent – dát soort oneliners. Grootste onthullingen van gesprek? Rock & roll bestaat niet, Paul De Munnik is accountant en Thomas Acda een zeemeermin.

Lees het volledige verhaal in Revolver #12

Bron: www.revolvermagazine.nl
Wil je Revolver Magazine een paar nummers uitproberen? Dat kan: voor €19,95 krijg je als proef drie edities in de bus. Scheelt toch al gauw €3,90 met de winkelprijs.