Nieuws:

20 december 2006:

Niet vergeten.. Vanavond op RTL 4 het Friends For War Child concert. 20.30 .

19 december 2006:

Op tweede kerstdag is het weer tijd voor de Koppensnellers Kerstspecial. Naast het alternatieve jaaroverzicht aan de hand van de leukste, grappigste en meest opmerkelijke fragmenten van 2006, spelen Barbara de Loor, Marianne Thieme, Prem Radhakishun, Thomas Acda, Cees Geel en Humberto Tan het Koppensnellers spel. Ze spelen om iemand die in 2006 veel pech heeft gehad aan een goede jaarafsluiting te helpen.

30 november 2006:

Ter gelegenheid van het ingaan van de (astronomische) wintertijd, op 21/22 december om klokslag 1.22 uur, is er een extra lange aflevering van het Radio 2-programma Wintertijd. Presentator Harry de Winter ontvangt tussen 0.00 en 6.00 uur grote artiesten uit de Nederlandse popmuziek zoals Henny Vrienten, Huub van der Lubbe, Manuela Kemp, Thomas Acda en Mart Smeets. De Winter haalt met hen muzikale herinneringen op en draait platen van hun inspiratiebronnen.
In zijn programma Wintertijd draait de mediagoeroe en muziekliefhebber Harry de Winter wekelijks veel muziek uit zijn eigen collectie. Zijn voorliefde voor classic rock songs uit vooral de jaren zestig en zeventig is duidelijk terug te horen.
Daarnaast is er ruimte voor bijzondere opnames van klassiekers, geïllustreerd met eigen anekdotes. Regelmatig ontvangt De Winter gasten in zijn programma. AVRO Wintertijd is wekelijks, elke zaterdag op zondag, tussen 0.00 en 1.00 uur op Radio 2 te beluisteren.

16 november 2006:

Afgelopen maandag was het dan zover.. De tweede editie van Rigter Live, gehouden in het Patronaat in Haarlem voor de 2 jaar geleden overleden radio DJ Wim Rigter. Wim is gestorven aan kanker, en daarom gingen alle opbrengsten naar het KWF kankerfonds. Alle artiesten traden belangeloos op. Dat waren Acda en de Munnik, Van Dik Hout, IOS, The Sheer, Skik, Stevie Ann, Monique Klemann, Bolland en Bolland, Racoon en Beau van Erven Dorens.
Thomas en Paul speelden Mooi Liedje, omdat dat toch wel het favoriete nummer was van Wim, Drie Keer Vallen en een vertaling van Maybe I Am Amazed van Paul McCartney.

De foto's van Rigter Live staan nu bij de foto's.

En hieronder vind je nog een filmpje.

27 oktober 2006:

De castfoto van de film Alles Is Liefde, met rechts Thomas.

25 oktober 2006:

Er staat een nieuwe quiz online. Test je filmkennis.. Succes!

24 oktober 2006:

Morgen Is Ze Weg, ook live bij Live In The Living.. Wederom helaas slecht tot geen beeld, maar geniet vooral van de meer dan mooie stem van Paul de Munnik.

 

19 oktober 2006:

Beter laat dan nooit, alsnog een filmpje van Live In The Living.. Vandaag Ben Ik Gaan Lopen. Nou ja.. wat er voor door moet dan.. Van het filmpje is helemaal niks te zien, het was echt te donker daar om goed te kunnen filmen, maar het geluid is natuurlijk wel te horen.. En dat is wel super mooi.

 

De foto's en een verslag van WarChild volgen ook snel.. En ik heb nog meer materiaal van Live In The Living, dus als jullie willen, plaats ik dat er ook alsnog op.. Ik hoor het graag.

Op woensdag 20 december komt het Friends For War Child concert op RTL4.

10 oktober 2006:

Live In The Living, programma 7 oktober 2006:

Lucky Fonz III:
Deze jonge blonde Amsterdamse singer-songwriter staat momenteel volop in de schijnwerpers. Zo dingt hij mee naar de Grote Prijs van Nederland en draagt VPRO-radio hem op handen. Als je Otto(want zo heet hij in zijn dagelijkse leven) op het podium hoort en ziet, wordt al snel duidelijk dat de buhne zijn favoriete stek is. Met de flair van Bob Dylan in zijn jonge jaren schud de zanger/gitarist tragikomische, vaak eigenhandig geschreven traditionals uit zijn songschrijversmouw. Dat hij ook nog een aardig virtuoos riedeltje op het klavier in zijn mars heeft, komt vanavond goed uit, want er is een vleugel aanwezig. Natuurlijk hopen wij op een klinkend duet met:

Carolien Borgers:
Carolien Borgers is een ongelofelijke verschijning en een nog ongelofelijker talent. Ze kan je volledig onder de tafel spelen, aan het huilen brengen, aan het lachen maken, uitermate opwinden en plotseling woedend maken. Dit komt omdat zij zich niet verschuilt of puur de actrice uithangt. Nee, Carolien gaat diep en gaat de zwarte zijde van het leven niet uit de weg. En dat zullen we weten ook. Het komt daarbij goed uit dat de aan de kleinkunstacademie geschoolde, nog erg jonge en vreselijk perfectionistische zangeres en pianiste de kunst van het zich raak uitdrukken n u al opvallend goed beheerst. Misschien heeft het iets te maken met dat zij ooit gecoacht werd door ene:

Paul de Munnik:
Deze inmiddels ervaren singer-songwriter kennen we natuurlijk allemaal van het volprezen gezelschap A&de M. Dat De Munnik ook solo zijn mannetje staat, bewees hij onder meer een klein jaar terug, toen hij voor het eerst 'helemaal naakt' bij Live in the Living aantrad. Voor De Munnik is een huiskameroptreden een mooie manier om te kijken hoe zijn liedjes het in een nog intiemere setting dan het theater doen. Bovendien kan hij als hij dat wil gewoon de gitaar er bij pakken (of de eerste stem doen), omdat zijn goede vriend Thomas toch niet kijkt. Live in the Living heeft een heel hoge pet op van Paul en is benieuwd welke prachtige liedjes hij vandaag uit zijn hoge hoed (pet?) zal toveren..


Wat was dit weer leuk! Dat Paul ook zonder Thomas goed zijn mannetje staat, bewees hij afgelopen zaterdag wel weer. Hij speelde 3 nieuwe nummers, Waar Was Je Dan, Lena, Morgen Is Ze Weg, Ik Was Vergeten, Vandaag Ben Ik Gaan Lopen en Ik Wil Naar Huis, een nummer van Bram Vermeulen, en samen met Carolien speelde hij nog een nummer van Randy Newman: God's Song. Carolien zong trouwens Ik Was Vergeten.
Foto's staan onder het kopje foto's en de filmpjes die ik gemaakt heb probeer ik deze week ook nog te plaatsen, die moeten eerst even bijgelicht worden.
(en Paul, die hoge stem in Lena en Morgen Is Ze Weg ben jij toch echt niet hoor.. :-) )

30 september 2006:

Gefeliciteerd Paul!!!

The Sheer geeft een optreden tijdens de tweede editie van Rigter! live, het muzikale eerbetoon aan de overleden diskjockey Wim Rigter. Dat heeft de organisatie van het festival donderdag bekendgemaakt. Ook IOS, Guus Meeuwis, Stevie Ann, Monique Klemann en Bolland & Bolland treden op 13 november belangeloos op in het Haarlemse Patronaat. De opbrengsten komen ten goede aan KWF Kankerbestrijding. De presentatie is in handen van televisiepresentatrice Manuela Kemp.
Van Dik Hout en Acda & de Munnik zijn voor de tweede keer aanwezig op Rigter! live. Zij zijn door de radiomaker ontdekt en werden persoonlijke vrienden.

29 september 2006:

Ja!! Hij is nu dan toch echt bijna af!!! Volgende week komt (en nu echt!!) de nieuwe quiz online!!!!

27 september 2006:

Rustig, komkommertijd... Ik heb zelf ook weinig tijd ivm drukte op mijn werk.. Weinig tijd om de site te updaten, dus misschien is deze komkommertijd wel goed.. In ieder geval wel echt welgemeende excuses!!!

12 september 2006:

Stel je voor: het geluid van de zee, een ondergaande zon, een kampvuur en Acda en de Munnik die voor je zingen! Dat zijn de BelCompany Kampvuurconcerten deze zomer.
Zo opende het AD de brief die ik vorige week in de bus kreeg. Eergisteren was het eindelijk zover! Met mijn moeder vertrok ik om half 10 richting Renesse. Daar aangekomen meteen al een paar van de mannen gezien waar het allemaal om zou draaien die avond. Eerst nog aan het strand gezeten, een lekker hapje gegeten en toen was het tijd om richting Kampvuur te gaan. Na een ontvangst en een drankje kreeg iedereen een polsbandje waarmee je naar binnen kon. De weg naar de tipi was verlicht met vuur en kaarsen. De tipi zelf zag er ook ontzettend gezellig uit, met allemaal kaarsen, drank en vuurkorven. Ze werden aangekondigd, kwamen, zagen en overwonnen. Zoiets dan. De sfeer zat er meteen al in. Wat een waanzinnig bijzonder optreden was dit. Zo lekker dichtbij en zo intiem. Nog nooit eerder meegemaakt volgens mij. Puur genieten. Naast me zag ik dat mijn moeder het ook waanzinnig vond, dat was voor mij helemaal te gek.
Na het optreden nog een stukje Racoon geluisterd vanaf het gras bij het zwembad van het hotel. We hadden ook een kamer geboekt, omdat ik wist dat ik na het concert waarschijnlijk geen zin zou hebben om terug naar huis te gaan. Daar had ik gelijk in. Na het concert van Racoon zijn we samen met Paul aan de bar gaan zitten. Dave en Natalie schoven ook aan en het werd later en later. Om kwart over 4 was het bedtijd. Gelukkig de dag erna geen kater. Wel wat mooie foto's kunnen maken. Helaas waren foto's tijdens het optreden verboden, maar in de bar werd de camera toch maar tevoorschijn getoverd.9 september 2006:

Last but not least: Dit Lied Gaat Over Niets

7 september 2006:

En dit is Lena.

6 september 2006:

Onder het motto "Ik win nooit wat" belden ze net op dat ik kaarten gewonnen heb voor het Kampvuurconcert van aanstaande zondag!!!! YES!!!!!
En echt, ik zweer het, ik win anders nooit wat, dus het mag best een keer.. :-)

5 september 2006:

Heeswijk-Dinther en Bloemendaal, Theater de Kersouwe en Theater Caprera

Weer drie geweldig leuke optredens achter de rug. En Acda en de Munnik zouden Acda en de Munnik niet zijn als er niet iets fout zou gaan. Dus inderdaad, tijdens het eerste concert in Caprera was het raak. Vlak na het begin van het concert, tijdens Wat Ik Zie Moet Ik Hebben, begaf het geluid het. Baal baal.. Maar hoe los je zoiets beter op dan gewoon recht voor je publiek te komen spelen terwijl de technici het probleem achter je proberen te verhelpen? De mensen op de eerste rij(waaronder ikzelf) mochten van geluk spreken. Waar het publiek normaal gesproken gescheiden wordt van het podium door een vijver, kwamen de mannen ineens recht voor het publiek staan. Zij speelden daar, dus zonder enige versterking, Beatles en de Buren en Het Regent Zonnestralen. Ik kon het niet laten wat te filmen. En foto's te maken. Jammer voor de mensen achterin, dat wel. Ik kan me niet voorstellen dat zij ook maar iets van dit gebeuren mee hebben gekregen, behalve dan misschien de zaal die meezong.
Toen dit muzikale euvel verholpen was, werd een tweede poging gewaagd. Die ging gelukkig wel goed. Het enige minpuntje was, dat ze een vele kortere toegift speelden dan de dag ervoor en zo bleek ook dan de dag erna. Ook waren er wat minder grappen tussendoor. En als excuus vertelde Paul de Munnik later dat zij ook nog de dag erna moesten spelen. Dus dat ze daarom hun stemmen wat moesten sparen. Nou, daar heb je natuurlijk weinig aan als je alleen die dag naar dat concert ging.
De tweede dag Caprera verliep alles wel weer gesmeerd en waren de grappen tussendoor weer als vanouds. De nummers werden naar mijn idee met meer enthousiasme gespeeld en ook met meer enthousiasme ontvangen. Zelfs een extra toegift kwam er bij kijken. Geweldig!
En de eerste dag in Heeswijk-Dinther had voor mij sowieso iets speciaals. Want waar ik normaal gesproken het hele land af reis, stonden ze nu ineens om de hoek te spelen. Een geweldig mooi theater was het ook. En je mocht gewoon foto's maken, flits of geen flits. Over dat laatste werd in Bloemendaal wat moeilijker gedaan.
Bovendien was het feit dat ik de mannen naderhand nog even gezien en gesproken heb helemaal de perfecte afsluiter van een prachtig mooie eerste avond.

De foto's staan onder het kopje foto's. De filmpjes volgen hier.
Akoestische versie van Beatles en de Buren


De Kapitein


De komende week volgen ook de rest van de filmpjes, ik moet nog even uitzoeken waar ik bestanden/filmpjes groter dan 100 MB kan plaatsen. Iemand tips??

20 augustus 2006:

Natuurtheater De Kersouwe, waar Thomas en Paul 2 september zullen spelen, is uitgeroepen tot het op 1 na mooiste openluchttheater van Nederland. Op de eerste plaats eindigde Theater Het Amsterdamse Bos in Amsterdam. Op de derde plaats kwam De Valkenburgse Heuvels in Valkenburg. De verkiezing is een initiatief van het weekblad Viva. Nederland telt zo'n veertig openluchttheaters die in de zomer producties van uiteenlopende aard programmeren in de buitenlucht.


In dit theater zullen Thomas en Paul 2 september te zien zijn.

10 augustus 2006:

Voor de tweede keer zullen eind augustus en begin september verschillende artiesten optreden tijdens de intieme Kampvuurconcerten in het Zeeuwse Renesse. Acda & De Munnik, I.O.S., Do, Bløf, Xander de Buisonjé en Racoon vormen het affiche van dit jaar. Voor de concerten, waar slechts plek is voor 150 fans die bijna letterlijk naast de artiest rond het kampvuur komen te zitten, zijn geen kaarten te koop. De toegangsbewijzen zijn alleen te winnen via het AD en Belcompany.

Vorig jaar traden onder anderen Jamie Cullum, Paul de Leeuw en Ilse DeLange op in de reuzenwigwam aan de Zeeuwse kust. Kaarten zijn binnenkort te winnen via www.ad.nl.

6 augustus 2006:

Drie Keer Vallen, live bij Villa BVD, 2 juli 2006:

1 augustus 2006:

Thomas en Paul zijn toegevoegd aan de line up van artiesten die meedoen aan het Friends For War Child concert dat op 17 oktober in de Ahoy' in Rotterdam gehouden wordt. Ook Marco Borsato, Di-Rect, Ali B, Peter Heerschop, Girls Just Wanna Have Fun en Blof zullen hun medewerking verlenen aan dit concert. Je kan alleen een kaartje krijgen als je lid wordt(of al bent) van War Child. Voor meer info over War Child en over het optreden: www.warchild.nl en om meteen Friend te worden klik hier.

Word Friend van War Child en krijg een gratis kaartje voor het Friends for War Child concert 2006!
Op 17 oktober 2006 vindt in de Rotterdamse Ahoy' voor de vierde keer het Friends for War Child concert plaats. Topartiesten als Di-rect, Ali B, Acda & de Munnik, BLØF, Marco Borsato, Peter Heerschop en Girls Wanna Have Fun zetten zich in voor de talloze kinderen die nog in oorlog leven en voor het werk van War Child. Dit jaar staan we stil bij het thema Kindsoldaten.

Jij kunt bij dit concert aanwezig zijn! Als je vanaf een bedrag van € 5,00 per maand nu 'Friend' van War Child wordt, krijg je als welkomstcadeau een kaartje voor dit concert. Het Friends for War Child concert is dankzij de inzet van vele bedrijven en vrijwilligers, geheel gesponsord. Jouw donatie gaat dus volledig naar de projecten van War Child!


En meteen nog maar een filmpje van Java eiland.. Dit is Duivel Is Dood:

30 juli 2006:

Bij foto's heb ik een aantal foto's geplaatst van het optreden dat de mannen afgelopen vrijdag gaven op Curacao. Met veel dank aan Erica.

27 juli 2006:

De Kapitein Deel II:

25 juli 2006:

Foto's van de optredens op Java eiland staan inmiddels online.. De filmpjes volgen in de loop van de week.. Hier vast een voorproefje van wat ik gefilmd heb:

-Duivel Is Dood
-Kapitein Deel II
-Je Huis Is Af
-Ik Ben Een Poema, Meneer (De Poema's)
-Zij Maakt Het Verschil (De Poema's)
-Ik Kan Het Niet Alleen (De Dijk, Van Dik Hout en Acda en de Munnik)
-Aankondiging Van Dik Hout door Paul

Wat was het genieten zeg op Java!!! Alleen wat was het ook druk!! En warm... En vervelend dat je geen eten en drinken mee mocht nemen, zelfs geen water.. Ja, alleen als je de dop eraf haalde.. Dus de slimmeriken namen gewoon een extra dop mee of schopten hun weggegooide dop gewoon een stukje mee naar voren en raapten hem op. Voor alles is een oplossing, maar toch.. En als je een beetje vooraan stond was de bar ook niet echt te bereiken.. Maargoed.. Het optreden...
Geweldig!!! Wat een vrolijke mannen op dat podium, echt heerlijk om te zien!!! Het enthousiasme straalde er af. Mooi..
Thomas en Paul speelden eerst, daarna Van Dik Hout, toen kwamen De Poema's en als afsluiter De Dijk.. Naderhand werd nog met z'n allen De Stad Amsterdam(Wat anders.. :-) ) en Ik Kan Het Niet Alleen gezongen.
Thomas en Paul speelden: Een Lief Die Niet Zo Huilt, Ren Lenny Ren, Het Regent Zonnestralen, De Kapitein Deel I en II, Als Het Vuur Gedoofd Is, Hallo Liedje, Waar Was Je Dan, Als Je Me Morgen Ziet, Hoogmoed En De Val, Duivel Is Dood, Je Huis Is Af en Ik Hou Van Jou. Niet in deze volgorde trouwens en volgens mij vergeet ik nog wat..
De Poema's speelden Ik Ben Een Poema Meneer, Groot En Belangrijk, Mijn Houten Hart en Zij Maakt Het Verschil.
Zondag kwam er ook nog een boot langs waarop Thomas 'Dag Sinterklaasje' inzette.. Klinkt leuk als dat door 10000 mensen wordt gezongen. :-)
En ook de teksten 'Sinterklaas is homosexueel' en het door Paul 'De politie is homosexueel' vielen in goede aarde.

Twee avonden genoten en nu wachten tot september..

20 juli 2006:

Beloofde soundcheck filmpjes en de nieuwe quiz laten door het hete weer iets langer op zich wachten.. Volgende week heb ik echter weer vakantie dus dan vind ik hopelijk een niet zo warm gaatje in de dag en dan plaats ik ze. Beloofd.

16 juli 2006:

Inmiddels is de line up van de Java eiland concerten bekend gemaakt:

17.00: De deuren van het terrein open
17:30: DJ Jasper
19.20: Acda & de Munnik
20.35: Van Dik Hout
21.30: Poema's
22.05: De Dijk
23:00: Einde concert

7 juli 2006:

Maandag 10 juli zijn Thomas, Paul en David bij radio Tour de France. De uitzending is van 14.00 tot 18.00 uur via radio 1. Op de halve uren spelen ze een nummer.

5 juli 2006:

Thomas is toegevoegd aan de cast van de nieuwe Nederlandse film Alles Is Liefde. Deze film is geschreven door Kim van Kooten. Andere acteurs die er ook in zullen gaan spelen zijn onder andere Paul de Leeuw, Wendy van Dijk, Daan Schuurmans en Jeroen Spitzenberger. Klik hier voor de site van de film. Er staat nog maar weinig op, maar daar komt vast snel verandering in..

Alles Is Liefde is een film over vaders, dochters, moeders, zoons, mannen en vrouwen in allerlei soorten combinaties - omdat liefde overal is en we het allemaal willen. Maar liefde is als Sinterklaas: je moet er in geloven, anders wordt het niks.
Alles Is Liefde wordt een romantische comedy over mensen die te kampen hebben met liefde. Of beter gezegd: met een gebrek daaraan. De hoofdrol is weggelegd voor een gelauwerd acteur die in zijn carriere alle grote rollen heeft gespeeld, maar heimelijk het meeste plezier beleefd aan zijn jaarlijkse schnabbel, de rol van Sinterklaas tijdens diens jaarlijkse intocht. Dat hij uitgerekend moet overlijden op de dag van de intocht, is onhandig. In de totale paniek die volgt, wordt de mijter op het hoofd gezet van diens tuinman annex chauffeur. Op zijn begrafenis ontmoet zijn dochter de zestien jaar jongere Daniel met wie ze zich in een even genante als hartstochtelijke affaire stort. Intussen is haar vriendin Wendy al eeuwen vrijgezel en vastbesloten dat te blijven tot De Ware haar komt halen. Prins Valentijn is dan wel geen troonopvolger, maar voldoet verder aan alle criteria van onvervalste sprookjesprins. Maar zal Wendy ook van hem houden als hij geen Zwarte Pietenpak draagt? In Alles Is Liefde lopen verschillende verhalen door elkaar heen en banen zich uiteindelijk allemaal een weg naar de climax, de avond van de vijfde december...

5 juli 2006:

Wat een lekker weekend heb ik achter de rug. Heerlijk genoten van het mooie Zwarte Woud en van 2 optredens van Thomas en Paul. De soundcheck die ze de 2e dag deden heb ik helemaal gefilmd, er ging wel het een en ander mis, maar dat geeft niks. Het was niet voor niks een check. Ik plaats hier wat filmpjes van de soundcheck. Verder staan de foto's ook onder het kopje foto's. Helaas zijn ze heel erg donker, dat kwam denk ik omdat het een optreden in de openlucht was en het was daar ook gewoon donker. Jammer dus. Hopelijk is er toch iets te zien.

En nu op naar Java!! :-)

Hieronder Laat Me Slapen in de soundcheck. Laat je vooral niet afleiden door de Duitsers op de voorgrond.. :-)

 

En dit is Ik Hou Van Jou:

 

Nog een stukje soundcheck, deze keer in het Engels:

 

En nog een stukje Engels:

 

Dat was het voor nu. De rest van de filmpjes volgen.29 juni 2006:

Beloofde quiz komt iets later.. Ik kan wel vast vertellen wat het is. Het is een verhaal waarmee iets gedaan moet worden..
De reden van de vertraging is dat ik een weekendje weg ga. Naar Duitsland. Ja inderdaad, naar AedM bij Villa BVD.. Dus daarvan volgende week de foto's. :-)

23 juni 2006:

Volgende week zal er een nieuwe quiz verschijnen.. Een die anders is dan anders. Leuker dan anders. Moeilijker dan anders.. Nog even geduld dus..

17 juni 2006:

Acda en de Munnik In Concert op zaterdag 2 september in natuurtheater De Kersouwe in Heeswijk-Dinther is uitverkocht.

10 juni 2006:

De DVD's van All Stars zijn vanaf 15 juni te bestellen bij de Vara. Kosten zijn 14,99 per DVD en alle 3 seizoenen zijn los op DVD verkrijgbaar.

Ook het Harry's Tuincentrum shirt uit de serie is te bestellen voor 24,95

Surf voor meer info naar de Varashop op de site van de Vara.

3 juni 2006:

Onder de loep genomen: Bang Dat Dit Het Is.

De deur slaat harder dan ik dacht
Het is kouder dan ik had verwacht
Maar ik moest en zou in nieuwe jas
Dat ik er gister ook al was

(Een man heeft ruzie met zijn vriendin. Het valt hem allemaal een beetje tegen. Hij wil eruit, en gebruikt als smoesje dat hij een nieuwe jas gaat kopen. Hij had immers gisteren al gezegd dat hij naar de kroeg zou gaan, dus nu moest hij een smoesje verzinnen.)

Nog voor de hoek m'n telefoon
Haar boodschap na de volgende toon
Ze schreeuwt, in wat ze schreeuwt heeft ze gelijk
Dat ik er gister ook al was

(De man gaat ervandoor, naar de kroeg, maar nog voordat hij de hoek om is gaat zijn telefoon al. Hij neemt niet op, maar beluisterd haar ingesproken voicemail. Ze schreeuwt en in wat ze schreeuwt heeft ze gelijk.. Dat hij gisteren ook al in de kroeg zat.)

De deur gaat lichter dan vannacht
De rook, de warmte, dekenzacht
'T is eigenlijk een hele oude jas
M'n vrienden, welk is mijn glas?

(De man komt aan in de kroeg. Hij voelt zich daar helemaal thuis. Tussen al zijn vrienden, die er ook zitten. De weg ernaartoe is al vertrouwd.)

Alles komt weer goed, vannacht had ik een droom
Begon nog eerst gewoon, maar later werd het maffer
Eerst was ik een visserman, een visserman, een boot, een zee
Een zon, en dan? Nou net op dat moment, je denkt gebeurt er nog eens wat?
Precies op dat moment, kwam echt vanuit het niets

Een boot zo groot als weet ik veel, een flatgebouw of tien
Precies en ik daar in dat kleine bootje ergens onder in het beeld
Ik kijk vanuit, hoe heet zo'n ding?
Kajuit!
Ik kijk en denk dat gaat niet goed
Één klap en niemand die het merkt

Maar dat was dus het maffe
Want precies op dat moment
Dat die punt, dat wat dan heet de voorplecht
Punt tegen die hele grote boot te pletter slaat
Is het die grote boot die richting bodem gaat
Snap je wa'k bedoel

(Een gesprek dat een van zijn vrienden met hem aan wil knopen dat helemaal nergens op slaat. Zijn vrienden zijn dronken en lullen over van alles en nog wat.. Degene die hem het verhaal verteld vraagt of hij snapt wat hij bedoeld.)

Ik wil naar
Ik wil naar (snap je wat ik bedoel?)
Ik wil naar
Ik wil naar huis
Ik wil naar
Ik wil naar
Ik wil naar huis

(De man wil weer naar huis)

En nu ik hier ben, ben ik bang dat ik wat mis
En als ik daar ben, ben ik bang dat dit het is
Snap je wat ik bedoel, snap je wat ik bedoel

(Eenmaal thuis aangekomen is hij bang dat hij wat mist. Iets dat er zich in de kroeg aan het afspelen is, zonder dat hij er bij is. Iets wat zijn vrienden wellicht met elkaar bespreken. En als hij dan weer thuis is, is hij bang dat dit het is. De sleur is een beetje in zijn relatie gekomen en hij heeft vaak ruzie met zijn vriendin de laatste tijd)

Ik kijk graag naar de mensen, uit mensen haal ik veel
Ik ook, ik zal een voorbeeld geven
Stel dat jij en ik in 't zwijgen kijken naar de mensen om ons heen
Oké dat meisje daar, Oké dat meisje daar
Alleen, maar ook niet echt, want dat figuur die klets-maar-raak
Dat zal haar vriend wel zijn
Ze kent hem van de middelbare school en zijn nu naar de stad verhuist
En hij studeert, want zij studeert, Nee hij studeert wat zij studeert
Maar eigenlijk is ze verder, dus is het wachten tot ze 'm dumpt
En kijk die blik, ze is al bezig
Morgen masturberen, maar hij lult nog even door

(De vrienden in de kroeg bespreken een relatie van twee mensen die bij ze in de kroeg zitten. De vriend denkt dat alles goed zit in zijn relatie, en kletst maar wat raak, terwijl de vriendin juist al bezig is met weggaan. Morgen is hij vrijgezel, maar dat realiseert hij zich nog helemaal niet)

Hij kan niet lezen wat ze eigenlijk horen wil
Ik wel, kan heel veel aan de mensen zien
En heel goed luisteren kan ik ook
Maar ik kan luisteren voor tien

(De vrienden scheppen wat tegenover elkaar op. Dat de een nog beter kan luisteren dan de ander.)

Snap je wat ik bedoel, snap je wat ik bedoel
Snap je wat ik bedoel
Ik wil naar
Ik wil naar
Ik wil naar
Ik wil naar huis
Ik wil naar
Ik wil naar (snap je wat ik bedoel)
Ik wil naar huis
En als ik daar ben, ben ik bang dat ik wat mis
Nu ik hier ben, ben ik bang dat dit het is
Snap je wat ik bedoel, snap je wat ik bedoel

30 mei 2006:

Paul gaat optreden op Oerol:

Op zondag 25 juni eindigt Professor Nomad met zijn guerrillaleden op het podium van het Groene Strand. Paul de Munnik, Andre Manuel, Mieke Stemerdink, Manuela Kemp, Henk Koorn, Hans Vandenburg, de Bombita's en nog veel meer grote namen geven ook op deze avond acte de présence met een speciaal Oerol Popgala waarin alle hoogtepunten van de gespeelde tributes samen komen.
Professor Nomad zwerft tien dagen lang over het eiland en veroorzaakt en ware popguerilla. Of je het nu wilt of niet, je zult hem met zijn muzikale maten tegenkomen. Het rijdende Dommelsch podium wordt bespeeld door grote namen als Ellen ten Damme, Paul de Munnik en Hans Vandenburg. Elke dag brengen zij op onverwachte plekken odes aan hun favoriete bands uit de jaren ’70 en ’80: van The Doors tot The Pretenders, van Nina Hagen tot Lou Reed en Tom Waits.
Hmm.. Zou Paul nog een keer The Doors gaan doen??? :-)

 

Zaterdag 3 juni zal Thomas op TV te zien zijn, om 19.00 wordt namelijk In Oranje uitgezonden op Nederland 2.

25 mei 2006:

30 mei aanstaande wordt om 22.30 op Talpa Rigter Live! uitgezonden. Het benefietconcert dat op 14 november vorig jaar werd gehouden voor de overleden Wim Rigter.

De line-up was: Kane, Di-Rect, Acda & de Munnik, Relax, Van Dik Hout, Jacqueline Govaert (Krezip), Xander de Buisonje, Racoon, Alderliefste.

24 mei 2006:

In de Hard Gras die nu in de winkels ligt, staat een stuk dat Thomas heeft geschreven voor Dennis Bergkamp.

12 mei 2006:

Thomasenpaul.nl doet niet aan Komkommertijd.. Daarom ga ik deze zomer gewoon door met leuke dingen plaatsen.
Nog een filmpje van de afgelopen tour bijvoorbeeld. Lopen Tot De Zon Komt. Helaas wel erg schokkerig, maar als je je ogen dicht doet zie je daar niks van. ;-)
Geniet ze!!

11 mei 2006:

De kalender is bijgewerkt. De speellijst van Paul's tour staat er nu volledig op. Met dank aan www.acdaendemunnik.nl

10 mei 2006:

Vandaag zijn er weer 3 nieuwe data bijgekomen voor de nieuwe tour van Paul. Zie de kalender voor meer info.

9 mei 2006:

Het wonder is geschied!!! Ze komen ook naar Uden!! Zucht.. Ik zwijmel nog even verder... 14 maart 2007!

8 mei 2006:

Er zijn weer een aantal nieuwe data van Paul's nieuwe tour bekend.
Zie de kalender voor meer info.

3 mei 2006:

Onder de loep genomen: Uit Het Hoofd

Ik las een boek waarin een man zijn leven lang
Wacht op een vrouw
Een leven lang, jij niet op mij, ik niet op jou
'k Hoorde een lied waarin een vrouw niet krijgt wat ze graag hebben zou
Zeg wat je wil zeg het voor mij of ik schrijf nu zo'n lied voor jou
Maar het blijft niet zoals het is, wil je nooit meer zien
't Is niet leuk 't is niet lief niet eens een oplossing misschien

(De zanger las een boek waarin iemand altijd al heeft gewacht op een vrouw. En dat terwijl hij nooit op zijn vrouw gewacht heeft en zij ook nooit op hem. Hij hoorde een lied waarin een vrouw niet kreeg wat ze graag hebben zou. Hij zegt tegen zijn vriendin dat zij altijd tegen hem moet blijven zeggen wat ze wil, anders schrijft hij ook zo'n lied voor haar. Dus dan krijgt zij niet meer wat ze wil van hem. Het blijft niet zo als het nu is, hij maakt het uit met zijn vriendin. Het is niet leuk, niet lief en misschien niet eens de juiste oplossing.)

Maar:
Uit het oog uit het hart
Uit het hart uit het hoofd
Uit het hart uit het hoofd
Daar hoop ik op
Maar die eerste is mij beloofd
Uit het oog uit het hart
Uit het hart uit het hoofd

(Als de zanger zijn vriendin niet meer ziet, zal ze vast en zeker ook uit zijn hart verdwijnen. En als ze uit zijn hart verdwijnt, stopt hij vanzelf met zoveel aan haar te denken. Daar hoopt hij op. Hij hoopt op het laatste, alleen dat zal waarschijnlijk niet gebeuren, dus dan maar het eerste, die is hem beloofd. Uit het oog, uit het hart.)

Iemand vertelde een verhaal hij werd meteen mijn beste vriend
Over de liefde waarvan twee en verder niemand was gediend
Er was geen toekomst en geen tijd alleen die liefde die niet sleet
Voordat de lust ze zou vernielen deed men wat je in die tijd deed

(De zanger hoorde een verhaal van iemand, over hoe het ook kan. Dat je alleen aan elkaar hoeft te denken. Niet vooruit kijken, niet terug kijken. Alleen in het nu leven. Genieten van elkaar. Vooral genieten! En voordat het allemaal te veel werd, deed je wat iedereen vroeger deed.. Die persoon die hem dat vertelde werd meteen zijn beste vriend.)

's Nachts zonder koffer naar Parijs
Twee coupe's ver van elkaar
Ze hadden beide het adres
We zeggen niets ik zie je daar
Drie nachten tijd zijn toen die twee
De kamer een keer af geweest
Ze kwamen net tot aan de hoek
Ze keken maar het was weer feest
Drie nachten lang, drie nachten sex
Er tussen tranen en weer door
Een leven lang moet in het weekend
Ik heb daar de kaarten daar de kaarten voor

(Zomaar er samen vandoor gaan. Elkaar niet tegen willen komen op de heenweg, elkaar even niet zien. Allebei precies weten waar je naartoe gaat. Allebei hebben ze het adres. Toen ze elkaar tegen kwamen op hun hotelkamer in Parijs hebben ze 3 wilde nachten gehad. Veel sex, veel genoten van elkaar. Drie nachten lang, drie nachten sex. En af en toe een traan, want is dit wel het leven wat zij willen? Hebben ze nog wel een toekomst??
Hij wil er achter zien te komen hoe het precies zit met zijn liefdesleven. Dus gaat hij met haar een weekend weg. En in dat weekend maakt hij de keuze)

Maar het blijft niet zoals het is, wil je nooit meer zien
't Is niet leuk 't is niet lief niet eens een oplossing misschien
Maar:
Uit het oog uit het hart
Uit het hart uit het hoofd
Uit het hart uit het hoofd
Daar hoop ik op
Maar die eerste is mij beloofd
Uit het oog uit het hart
Uit het hart uit het hoofd
De tweede zin daar hoop ik op
Maar de eerste is mij beloofd

2 mei 2006:

Thomas en Paul treden naar alle waarschijnlijkheid 1 en 2 juli op tijdens het WK voetbal in Duitsland. Meer info volgt spoedig!!

Oranje gaat naar het WK en traditioneel gaat Villa BvD weer mee. Op steenworp afstand van het Nederlands elftal in Hinterzarten presenteren Frits, Henk, Jan hun talkshow am Titisee. Het programma is elke dag rond de klok van elf op Talpa te zien, maar Villa BvD live meemaken kan natuurlijk ook. U bent van harte welkom in Titisee! Als u om 22:30 uur aanwezig bent, kunt u gratis en zonder u vooraf aan te melden een uitzending bijwonen.

Onder de loep genomen, met medewerking van Pim: (let wel: Dit is alleen hoe ik er zelf over denk, misschien wel geheel in tegenstelling met de zanger en/of de schrijver)

Foto's Van Vandaag

Ik zag mezelf oud vannacht, ik wist dat ik het kon
Ik had een huis gebouwd voor haar en alle prijzen die ik won
Alle vrienden die ik kwijt was juist nog één voor één gebeld
En daarna had ik op internet een cadeau voor haar besteld
(Hij zat eens na te denken over de toekomst.. Hoe kijkt hij later terug? Veel bereikt in zijn leven. Veel prijzen gewonnen. Iedereen die hij kwijt geraakt was had hij gebeld en daarna had hij meteen voor zijn vriendin een cadeau besteld. Hij wil niemand van zijn vrienden kwijt raken, dus gaat hij ze bellen om ze te vertellen hoe bijzonder ze voor hem zijn en wat ze voor hem betekenen. En daarna kocht hij wat leuks voor zijn vriendin, omdat hij in zijn toekomst zag dat hij weinig tijd aan haar besteed had.)

We konden eindelijk op vakantie, wist niet waarheen, maar toch het mocht
Ik had het geld, de tijd, de vrijheid, alleen het land niet uitgezocht
Ik had het allermooiste leven, sliep op een goudgestikt matras
Alleen nergens had ik foto’s, foto’s van vandaag
Nergens had ik foto’s uit die tijd
Dat ze gelukkig was
(Eindelijk had hij tijd voor haar. Ze konden gaan en staan waar ze maar wilden. Hij is gelukkig! Hij had alleen niet genoten toen hij dat had moeten doen. Pas nu stond hij ervoor open. Zij was vroeger wel gelukkig. Zonder al die materiele zaken.)

Ik wil nieuwe foto’s graag
Ik wil foto’s van hoe mooi het was
Ik wil foto’s van vandaag
Foto’s bij een zee of zo
Of jou alvast met dat cadeau
Ik wil foto’s van hoe mooi het was vandaag
Dat ze gelukkig was
(Hij wil meer genieten van het heden, zodat hij daar later geen spijt van hoeft te hebben dat hij zich meer bezighield met andere zaken als carrière en geld. Hij wil niet terugkijken op foto's van vroeger, hij wil nu genieten, hij wil foto's van vandaag. Nu het goed gaat.)
(Hij wil nieuwe foto's. Hij wil nieuw geluk. Foto's van de kleine dingen in het leven waar een mens gelukkig van kan worden. Foto's bij een zee ofzo.. Of haar alvast met dat cadeau wat hij op Internet voor haar zou gaan bestellen. Hij wil foto's van vroeger, toen zij dus al gelukkig was. Toen zij dat geluk wel al kende.)

Als ik oud word, en dat wordt ik, dat voel ik elke dag
Wil ik een lange oude neger zijn, een bluesman met een lach
Maar ik zag mezelf oud vannacht, was nou niet bepaald mijn held
Maar het ergste nog van alles was, dat nergens had ik foto’s,
Nergens had ik foto’s van wat telt
Dat ze gelukkig was
(Hij wil later iemand worden die met een glimlach terug kijkt op zijn leven. Alleen toen hij zichzelf oud zag was dat nou niet bepaald zijn held. Deze man was veelste veel bezig met alle dingen die er niet toe doen.. Zaken.. Geld.. En veelste weinig met alle dingen die er wel toe doen. Zij. Zijn vrienden..)

Ik wil nieuwe foto’s graag
Ik wil foto’s van hoe mooi het was
Ik wil foto’s van vandaag
Foto’s bij een zee of zo
Of jou alvast met dat cadeau
Ik wil foto’s van hoe mooi het was vandaag
Dat ze gelukkig was

Foto’s bij een zee of zo
Of jou, alvast met dat cadeau
Ik wil foto’s van hoe mooi ze was vandaag
Dat ze gelukkig was

Hmm hoe maak ik een lied nog onbegrijpelijker??? :-)

27 april 2006:

Een merkwaardige combinatie van drie mannen. Een onverwachte ontmoeting van drie stijlen. Een avond lang zingen en vertellen Kees Prins, JP den Tex en Paul de Munnik het publiek en elkaar van hun verlangens en dromen. Van de behoefte aan geborgenheid en de drang om los te breken. Van het steeds weer weggaan met de hoop ooit dichter bij huis te komen. Het Betere is de vijand van het Goede. Want het Betere moet nog komen en het Goede raak je snel gewend. Een tour de chant als een roadmovie. Over weggaan, reizen en thuiskomen. Over vrouwen. Over mannen. Over mannen met vrouwen. Over mannen met ambities. Over mannen die nog steeds zoeken naar geluk. Over mannen die nog steeds hopen op een plaats in het Nederlands Elftal. Mannen als jongens. Met jongensdromen die nooit helemaal uit zullen komen. En da's maar goed ook. Want soms is het goede domweg al goed genoeg. Drie mannen met stof op hun jas en modder aan hun schoenen, steeds maar weer op weg naar huis.

Er is weer een nieuwe datum toegevoegd aan de lijst. Zie voor de lijst ook de Kalender.

26 april 2006:

Data die tot nu toe bekend zijn van Paul's nieuwe tour:

29 en 30 januari: De Bussel, Oosterhout
1 februari: Munttheater, Weert
2 februari: Swanla Theater, Zevenhuizen
9 februari: Fulco Theater, Ijsselstein
24 februari: Het Park, Hoorn
10 maart: Kunstmin, Dordrecht
14 maart: Theater Markant, UDEN
22 maart: Stadstheater, Zoetermeer
28 maart: Zaantheater, Zaandam
29 maart: Schouwburg, Amstelveen
7 april: Theaterhotel, Almelo
14 april: De Flint, Amersfoort
29 april: Kleine Komedie, Amsterdam
15 mei: Goudse Schouwburg, Gouda
18 mei: Theater Diligentia, Den Haag
23 mei: Theater Geert Teis, Stadskanaal
29 mei: Philharmonie, Haarlem
31 mei: Theater De Veste, Delft

Hou vooral de nieuwe theatersbrochures in de gaten.

20 april 2006:

Bezoek in deze komkommertijd rustig mijn site, ik plaats namelijk zeer regelmatig nieuwe recensies en interviews met de mannen. Veelal zullen oude dingen zijn, die toch hartstikke leuk zijn weer eens terug te lezen of misschien ken je ze zelfs helemaal nog niet? De nieuwe dingen staan altijd onderaan.

13 april 2006:

Op 13 mei start de kaartverkoop voor het optreden in natuurtheater De Kersowe in Heeswijk-Dinther op 2 september.

Paul zijn nieuwe project, dat zal lopen van januari tot mei 2007:

Op weg naar huis brengt een merkwaardige combinatie van mannen én een onverwachte ontmoeting van stijlen tezamen. JP den Tex is volgens OOR “een van Nederlands meest begenadigde singer-songwriters”. Met zijn band Emotional Nomads speelde hij al eens mee in Jiskefet, waar hij acteur Kees Prins tegenkwam. Derde eend in deze veelbelovende bijt is Paul de Munnik. Drie heren die u bijpraten en toezingen over jongensdromen en volwassen kerels, die nog steeds hopen op een plekje in het Nederlands elftal. Drie mannen, stof op hun jas, modder aan hun schoenen, and a long, long way from home.

10 april 2006:

En dit is Minnaars En Verliezers... Volgens velen, waar ik er een van ben, Thomas op zijn best.

6 april 2006:

Als Je Me Morgen Ziet, opgenomen tijdens de Op Voorraad III tour. Paul op z'n best. :-)

Tip: Klik op de play button en daarna op de pauze knop. Laat het filmpje eerst helemaal laden en klik daarna weer op play. Zo voorkom je schokkerig beeld omdat je het filmpje eerst helemaal de kans geeft te laden.

Op http://live.avro.nl/andermansveren/ staat het nummer Heerlijk!, gezongen door Paul. Deze uitzending van Andermans Veren stond geheel in het teken van Hommages van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Op de homepage kan je bij Andermans Veren Audio de meest recente aflevering terug luisteren. Het nummer dat Paul zong werd als tweede gedraaid.

4 april 2006:

Lisserbroekse band krijgt workshop van Acda & de Munnik

3 april 2006 - Een workshop van Thomas Acda en Paul de Munnik. Die prijs had de band ‘Randy Sheep Ranch’ uit Lisserbroek nog tegoed, vanwege het winnen van de Highschool Music Competition in mei 2005.
Zaterdagavond 1 april kwam het bekende muzikale duo (op de foto helemaal links en rechts) naar Lisserbroek, waar de workshop werd gegeven in de oefenruimte van de band aan het Turfspoor, op de zolder van de Aardbeienkwekerij Duivenvoorden. Acda & de Munnik hadden ook hun gitarist/bassist David Middelhoff meegenomen en twee mensen van de Popunie.
De in 2002 opgerichte Lisserbroekse band bestaat uit Patrick van Holland (gitaar, zang), Leon Lamboo (bas), Cockney Duivenvoorden (drums), Rinse Buurma (trompet) en Jannine de Vreede (viool).
Met de eerste drie bandleden vormde Randy Sheep Ranch eigenlijk een soort punkband. De komst van trompettist Rinse maakte er ska-punk van en sinds Jannine meespeelt, doet de muziek erg denken aan ‘zydeco’, maar daar heeft nog nooit iemand van gehoord; zelf zeggen de bandleden gewoon: ‘cowboy-punk’. De leden van Randy Sheep Ranch kennen elkaar van het Fioretti College in Lisse. Rinse en Jannine spelen samen ook in het Jeugdsymfonieorkest Bollenstreek.

‘Bijzondere ervaring’
Randy Sheep Ranch keek zaterdagavond toch wat gespannen uit naar de komst van Acda & de Munnik, maar iedereen vond het na afloop een heel bijzondere ervaring.
‘We hadden van tevoren een aantal vragen opgesteld’, zegt violiste Jannine de Vreede. ‘En daar hebben we het uitgebreid over gehad. Maar we hebben ook tips van ze gekregen over composities, presentatie en de taakverdeling binnen de band. Acda & de Munnik hebben ons veel verteld over hun eigen ervaringen. We hebben het een en ander voorgespeeld en ook met ze aan een nummer gewerkt’.
Na de workshop hebben Acda & de Munnik de bandleden verteld dat ze een originele groep zijn om naar te luisteren, met aparte, eigen muziek.

31 maart 2006:

Hier dan eindelijk het laatste filmpje dat ik heb van Toomler.. Ik heb er nog eentje, maar die houd ik mooi voor mezelf.. ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=Ds-2VkYb3lk

Mooi! Warm! Gezellig!

Verder heb ik vandaag de DVD van Ren Lenny Ren gekocht.. Mooi om weer terug te zien! Bijna eng dat ik sommige stukken van de show gewoon nog mee kon praten.. Maar wat helemaaaaaaaaaaaal eng was:

Screenshots zijn afkomstig van het forum op acdaendemunnik.nl

Goed... dat is dus Paul, die onderste foto... En de douche waarin het allemaal gebeurd is.. En het bloed... Smerig!!!! Maar toch ook wel weer apart om terug te zien.. Zoveel al over gehoord, van Zuster Thomas en Hinkende Henkie.. En nu dan de beelden erbij. Blergh.. En Thomas, die op het laatst heel droog in de ambulance vraagt: "Kunt u met die strijkijzers doen???", typisch Thomas ook wel weer.. Geweldig! Leuke (???) extra!

25 maart 2006:

En zie hier: Drie Keer Vallen.. Eveneens live in Toomler!!

24 maart 2006:

Hierboven staat Kleine Man, live opgenomen in Toomler afgelopen zondag. Laat het filmpje eerst helemaal laden door op pauze te drukken om schokkend beeld te voorkomen.. Kijk ze en laat gerust weten wat je er van vindt. Mocht het laden je te lang duren, dan kan je deze link ook in je browser kopieren:
http://www.youtube.com/watch?v=zOEwLD4j6EM
Of je klikt op het schermpje.. Dan doet hij het ook.

23 maart 2006:

Yes!!!!! Ik heb ontdekt (met dank aan Niels) hoe ik de filmpjes ook op mijn eigen site kan krijgen, dus nu hoef ik niet meer door te linken naar een andere pagina.. Nu staat er nog een oud filmpje, morgen komt er een nieuwe! Eentje uit Toomler waarschijnlijk. :-)

De Music Store zegt 31 maart.. Free Record Shop zegt 3 april. En bij Bol.com hebben ze het nu zelfs al over 8 april!!! Hoe zit het nou??? Wanneer komt deze DVD uit??

21 maart 2006:

Tsja, Toomler.. Iets dat eigenlijk niet in woorden te bevatten valt. Zo mooi, zo warm, zo gezellig.. Zo intiem. Zo close. Gelukkig hebben we de foto's nog, die leggen in dit geval vast meer uit dan de woorden.. Ze staan bij de foto's.

17 maart 2006:

Het concert dat Acda en de Munnik, De Dijk, Van Dik Hout en De Poema's geven op 21 juli is uitverkocht! Maar wees gerust, er komt een extra concert! Namelijk op zondag 23 juli. Ook op het Java Eiland. Kaarten hiervoor zijn te bestellen via de 151 grotere postkantoren in Nederland en via de site van Ticketmaster.

16 maart 2006:

Op 17, 18 en 19 maart organiseert Radio 2 het Weekeinde van het Nederlandse Lied. Wat kunt u verwachten?
In ieder geval zaterdag de 18e tussen 18.00 en 19.00 een uur lang de mooiste liedjes van Acda en de Munnik.

De nieuwe DVD.. Hoe zit het nou?? De een zegt dat 'ie op de 31e uit komt(Music Store), de ander zegt 1 april(Bol.com) en weer een ander zegt 3 april(acdaendemunnik.nl).. Wat moeten we nou geloven???
Ik wil de Music Store geloven, maar ik ben bang dat ik acdaendemunnik.nl moet geloven(bang dus in de zin van dat het de laatste datum is).. Raar dat er zoveel verschillende data in omloop zijn.. Vraag me echt af hoe dat kan...

15 maart 2006:

Inmiddels staan de foto's van Paradiso en Eindhoven onder het kopje foto's..Erg mooi geworden vind ik zelf.. Mail gerust je mening!! Sylvia@thomasenpaul.nl
Morgen mijn hoogtepunten.

Voor de tamboerijn liefhebbers onder ons: http://youtube.com/watch?v=JnlmfCMXylY

14 maart 2006:

De foto's van eergisteren in Paradiso komen morgen op mijn site te staan. Omdat ik vanavond ook nog naar de allerlaatste in Eindhoven ga(alhoewel Paradiso voelde als de echte afsluiter). En dan is het wel zo gemakkelijk om alles in een keer te doen. Ook komt er dan een filmpje te staan van De Kapitein, met een van de hoogtepunten van de tour, Thomas die zijn tamboerijn tegen zijn voet slaat.. Gelukkig waren er nog veel meer hoogtepunten, die zet ik hier morgen ook neer..

Inmiddels is wat meer informatie bekend over de DVD van Ren Lenny Ren, die trouwens 27 maart uit gaat komen:
Gedurende het theaterseizoen 04/05 speelden Acda en de Munnik meer dan 100 keer de muziektotaalproduktie "Ren Lenny Ren". Uitverkochte zalen, waaronder twee weken lang het Koninklijk Theater Carré, en een cast met bekende namen: o.a. Frank Lammers en Carice van Houten speelden de hoofdrollen in deze voorstelling. De welbekende liedjes van Acda en de Munnik zijn voor deze produktie in een nieuw en verrassend jasje gestoken. De DVD van de show bevat de integrale voorstelling, en via het menu kunnen ook uitsluitend de liedjes worden geselecteerd. Het bonusmateriaal bestaat deze keer uit een bloedstollend "behind the scenes" tafereel...kijk en huiver!

Tracklisting: Scenelijst:
1. Proloog
2. Dat was de bodem
3.Monoloog Frank
4.Introductie Marleen
5.Impasse
6. Frank &Thomas & Paul
7. De badkuip
8. Kind van de lente
9. Als je de bus weg ziet rijden...
10. Een ster
11. Wat wil je nou, Lenny?
12. Dit is zijn huis
13. Het leek alsof hij mij niet hoorde

Pauze

1. Marleen &Freek
2. Marleen &Carice
3. Frank &Thomas &Paul 2
4. Ik ben kapot
5. Marleen &Frank
6. Carice & Paul
7. Slot
8. Als een kind
9. De liefde voortaan ? reprise

Liedjes:
1.Voor Jou
2.Ren Lenny ren
3.Kleine Man
4.Hope Springs Eternal
5.Ik Hou Van Jou
6.Wat Ik Zie Moet Ik Hebben
7.Groeten Uit Maaiveld
8.Totdat Ik Jou
9.De Liefde Voortaan
10.Het Woord Is Aan
11.Ik Was Vergeten
12.Je Huis Is Af
13.(Noem Me) Oud Verdriet
14.Duivel Is Dood
15.Hoogmoed En De Val
16. Minnaars En Verliezers
17.Today I Went Walking
18. Geen Liedje
19. De Liefde Voortaan - reprise

5.1 Surround

2.0 Stereo

DVD9

Widescreen 16:9

9 maart 2006:

De Beatles En De Buren: http://youtube.com/watch?v=6FHsa7rUHQc

Dit wordt trouwens de hoes van de DVD van Ren Lenny Ren:

8 maart 2006:

De link voor Als Je Bij Me Weggaat:
http://youtube.com/watch?v=7vKkVbsyTlM
Sorry als het wat schokkerig is.. Moet nog leren mijn camera stil te houden.. :-)
Toch ben ik zelf zeker niet ontevreden over dit filmpje en de kwaliteit ervan!!!
Mail even naar sylvia@thomasenpaul.nl wat je er van vindt? Vind ik leuk om te lezen, of niet natuurlijk, en is voor mij een drijfveer om er meer te plaatsen.

Vrijdag mag ik naar Zaandam, maar zit dan alleen wel helemaal achteraan op het balkon, echt de allerlaatste rij.. Geweldig! Lekker doen wat ik wil en niemand die het ziet! Dus lekker dansen en opstaan wanneer ik dat wil. Maar dus helaas geen filmpjes daarvan. Gelukkig zondag Paradiso!! Daar ga ik zeker het e.e.a. filmen.

7 maart 2006:

De link naar het filmpje van Wat ik Zie Moet Ik Hebben:
http://youtube.com/watch?v=AO0-pJ0WyYg

6 maart 2006:

De link naar een van mijn filmpjes.. Vertel me even hoe het bevalt? Als het goed is gelukt allemaal ben ik natuurlijk bereid de rest ook te posten. :-)
http://youtube.com/watch?v=l2cowK5913o
Dit is Totdat Ik Jou. Het is wel een groot bestand, dus jullie zijn gewaarschuwd.. Groot, als in GROOT..

Uniek open air concert
Acda en de Munnik
Van Dik Hout
De Dijk
[ featuring: de Poema’s]

Java Eiland Amsterdam, 21 juli 2006
Nog niet eerder hebben deze Amsterdamse bands gezamenlijk een eigen concert gegeven. Op vrijdagavond 21 juli 2006 is het zo ver. Dan zal er een uniek openlucht concert plaatsvinden op het Amsterdamse Java Eiland. Naast optredens van de Dijk, Acda en de Munnik en Van Dik Hout zullen ook de Poema’s er een gastoptreden verzorgen. De kaartverkoop voor dit concert begint op zaterdag 11 maart om 10:00.
Hoewel de Poema’s in 2003 hun afscheidsconcerten hebben gegeven konden ze dit ’feestje’niet aan hun neus voorbij laten gaan. Ook voor Acda en de Munnik die momenteel met een uitverkochte theatertour door het land reizen zal dit een mooi feestje worden. Het cabaretduo viert dit jaar hun tienjarig bestaan. Ook voor de Dijk is 2006 een jubileumjaar. Maar liefst 25 jaar al bespelen zij de Nederlandse clubs en festivals en onlangs nog een uitverkocht Ahoy! Was 2005 voor Van Dik Hout nog een sabbatical year, de band is er weer helemaal klaar voor en zal op 21 juli weer 10.000 fans ’stil in mij’laten zingen.
Het Java Eiland heeft al eerder bewezen een uitstekende concert locatie te zijn. Al eerder vonden er uitverkochte concerten plaats van Kane en Within Temptation. De prachtige locatie gelegen midden in het IJ achter het Centraal Station van Amsterdam is omgeven door water en met haar ligging uniek in Nederland.

Java Eiland Amsterdam 21 juli 2006
Deuren open : 17:00 uur
Aanvang : 19:00 uur

De kaartverkoop start op zaterdag 11 maart via Ticketservice, VVV kantoren, Postkantoren, GWK, Free Record Shops en de bekende voorverkoop adressen, 0900-3001250 (45cpm), www.ticketservice.nl

Voor redactionele info:
A & A Concerts
Vondelstraat 1
2513 EN Den Haag
070 345 44 74

Thomas, van harte gefeliciteerd met je 39e verjaardag!!!!! Tsja ik denk ik wrijf het er ff lekker in.. ;-) Kus!

5 maart 2006:

Het is bekend!!!!! :Wat is Java eiland?
Het Java-eiland is een architectonische parel midden in het IJ. Het Java-eiland is samen met het aangrenzende KNSM-eiland het verst in het IJ gelegen eiland en slechts met een brug met het vasteland verbonden. Het eiland is met bussen met het Centraal Station en de Amsterdam Zuidoost verbonden, terwijl er in acht minuten een voetgangers- en fietserspontje naar het Centraal Station vaart. De bebouwing van het Java-eiland, dat voorheen havengebied was, is inmiddels praktisch voltooid.

Hoe kom ik daar?
Tegenover de Oostelijke Handelskade ligt een langgerekt schiereiland, dat bereikbaar is via de 200-meter lange Jan Schaeferbrug (bij de Passengers Terminal Amsterdam) en de Verbindingsdam. Het westelijk deel is het Java-eiland, het oostelijk deel KNSM-eiland.

Wat kost dit optreden?
De prijs is nog niet bekend. Wel hebben er eerder bands gespeeld en toen lag de prijs op 37,50.

3 maart 2006:

Acda en de Munnik zijn genomineerd voor een 3FM Award. Hier kan je je stem uitbrengen. Ze zijn genomineerd in de categorie "Beste Artiest Pop", en gaan de strijd aan met Blof, Guus Meeuwis, Marco Borsato en Racoon...

26 februari 2006:

De foto's van Apeldoorn staan inmiddels online. Jammer genoeg zijn ze genomen vanaf rij 18, en zijn sommigen dus echt te donker.. Toch zitten er best een paar mooie tussen.

22 februari 2006:

Inmiddels is bekend geworden dat de DVD die op Bol.com te koop staat, inderdaad de DVD van Ren Lenny Ren is. Dus de nieuwe DVD komt uit op 27 maart, en bij Bol.com kan je hem alvast bestellen. De prijs? €12,99.

18 februari 2006:

Foto's en een verslag van het optreden in Nijmegen staan bij Foto's.

Inmiddels is de prijs van Caprera bekend: 22,50 .

En er staan nu ook foto's van mij bij Thomas en Paul op het podium bij de foto's van Rotterdam. Net toegevoegd.

Op 27 maart komt de nieuwe DVD uit van Acda en de Munnik. Liedjes van Lenny.. Die titel vind ik wat vreemd, ben dan ook erg benieuwd of het wel of niet Ren Lenny Ren is. De theatershow dus.. Op Bol.com is hij al te bestellen.

15 februari 2006:

Thomas: "Er is iemand die altijd heel vaak naar ons komt kijken en die altijd heel veel foto's maakt. En ze is bijna jarig. Dit doen we normaal gesproken nooit, maar tijdens het volgende nummer(Kapitein deel II) mag ze bij ons op het podium komen en rondlopen en alle foto's maken die ze maar wil.. Dus kom maar Sylvia!!!"
Gisteren was een van de mooiste dagen uit mijn leven! Ik mocht dus bij de mannen het podium op, en het was GEWELDIG!!!! Echt, ik voelde me zo goed. Misschien raar, maargoed.. :-) Dus het resultaat zie je bij de foto's op de fotopagina..
Thomas en Paul, en natuurlijk ook Diederik, JB, Dave en David: Mijn eeuwige dank. En dat zeg ik uit de grond van mijn hart. Ik geloof dat ik nu nog te veel onder de indruk ben om er iets zinnigs over te zeggen.. :-) Ik zou zeggen, bekijk de foto's.
En de woorden "En laat me dit nooit meer vergeten bovendien" krijgen ineens ook een andere betekenis.

13 februari 2006:

Ergens in Nederland vindt een uniek en groots concert plaats op 21 juli... Hou deze dag vrij in je agenda! (meer info volgt).

2 september staan de mannen in Heeswijk Dinther (dat is om de hoek van waar ik woon, snif eindelijk worden ze slim!! :-) en wel in natuurtheater De Kersouwe. De voorverkoop voor dit optreden start medio mei. Deze wordt ook gepubliceerd in de Zomerkrant, die in de weken 19 en 20 wordt verspreid in de plaatsen Bernheze, Schijndel, Wijbosch, Sint Oedenrode, Veghel, Erp, Boekel, Volkel, UDEN!!!!!!, Oss, gemeente Maasdonk, Sint Michielsgestel, Berlicum, den Dungen, Middelrode, Rosmalen en Hintham. Uden, daar woon ik dus. :-)

3 en 4 september staan Thomas en Paul eindelijk weer eens in theater Caprera in Bloemendaal.. In 2001 en in 2002 stonden zij hier ook al met een avondvullend programma en als het dak er toen af kon gaan, was dat ook zeker gebeurd. De kaartverkoop start zaterdag 4 maart, maar eerder reserveren is mogelijk, en wel via de website: Openluchttheater.com

11 februari 2006:

De foto's van Haarlem staan online.

9 februari 2006:

Foto's en een kort verslag van Eindhoven zie je onder het kopje foto's.. Vanavond en morgen mag ik weer, die foto's en verslagen lees je dan zaterdag hier.

8 februari 2006:

De voorstelling van vanavond in het Frits Philips muziekcentrum gaat door. En da's mooi, want ik ben er bij. :-) Gelukkig(??) op rij 8, dan kunnen Thomas en Paul me ook niet aansteken. Maar ik neem aan dat ze voldoende hersteld zijn, anders zouden ze het vanavond neem ik aan ook niet door laten gaan.

Paul de Munnik spreekt:
Eerst zijn Thomas en ik gisteravond naar de KMNO-arts gegaan. We waren heeeeeel zielig en mochten na sluitingstijd nog achterom het ziekenhuis in.. Dank nog Dennis! Toen werden we allebei met een camera in onze keel gekeken en Thomas was heel stoer en ik niet want ik kan daar niet tegen en moet dan kokken. Dus uiteindelijk ging er bij mij een camnera door mijn neus.. Ja, lieve kinderen, het leven van een popster gaat niet over rozen, en het is niet enkel coke wat door de neus gaat.. We bleken allebei wat te hebben. ik had/heb een keelontsteking die ook doorwerkte op mijn stembanden. en wat Thomas had ben ik weer vergeten, maar het was vast ook heeeel erg. We kregen allebei heavy pillen mee, en een antibiotica-kuur. Vanochtend belden we elkaar en had ik nog veel pijn en toen ging Thomas door de telefoon voor me zingen en toen had ik opeens hele andere problemen zodat ik van mijn keelpijn steeds minder last kreeg gedurende de ochtend. Gek genoeg ben ik nu nog wel erg verkouden maar mijn keelpijn is weg, dus baal ik vooral dat ik nu die kuur moet afmaken, want dan mag ik dus niet drinken.. nu drink ik uiteraard bijna niet, lieve kinderen, want drinken is dus heeeeel erg slecht voor je gezondheid. Maar Thomas had dus vrij weinig stem en met die heavy pillen hadden we het misschien nog wel gered vanavond in Eindhoven, maar dan zet je de rest van de week, en Thomas' gezondheid wel erg op het spel. En ik ben natuurlijk ook nog niet helemaal beter, dus een extra avond rust kan ik wel gebruiken. al weet ik niet wat ik moet doen, want ik mag niet drinken en roken ook niet. Dus het was wikken en wegen, en het werd afzeggen. Kut, maar is niet anders. We doen ons best om morgen weer paraat te staan. Voor jullie. Maar ook voor onszelf want we hebben het erg naar ons zin op tour.

7 februari 2006:

Concert Acda & de Munnik op 7 feb gaat niet door

I.v.m. ziekte van Thomas Acda kan de voorstelling op 7 feb in Muziekcentrum Frits Philips van Acda en de Munnik niet doorgaan. De vervangende datum is dinsdag 14 maart a.s. Reeds gekochte kaarten blijven geldig. Vooralsnog gaat de voorstelling morgen (eveneens in Eindhoven) gewoon door. Dit concert is uitverkocht.

Thomas was vandaag ook op de radio, bij Ruud de Wild in het programma. Thomas over het CDA: "Welnee, we zijn helemaal niet boos! Het enige dat ik begrepen heb is dat onze versie van De Glimlach Van Een Kind gebruikt werd door het CDA en Paul heeft ze vriendelijk gevraagd of ze dat niet wilden doen. Daar is echt geen ruzie om geweest. Het CDA had beter Tijd kunnen gebruiken van ons. Dat is een nummer wat echt gaat over normen en waarden. En respect. Ik denk dat ze het hebben gedaan omdat ze vermoeden dat je je aan Acda en de Munnik geen buil kan vallen." Aldus Thomas bij Ruud de Wild.

7 februari 2006:

Thomas Acda en Paul de Munnik zijn boos op het CDA. In de zendtijd voor politieke partijen gebruikt de partij ongevraagd hun uitvoering van 'De glimlach van een kind'. "Ik vind het niet helemaal kloppen", zegt De Munnik maandag in het radioprogramma '1opdeMiddag'. "Zoiets hoort te worden overlegd."

Wanneer het CDA wel toestemming zou hebben gevraagd, hadden Acda en De Munnik hun medewerking geweigerd, zegt de zanger. "Ik heb niets tegen, maar ook niets vóór het CDA."

Het CDA zal nu de originele versie van Willy Alberti gebruiken, als de erven Alberti daarmee akkoord gaan, zei campagneleider Jack de Vries in het programma. "Dat zal denk ik minder bezwaarlijk liggen."

6 februari 2006:

Paul zou vanavond te gast zijn bij De Wereld Draait Door, maar helaas gaat dit niet door, omdat hij dusdanig verkouden is en last van zijn keel heeft dat hij totale rust wil houden, zodat hij hopelijk morgen weer gewoon in Eindhoven kan staan.

4 februari 2006:

Gefeliciteerd Finn met je 6e verjaardag!!!!!!!

Paul is maandag te gast in het programma De Wereld Draait Door, Nederland 3 19.00 - 19.45.

2 februari 2006:

Zo. Het zit er weer op voor deze week.. De foto's staan inmiddels online. Het zijn echter foto's van 3 verschillende dagen, vandaar dat de kleren ook verschillen.

Hoe was het in Scheveningen? :
Onwijs leuk! De heren hadden er echt zin in, de zaal werkte ook prima mee en de meligheid zat er goed in!! De grappen hielden maar niet op, vooraan zat een meisje foto's te maken(ik noem geen namen) en Thomas had het op haar gemunt. Eerst vroeg hij of dat ze nog niet genoeg foto's had(ze maakte ook belachelijk veel foto's!) en toen maakte hij een fout en wees hij naar haar en zei: "En daar heb JIJ geen foto van!!"(meisje kan ook niet overal foto's van nemen natuurlijk...) Op een gegeven moment zei Thomas van alles over zijn tamboerijn, waar Paul nogal opgewonden van werd, ik geloof zelfs dat de exacte woorden waren dat hij zo geil als boter was. Thomas zei dat het meisje een foto moest maken en dat ze dan de primeur had van Paul die homo is. Of zo iets.. "Ja Syl, daar moet je een foto van maken!" (Je zou maar Syl heten zeg..)
Goed, ik kan hier wel alle grappen gaan opschrijven, maar meestal komen ze dan toch niet over.. En dan krijg je van die Je Had Er Bij Moeten Zijn taferelen.. Verder ging Dag Esmee trouwens wel op een hele leuke manier, mede dankzij Paul die het nummer zo mooi vond dat hij er wel even doorheen moest.. Maar waarmee kwam hij nou op de toetsen van zijn piano terecht?? (goed, je had er bij moeten zijn dus.)
Trouwens, kleine voetnoot, dat meisje van eerder in het verhaal was ik natuurlijk..(schaamschaamschaam, maar toch wel heel erg leuk allemaal)..

Hoe was het in Tilburg? :
Ook weer erg leuk! De meligheid was wel iets minder dan de dag ervoor, maar toch zat de sfeer er weer lekker in. Schijnt dat er ooit eens iemand heel trots tegen Thomas heeft gezegd dat ze ook Esmee heet!! Waarbij Thomas zei: "Ja, euh bedankt!", en dacht: "Dat nummer gaat over een hoer hoor...".

Hoe was het in Utrecht? :
Super!! Het schijnt dat de sfeer er niet meteen in zat, maar daar heb ik niks van kunnen merken. Ik had echt het idee dat het meteen al feest was, maar dus blijkbaar niet.. Wat lekker is dat toch zeg, zo'n sta-concert! Begrijp me niet verkeerd, zitten is ook heel erg leuk, maar staan is toch net even anders.. Alhoewel je natuurlijk niet op elk nummer wat ze spelen lekker mee kan doen.. Iemand uit de zaal riep om Lopen Tot De Zon Komt en Paul had daar eigenlijk niet zo'n zin in. Diederik zette het nummer echter al in en Thomas zei dat het toch ook gewoon een mooi nummer was. Dus toen toch maar wel gespeeld.. Thomas vroeg zich altijd al af hoe dat nummer overkwam als je in de zaal stond, dus hij liep de zaal in en was het van daar af aan het bekijken. Erg leuk moment trouwens! Maar het toppunt van deze avond was voor mij toch wel dat Paul Lopen Tot De Zon Komt echt speelde.. Wat blijft dat nummer mij nog steeds enorm raken zeg! Absoluut het mooiste nummer van Acda en de Munnik. Nou ja, van de Munnik dus in dit geval.. Alhoewel, wat veel mensen misschien niet weten is dat Thomas de tekst voor dat nummer geschreven heeft. Dus een hele goede combinatie/samenwerking. Thomas schrijft het en Paul zingt het. Dus dat was mijn toppunt. Wat ook erg leuk was, was dat ze Beatles En De Buren ook nog speelden. Dat nummer zat er namelijk tot nu toe niet in, maar volgens de mannen hadden we het aan onszelf te danken. De zaal was ook zo ontzettend enthousiast na de toegift dat Thomas en Paul besloten toch nog een keer terug te komen. "Maar dat hebben jullie wel echt aan jullie zelf te danken!". En dat was dus ook zo, omdat ze het nummer tijdens deze tour nog niet eerder hadden gespeeld.

Waar zijn de foto's? :
Onder het kopje foto's.

Wanneer ga je weer? :
Aanstaande woensdag. Tsja, als twee mannen je zo ontzettend gelukkig kunnen maken en je blijft ervan genieten, waarom zou je het dan niet blijven doen?(en nee, ik ben niet verliefd op ze.. :-) )

Is er nog iets veranderd in de speellijst? :
Ja, ze openen nu met Eerste Helmersstraat. En ze spelen Jaren Ver Van Hier niet meer, wat eigenlijk best raar is omdat het wel Op Voorraad III: Jaren Ver Van Hier heet, maargoed, daar hebben ze vast een goede reden voor. Verder eindigden ze de afgelopen dagen met Als Je Bij Me Weggaat, Als Het Vuur Gedoofd Is, Het Regent Zonnestralen en De Kapitein.. Deel 1 dus. En ze speelden Je Huis Is Af. Die zat er ook niet in in Beverwijk.
Maar de setlijst kan natuurlijk overal verschillen. Maar dit is hem dus ongeveer.

Acda en de Munnik zullen op 19 maart in Toomler in Amsterdam spelen.. Dit optreden is inmiddels uitverkocht.

29 januari 2006:

Zo! De Acda en de Munnik Trilogie kan bijna beginnen!!! Ik ga morgen naar Scheveningen(rij 1, joepie!!), overmorgen naar Tilburg(weer rij 1!!) en woensdag naar Utrecht. Dus 3 dagen achter elkaar lekker genieten!! Ik ga ook veel foto's maken voor op deze site. Die komen er echter pas donderdag op te staan, want ik ben de komende 3 dagen dus niet thuis. Dus dan kan ik ook niet bij de computer waar mijn website-programma op staat.. Dus tot donderdag! Ongetwijfeld vol leuke verhalen!

27 januari 2006:

CD van hommage aan Bram Vermeulen
Op verzoek van veel luisteraars heeft de Vara besloten de door Radio 2 uitgezonden Hommage aan Bram Vermeulen uit te brengen op CD. Dit is mogelijk dankzij de medewerking van alle artiesten die op 14 september 2005 aan de hommage-avond in theater Carré hebben meegewerkt. `

Hierdoor is dit unieke concert integraal te beluisteren. Op de dubbel-CD worden 34 nummers van Bram Vermeulen gezongen door o.a. Maarten van Roozendaal, Paul de Munnik, Gerard van Maasakkers, Kommil Foo en Bram's dochter Katarina Vermeulen.

De CD 'Hommage aan Bram' ligt vanaf eind februari in de winkels en gaat 19,95 euro kosten. De CD is echter nu al via de VARA verkrijgbaar. Voor meer informatie kunt u kijken op shop.vara.nl.

Tracklist:

1. Een goede reden - Katarina Vermeulen
2. Klootzak - Pierre van Duijl en Marcel Cuypers
3. Koud - Gerard van Maasakkers
4. Nederland is vol - Stijn van der Loo
5. Maria - Lenny Kuhr
6. Niet weggaan - Paul de Munnik
7. Stille ochtend - Wil van der Meer
8. Sjaak - Fay Lovsky
9. Meneer van de Velde - Kommil Foo
10. De muur - Maarten van Roozendaal en Katarina Vermeulen
11. De wedstrijd - Ge Reinders
12. Onzin - Jochem Myjer
13. De verhalen - NUHR (Peter Heerschop en Viggo Waas)
14. Rode wijn - Paul de Munnik
15. Dorst - Pierre van Duijl en Marcel Cuijpers
16. De droom - David Vos
17. Willem II - Fay Lovsky
18. Doodgewone jongen - Gerard van Maasakkers
19. Leeg - Peter Heerschop
20. Pauline - Katarina Vermeulen
21. Polonaise - Maarten van Roozendaal
22. De beuk erin - Pierre van Duijl en Marcel Cuijpers
23. Wat is liefde - Maarten van Roozendaal
24. Het jongenshart - Lenny Kuhr
25. Teveel - Jochem Myjer
26. Uitgewist - Stijn van der Loo
27. Moeder - Wil van der Meer
28. Zoon - Paul de Munnik
29. Alles kan - Viggo Waas
30. Dans met mij - Kommil Foo
31. Boven op de berg - Katarina Vermeulen
32. Ik wil naar huis - Paul de Munnik
33. De steen - Gé Reinders + ensemble

26 januari 2006:

Vandaag in Spits!: Paul de Munnik tipt 'Allennig' van Daniel Lohues:
"Daniel is een geweldig muzikant. In zijn eerste solovoorstelling gunt hij je een blik in zijn wereld door persoonlijke verhalen en prachtige liedjes... een voorstelling die iedereen zou moeten zien."

18 januari 2006:

Gisteren was ik in Beverwijk, bij de allereerste try-out van de nieuwe show. Het was een hele leuke avond, de mannen speelden hartstikke enthousiast, maar toch raakte de sfeer er niet echt goed in in de zaal leek wel. Gelukkig had ik gezellig gezelschap, dus we hebben er samen een feestje van gebouwd. Zoals bijvoorbeeld als eerste opstaan tijdens Het Regent Zonnestralen en lekker je gang gaan en meedansen. De rest stond trouwens wat later ook op. Dus dat konden ze wel. Ach, aan de mannen lag het niet. De grappen zaten er goed in, Diederik moest het ontgelden. Die is tenslotte al 44 en volgens Thomas mag hij inmiddels wel zo'n roze strippenkaart kopen voor het openbaar vervoer. Een aantal dingen vielen op, Lopen Tot De Zon Komt werd bijvoorbeeld niet gespeeld en Mijn Client een keer wel, als ik me niet vergis was dat de allereerste keer dat ze dat nummer live deden. En wat stond Paul met Vogelvrij leuk mee te bewegen! Super! Hij had er zin in! Net als Thomas, die helemaal los ging tijdens Geen Hemelen Beloven.. Let er maar eens op als je nog naar de tour gaat, hij gaat helemaal in dat nummer op. Erg mooi om te zien! Voor de grap waren we fouten aan het meetellen, Thomas stond net met 3-2 voor toen ineens Paul helemaal de mist in ging met De Liefde Voortaan. De setlijst was als volgt:

Wat Ik Zie Moet Ik Hebben
Hallo Liedje
Totdat Ik Jou
Groeten Uit Maaiveld
Andere Maan
Voor Jou
Tijd
Duivel Is Dood
Minnaars En Verliezers
Waar Was Je Dan
Geen Hemelen Beloven
De Kapitein Deel II
Een Lief Die Niet Zo Huilt
Eerste Helmersstraat
Dag Esmee
De Liefde Voortaan
Niet Of Nooit Geweest
Oud Verdriet
Jaren Ver Van Hier
Ren Lenny Ren
Mijn Client
Als Je Me Morgen Ziet
Het Regent Zonnestralen
Als Het Vuur Gedoofd Is
Als Je Bij Me Weggaat
(Voor de mensen die zich afvragen hoe ik aan de setlijst kom: Ik liep er toevallig langs en heb er een fotootje van genomen)

Als Je Bij Me Weggaat hebben ze bij ons niet gespeeld, het nummer werd wel ingezet, maar niet afgemaakt. Thomas was niet echt tevreden met Andere Maan, maar vreemd genoeg was het juist een van de mooiste versies die ik ooit had gehoord live. Verder was een echte earcatcher(voor zover dat een woord is) Eerste Helmersstraat. Dat nummer kent zo'n geweldige samenzang!!!!

Het was een try-out, wat ze wat mij betreft mogen veranderen is Lopen Tot De Zon Komt toevoegen, en ervoor zorgen dat de voorstelling wat langer duurt, het was namelijk na anderhalf uur al afgelopen. Erg jammer. Maar verder zijn ze weer helemaal terug en spelen ze nog steeds ieder nummer alsof het het laatste nummer van de avond is. Puur genieten, anderhalf uur lang!! Gaat dat zien!!!!!!!!!!!!!
Foto's heb ik wel gemaakt, deze zijn helaas niet site-waardig, maar ja wat wil je vanaf rij 14.. Over 12 dagen(30 januari in Scheveningen) mag ik gelukkig weer, dan vanaf rij 1. Dus dan wel goede foto's(zonder flits uiteraard!!)

14 januari 2006:

Paul is op maandag 23 januari te gast bij de NCRV in Plein Publiek tussen 10.00 en 10.30 uur, Radio 747.

9 januari 2006:

ADEM is deze week de week cd op 3FM. De nieuwe single Waar Was Je Dan zal regelmatig worden gedraaid.
Win de 3FM week cd van Acda en de Munnik
(06-01-06) - Deze week is de 3FM week cd het nieuwe album van Acda en de Munnik. Dit compilatie album is getiteld Adem en jij kan hem deze week winnen.

Adem
De nieuwe cd Adem van Acda en de Munnik bevat maar liefst 22 liedjes. Het is een verzamel cd waarop de beste hits van het duo staan, aangevuld met een aantal nieuwe nummers. De eerste nieuwe single komt begin 2006 uit en is getiteld 'Waar Was Je Dan?'

Prijsvraag
Jij kan deze week kans maken op Adem van Acda en de Munnik! Het enige wat je daarvoor moet doen is het juiste antwoord geven op de prijsvraag van deze week. Wie weet luister jij dan binnenkort naar het beste van Acda en de Munnik!

De prijsvraag vind je op de site van 3FM.

2 januari 2006:

Allemaal de beste wensen voor het nieuwe jaar!!! Met hopelijk veel Acda en de Munnik en allemaal andere leuke dingen! Veel plezier en geluk allemaal!!

26 december 2005:

Fijne kerstdagen allemaal!!!!!

Vandaag komt om 9.30 "Madelief: Krassen in het tafelblad" op TV, een film waarin Thomas meespeelt. 9.30 op Nederland 3.

14 december 2005:

Er is een DVD uit van Dit Was Het Nieuws. Het is een dubbel-DVD met gasten als Karin Bloemen, Paul Groot, Dolf Jansen, Paul de Leeuw, Sylvia Millecam, Erik van Muiswinkel, Jörgen Raymann, Jack Spijkerman , Viggo Waas zijn op de dvd te zien, evenals de EK 2000-special met Peter Heerschop, Eddy Poelman en Kees Jansma.

De bonus-DVD bevat: commentaar van Thomas Acda, Jan Jaap Van der Wal en Raoul Heertje op DWHN, de uncut-version van de opname met Willem Oltmans en Sanne Wallis de Vries, het allereerste begin, de pilotaflevering, hoe werkt de puntentelling (achter de schermen) en bloopers met Harm Edens.

De speelduur van de beide schijfjes is vijf uur en er schijnen nog meer DVD's in het vat te zitten.

9 december 2005:

Vrijdag 6 en vrijdag 13 januari zijn Thomas en Paul te gast bij Poster voor een interview. Poster begint om 22:00u op radio 2.

De foto van de Metro krijg ik niet geplaatst helaas, maar bij deze wel het korte stukje:
In Laat Me Slapen bezingt Thomas Acda zijn persoonlijke herinnering aan de zanger/gitarist uit Liverpool. Paul de Munnik bekent helemaal geen speciale herinnering aan Lennon te hebben.
Ultieme Lennon nummer: Allebei Imagine.
Vanavond spelen zij Norwegian Wood, en bovendien praat het duo de ode avond aan elkaar.

De foto's van eergisteren staan weer onder het kopje foto's.

Verder is deze week de top 1000 op Q-Music geweest, en dit was de bijdrage van Thomas en Paul:
884: Ren Lenny Ren
808: Mijn Houten Hart
649: De Kapitein Deel 2
255: Het Regent Zonnestralen
168: Als Het Vuur Gedoofd Is
143: Zij Maakt Het Verschil
61: Niet Of Nooit Geweest

8 december 2005:

Morgen zullen hier foto's verschijnen van Thomas en Paul, die gisteren meededen aan het Top 2000 concert in Zoetermeer. Meer info + foto's morgen dus..

Ter herinnering: Thomas en Paul staan vanavond in de Melkweg in Amsterdam. Zij spelen daar "Norwegian Wood", ter nagedachtenis aan John Lennon.

Thomas stond vandaag met een mooie foto in de Metro. Ook stond er een stukje bij. Dit zal beiden ook morgen hier te vinden zijn. Geduld, lieve vrienden..

4 december 2005:

Gisteren deed Paul wederom The Doors, in Zaandam. Foto's en een kort verslagje staan bij foto's.

30 november 2005:

6 december zitten de mannen bij Met Het Oog Op Morgen. Dit programma wordt uitgezonden om 23.00 op Radio 1.

29 november 2005:

Omdat ik niet langer geassocieerd(??) wil worden met een dubbel flits camera heb ik een nieuwe gekocht, dus hopelijk worden de foto's die ik van nu af aan maak nog mooier en duidelijker. Paul wordt zaterdag testobject. Dan ga ik naar de Tribute To The Doors die hij gaat doen in Zaandam.

Verder heb ik Geen Hemelen Beloven even voorzien van mijn tekst en uitleg:

Krijg m'n hoofd niet uit mijn handen,
Iedereen kom kijken naar de man die het verloor.
M'n hoofd niet uit mijn handen.
Maar drink wat, maak plezier en eet, daar staat het er toch voor.
Die schaal daar op de tafel,
Dat is mijn hart gesmoord in wat zo mooi had kunnen zijn.
M'n ziel zit in de glazen om me heen,
Ik had ze haar gegeven, maar ze bleken haar te klein.

Ik zit met mijn hoofd in mijn handen, heb er helemaal geen zin meer in. Kom allemaal maar kijken, kijk naar me, het kan me niks schelen.
Maar ga gerust je eigen gang, doe wat je niet laten kan. Drink en eet alles maar op wat hier staat. Die schaal daar op tafel daar zit mijn hart in, haal maar weg.. Mijn ziel zit in de glazen. Zij zou mijn ziel krijgen, maar wilde hem toch niet.

Je moet geen hemelen beloven,
Als je zelf de weg niet weet.
Je moet geen hemelen beloven,
Als je zelf de weg niet weet.

Beloof geen dingen die je zelf niet waar kan maken.

M'n ogen niet van de muur af,
Iedereen kom kijken naar de man die het niet zag.
M'n ogen niet van de muur af,
Mijn ogen niet, maar niemand zegt dat jij niet kijken mag.
Die foto's aan de muur boven m'n hoofd,
Zie je wie er lacht en wie al bezig is te gaan.
Zie je wie z'n hart in handen heeft,
En zie je wie niet weet dat ze daar ooit eens op zal staan.

Kijk naar die (trouw)foto van me.. Ik kan mijn ogen er niet vanaf krijgen. Iedereen kijk naar me, iedereen mag zien dat ik het niet zag. Dat zij eigenlijk nooit van me gehouden heeft.
Zie je wie er lacht? Ik. Zie je wie al bezig is te gaan? Zij.
Zie je wie zijn hart in handen heeft? Ik. En zie wie nog niet weet dat ze daar ooit eens op zal staan... Ik weet nog niet dat zij ooit van plan is daar op te gaan staan.

Je moet geen hemelen beloven,
Als je zelf de weg niet weet.
Je moet geen hemelen beloven.

Pak m'n hand, draai m'n hoofd,
Want zelf kan ik het niet meer.
Maar zelfs al kan ik het niet meer,
Ik wil graag nog een keer, toe nog een keer,
Ik beloof da'k echt nooit meer vergeet.

Doe van alles met me, ik kan zelf niks meer.. Voel me verlamd. Maar toch.. Wil ik dit allemaal nog een keer meemaken. Ik wil het nog een keer doen met de kennis die ik nu heb.

Je moet geen hemelen beloven,
Je moet geen hemelen beloven,
Als je zelf de weg niet weet.
Je moet geen hemelen beloven.

Neem m'n hand, m'n hart, m'n ziel, m'n hoofd,
'k Geef het als jij het eens beloofd,
Aan mij, aan mij, aan mij...
Hee wat als jij het eens beloofd,
Aan mij, aan mij...

Hee, wat als jij al die dingen nou eens aan mij beloofd??? Dan kan ik jou er aan houden in plaats van andersom.. Ik geef mezelf als jij je eerst beloofd aan mij..
Aan mij, aan mij...

Let wel: Deze tekst heb ik zelf zo uitgelegd, Thomas en Paul staan daar volledig buiten. Dus het hoeft helemaal niet te betekenen dat het ook zo bedoeld is of niet.. Of zoiets. :-)

27 november 2005:

De foto's van Tros Muziekcafe van afgelopen zaterdag staan in het menu foto's. De mannen speelden Niet Of Nooit Geweest, Ren Lenny Ren, Het Regent Zonnestralen, Mooi Liedje, Waar Was Je Dan en Geen Hemelen Beloven.

25 november 2005:

Vanavond zitten de mannen in Barend en van Dorp. Zij spelen dan hoogstwaarschijnlijk Geen Hemelen Beloven.

Verder zitten de mannen dus morgen in Tros Muziekcafe op radio 2. Zij spelen daar 5 nummers en staan gedurende het hele 2e uur centraal. Dus een uur lang AedM, morgen van 17.00 tot 18.00 op radio 2. Ze spelen trouwens de 5 favoriete nummers van luisteraars van Radio 2. Dus wel of geen nieuwe nummers dat is nog maar de vraag. Je kon stemmen welke nummers je wilde horen door je favo door te geven aan radio 2.

Trouwens, de mannen zijn zometeen al op de radio bij Gouden Uren, ze zitten dan tevens in het telefoonpanel dat de laatste stemmen voor de Radio top 2000 allertijden in ontvangst zal gaan nemen. Gouden Uren is elke werkdag te horen van 9 tot 12 op Radio 2.

20 november 2005:

Vrijdag 2 december zijn Thomas en Paul te gast bij Poster voor een interview. Poster begint om 22:00u op radio 2.
Bron: www.acdaendemunnik.nl

17 november 2005:

De foto's van Rigter Live! staan nu onder het kopje foto's.

11 november 2005:

Vanmorgen kreeg ik wel heel erg leuk nieuws te horen:

HILVERSUM - Thomas Acda vervangt zaterdag eenmalig Harm Edens in het
programma Dit was het nieuws. Edens kan het programma niet presenteren
omdat hij geveld is door een zware longontsteking. Dat liet de TROS
vrijdag weten.

Thomas Acda is geen onbekende bij het satirische nieuwsprogramma.
Vanaf de eerste uitzending in 1996 tot begin 2000 was hij, samen met
Raoul Heertje, vast panellid. Ook is Acda eerder te gast geweest in
het programma.

9 november 2005:

De mannen komen weer een aantal keer op de radio, namelijk:
Donderdag 17 november met band van 6 tot 9 bij Giel Beelen op 3FM, en
30 november van 6 tot 10 op Radio 538 bij Evers Staat Op.

5 november 2005:

Eindelijk is hij uit. ADEM, de nieuwste CD van Acda en de Munnik. De mannen maken er zelf nog reclame voor ook! Wel op hun eigen manier natuurlijk...
http://www.sonybmg.nl/aedm/

3 november 2005:

Wil je alsnog naar een van de concerten in de Oosterpoort in Groningen?? Dat kan, er is namelijk uitgegaan van een seated concert, maar later bleek dat je tijdens het concert kunt zitten en kunt staan en dat betekende dus dat er een aantal extra kaarten in omloop zijn gegaan. De concerten zijn op donderdag 2 en vrijdag 3 maart en je kan kaarten bestellen via de site van de Oosterpoort: www.de-oosterpoort.nl

31 oktober 2005:

De nieuwe single is geworden Geen Hemelen Beloven. Het is nog niet bekend wanneer deze in de winkel zal liggen.

Paul deed afgelopen zaterdag The Doors in Amstelveen. Het was een ontzettend leuke avond waar hij 17 nummers van deze geweldige band ten gehore bracht, samen met onder andere Dave Rensmaag en Bartel Bartels. Paul was net een echte rocker met zijn iets te lange haar wat dus constant naar achteren gezwiept (??)moest worden. En wat een sexy uitstraling heeft die jongen toch, man man man!!! Het enthousiasme straalde er vanaf, vooral tijdens de tekst "Come on touch me babe, can't you see that I am not afraid" stond de heer de Munnik er wel erg uitdagend bij!! Lekker! Als je dacht dat Ren Lenny Ren al rockte, moet je eigenlijk even naar de tribute to The Doors gaan kijken. Dat is pas echte rock!!!
Maar goed, deze nummers werden gedaan:

Riders On The Storm
Hello I Love You
We Could Be So Good Together
Love Me Two Times
Alabama Song
Love Street
Break On Through
People Are Strange
Love Her Madly
Yes The River Knows
Wintertime Love
Touch Me
Chrystal Ship
Roadhouse Blues
Light My Fire
Moonlight Drive
L.A. Woman

Verder staan de songteksten van de nieuwe nummers van Thomas en Paul inmiddels bij Songteksten.

23 november 2005:

Een HELE hoop Acda en de Munnik in het verschiet!!!!!

Woensdag 7 december zijn de mannen bij de opnamen van het Top 2000-concert in Locomotion Zoetermeer. De uitzending is op 1 januari 2006 na middernacht.

Thomas Acda en Paul de Munnik zijn zaterdag 26 november 2005 met band te gast bij Tros Muziekcafé in verband met de nieuwe verzamel-cd. De uitzending is tussen 16.00 - 18.00 uur in Studio Plantage te Amsterdam. Kijk voor meer informatie op www.tros.nl.

Verder zijn Thomas en Paul zaterdag 19 november 2005 te gast bij het televisieprogramma 'Mooi! Weer de Leeuw' van Paul de Leeuw. De uitzending is om 20.05 uur bij de VARA op Nederland 3. Kijk voor meer informatie op www.vara.nl.

21 oktober 2005:

Thomas en Paul in spotje voor Pakistan:

Na de tsunami gaf Nederland massaal geld voor de slachtoffers. SHO zamelde een recordbedrag van 207 miljoen euro in. Nu, bijna twee weken na de grote aardbeving in Pakistan, staat er slechts een 2,5 miljoen op rekening 800800. Terwijl het getroffen gebied groter is en het aantal ontheemden veel hoger ligt dan bij de tsunami. Hoe komt het dat
wij deze keer niet meteen de portemonnee trekken?
Ook bekende Nederlanders luiden de noodklok. Gisteren zijn de eerste spotjes van tien BN’ers de lucht ingegaan waarin zij oproepen geld te storten op rekening 800800. Ze werkten belangeloos mee.
Netwerk was aanwezig bij de opnamen van het spotje van Acda en De Munnik. Ook bezochten we een benefiet-Iftaar van de oosterse studentenvereniging Mashriq in Den Haag. Verder reageren Jaap ’t Gilde (SHO/Kerkinactie) en hoofddocent ontwikkelingsstudies Hoebink (Universiteit Nijmegen) op de hulpactie.

Hier vind je het stukje met Acda en de Munnik.

20 oktober 2005:

Houd startnummer 25967 in de gaten op 6 november als je toevallig in de buurt van New York bent.. Dat is namelijk Thomas zijn startnummer in de ING New York City Marathon.. Hij gaat het weer proberen, weer met Hans Sibbel(Lebbis) dit jaar. Hopelijk loopt laatst genoemde hem dit jaar ook uit..

10 oktober 2005:

Paul trad eergisteren op bij de opening van de Meerpaal in Dronten. Foto's staan inmiddels onder het kopje foto's. Hij speelde de volgende nummers:

Als Je Me Morgen Ziet, Lopen Tot De Zon Komt, De Kapitein, Het Regent Zonnestralen, Zij Maakt Het Verschil, Mooi Liedje, Slaapliedje, Vandaag Ben Ik Gaan Lopen en Voor Jou.
Tijdens Zij Maakt Het Verschil moest hij wel even spieken op zijn blaadje voor de tekst, maar dat is eigenlijk wel logisch, omdat de rest van de Poema's daar normaal gesproken ook aan meedoen. Het was geweldig en Paul genoot er zelf duidelijk ook van!

7 oktober 2005:

Ook de nieuwe tracks die op ADEM komen te staan zijn inmiddels bekend:

19. Geen Hemelen Beloven
20. Liever Gelijk Dan Geluk
21. Waar Was Je Dan
22. Hallo Liedje

6 oktober 2005:

Inmiddels is bekend waar en wanneer en met wie Paul zijn Tribute To The Doors zal gaan doen:
The Doors met:
Paul de Munnik (toetsen en zang)
Patrick van Herrikhuyzen (toetsen)
Dave Rensmaag (gitaar)
Bartel Bartels (bas/zang)
Stephan v.d. Meijden (drums)

27 oktober Elegast in Deventer
29 oktober P60 in Amstelveen
2 december Cafe pakhuis Wilhelmina in Amsterdam
3 december De Kade in Zaandam


Verder is de tracklist bekend van ADEM:
1. Niet Of Nooit Geweest
2. Groeten Uit Maaiveld
3. Laat Me Slapen
4. Ren Lenny Ren
5. Mooi Liedje
6. Vondelpark Vannacht
7. Het Regent Zonnestralen
8. Als Je Bij Me Weggaat
9. Totdat Ik Jou
10. Kapitein Deel II
11. (Noem Me) Oud Verdriet
12. Als Het Vuur Gedoofd Is
13. Lena
14. Schoolplein
15. Jaren Ver Van Hier
16. Lopen Tot De Zon Komt
17. De Stad Amsterdam
18. Verkeerd Verbonden
+ 3 nieuwe tracks (titels nog niet bekend).

4 oktober 2005:

De nieuwe CD ADEM is nu al te bestellen via Bol.com, en alleen via Bol.com krijg je er een bonus DVD bij.. Ren Lenny Ren? ;-)

30 september 2005:

Paul, gefeliciteerd met je 35e verjaardag!!!!!!!

Thomas gaf vandaag in het gastenboek van de officiele site 6 titels weg van toekomstige nummers. Dit zijn ze:

Hallo Liedje
Liever Nog Gelijk Dan Geluk (Titelsong Samen)
Je Moet Geen Hemelen Beloven
Waar Was Je Nou?
Vriend
Kom Nog Even Niet Naar Hier

29 september 2005:

Thomas en Paul stonden in de Televisier van deze week. Omdat het maar zo'n klein stukje was, plaats ik het hier:

Acda en de Munnik willen wat meemaken...
Thomas Acda(38) en Paul de Munnik(35) zijn meesters in het schrijven en zingen van gevoelige liedjes over liefde en vriendschap. Ze hebben drie theaterprogramma's gemaakt waarin ze hun repertoire ten gehore brengen en verbinden met autobiografische sketches. Het eerste(Zwerf' On, 1996) gaat over onvervulde jongensdromen. Het tweede(Life Is What Happens To You While You're Busy Making Other Plans, John Lennon, 1998) over de jaren zeventig en het derde(It's Only Cabaret, But I Like It, 2000) over het loslaten van illusies, afscheid nemen en de dood. In Trilogie vat het duo deze drie succesvolle voorstellingen samen. In 2002 staan Acda en de Munnik hiermee op het podium, daarna(seizoen 2004/2005) gooien ze het over een andere boeg met de rockopera Ren Lenny Ren. Thomas: "Na drie programma's was het tijd voor iets nieuws. Anders maak je niets meer mee en schrijf je op een gegeven moment alleen nog maar liedjes over de bodem van een tourbus."

26 september 2005:

Tijdens de Muziek10daagse krijg je in alle CD-speciaalzaken en warenhuizen de CD "Made in Holland" kado. Op deze CD staan 10 artiesten die wel een heel bijzondere uitvoering geven van hun favoriete Nederlands nummer.
Deze artiesten werken mee aan deze unieke "Made in Holland" CD:

Krezip
Guus Meeuwis
Bløf
Brainpower
Trijntje Oosterhuis
Di-rect
Jan Smit
Acda en de Munnik De Glimlach Van Een Kind
Ali B
De Dijk
Ferry Corsten

26 september 2005:

De foto's van het optreden op de Dam staan onder het kopje foto's. De mannen speelden Het Regent Zonnestralen, Ren Lenny Ren, De Kapitein, Een Lief Die Niet Zo Huilt, Totdat Ik Jou, De Kapitein Deel 2, Je Huis Is Af, Als Je Bij Me Weggaat en als toegift De Stad Amsterdam. Het geluid was niet toppie, de show zelf wel.

22 september 2005:

Paul zal te zien en te horen zijn op het Nederlands Film Festival dit jaar.
De Nederlandse filmgeschiedenis zit vol filmsongs, vaak speciaal gecomponeerd voor een film. Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum organiseert het Nederlands Film Festival op zondag 2 oktober 2005 'de Avond van het Nederlandse Filmlied'. Zeven Nederlandse topartiesten vertolken tijdens dit unieke jubileumconcert hun eigen nummers en een keuze uit het grote aanbod van Nederlandse filmliedjes:

Kees Prins zingt 'Telkens weer' uit rooie SienROOIE SIEN en 'Marjo van de Bakker' uit DE NOORDERLINGEN;
Huub van der Lubbe zingt 'Kulambakka' uit HAN DE WIT en 'Tegen de tijd' uit WIJ ALEXANDER;
Lottie Hellingman zingt 'Zwarte ogen' uit POLLEKE en 'Wanneer gaan we weer naar huis' uit LOENATIK, DE MOEVIE;
Frédérique Spigt zingt 'De schrik van Rotterdam' uit PIETJE BELL en 'Mans genoeg' uit haar gelijknamige documentaire
Loïs Lane zingt twee filmsongs, waaronder 'Amsterdamned' uit het gelijknamige bioscoopsucces
Paul de Munnik zingt 'Vandaag ben ik gaan lopen' uit IN ORANJE en 'Marije' uit ELCKERLYC;
Fay Lovsky zingt in het Engels 'Houdt ze echt niet meer van mij' uit SCHATJES en een zeer bijzondere uitvoering van 'Uit elkaar' uit de gelijknamige film.

De presentatie van de avond, die live wordt uitgezonden op Radio 2, is in handen van Radio 2-presentator Hijlco Span.

De artiesten worden begeleid door de 12-koppige band van Peter Broekhuizen en Jel Jongen, bekend van arrangementen voor onder andere de Van Den Ende musical 'Saturday Night Fever' en het KRO-programma 'Het Gevoel Van'.

 

18 september 2005:

Aanstaande zondag staan de mannen op de Dam in Amsterdam. Platenzaak Fame bestaat dan 15 jaar en in dit kader zullen tal van Amsterdamse artiesten acte de presence geven op de Dam.. Dat wordt dus Dammen!! Het optreden duurt in totaal van 13.00 tot 17.00 en de mannen sluiten af. Zij spelen 30 minuten.

17 september 2005:

Thomas is 30 september te gast in een filmquiz.. Hieronder wat info:

Eregast: Monique van de Ven
Monique van de Ven is eregast op de eerste Avond van de Grote Filmquiz, die de NPS op vrijdag 30 september uitzendt. Aan de hand van nieuwe en vergeten filmfragmenten, kijkjes achter de schermen en live gespeelde filmmuziek worden vier teams getest op hun kennis van speelfilms. De teams bestaan uit de regisseur, acteurs, actrices en cameramensen van vier films. De anderhalf uur durende uitzending begint om half negen op Nederland 3. De presentatie is in handen van Jeroen Pauw. De New Cool Collective treedt op met filmmuziek.

De deelnemers
Onder de deelnemers bevinden zich de makers van de nieuwe Nederlandse speelfilm ‘Het Schnitzelparadijs’. Regisseur Martin Koolhoven komt met de acteurs Tygo Gernandt en Mimoun Oaissa en zijn cameraman Guido van Gennip. Dit viertal neemt het onder meer op tegen de broers Van Warmerdam (regisseur Alex, producent Marc en componist Vincent) en actrice Annet Malherbe. Regisseur Jean van de Velde geeft leiding aan het All Stars-team en heeft zich van de hulp verzekerd van Thomas Acda. Regisseur Paula van der Oest brengt twee actrices en cameraman Bert Pot van de film ‘Zus en Zo’ mee.

De jury
De NPS maakt de Avond van de Grote Filmquiz in samenwerking met NRC/Handelsblad en de Filmkrant. Lezers van deze kranten hebben eerder deze maand deelgenomen aan een quiz. De winnaar krijgt een plek in de jury, die verder bestaat uit de journalisten Joyce Roodnat en Dana Linssen. De beste vijftig deelnemers aan de krantenquiz zijn te gast tijdens de opnamen, die op maandagavond 26 september plaatsvinden in de Winkel van Sinkel in Utrecht.

16 september 2005:

De officiele release datum van ADEM is bekend!! 7 november komt de nieuwe CD uit. Dus 2 dagen ervoor en signeersessie?? :-) Let wel dat dit laatste natuurlijk van mij komt.

Van Acda en de Munnik zal dit najaar een ‘best of’-album uitgebracht worden door SONY BMG. De dubbel-cd gaat ‘Adem’ heten, wat verwijst naar Acda En De Munnik, maar ook naar ‘even ademhalen’, oftewel even terugkijken. De plaat bevat een overzicht van hun grootste hits, aangevuld met een aantal nieuwe, speciaal voor het album geschreven nummers.

Bijzonder aan deze uitgave is, dat de plaat in twee versies uitgebracht wordt. Eén versie is bedoeld voor de reguliere handel, de andere is voor de leden van boeken- en platenclub ECI en entertainmentclub CDVD, die onderdeel is van ECI. Clubleden mogen via de clubwebsite zelf de tracks uitkiezen die op de plaat moeten komen. Daartoe kan een keuze gemaakt worden uit een kleine honderd nummers, waarvan er 36 op het verzamelalbum worden geplaatst. De nieuw geschreven nummers komen op beide versies te staan.
De ECI-versie krijgt een cap van €22,99. Hoeveel de reguliere versie gaat kosten is nog niet bekend, zegt productmanager van SONY BMG, Astrid de Koning. Wat betreft verkoopverwachtingen wil De Koning geen aantallen noemen. Wel wil ze kwijt ‘absoluut’ goede resultaten te verwachten. “De historie heeft bewezen dat platen van Acda en de Munnik bestsellers kunnen worden.”

Op de vraag waarom is gekozen voor twee versies van het betreffende album antwoordt de productmanager dat de actie op zich niet heel bijzonder is. Ze wijst erop dat een soortgelijke actie al eerder is gedaan met het verzamelalbum Toen En Nu van Frank Boeijen. Dat was toen ook in samenwerking met de ECI en het was prima bevallen.
De ECI-versie zal nadrukkelijk alleen aan ECI-leden aangeboden worden. Het is niet de bedoeling dat deze versie ook in het reguliere circuit verkocht zal worden. Fans die beide versies willen hebben, zullen lid moeten worden van de club, of zich moeten wenden tot iemand die al lid is. Toch is het “geen slinkse manier om mensen lid te laten worden van de ECI”, zegt De Koning. Het komt wel vaker voor dat er speciale acties rondom de release van platen worden gehouden en dit is daar gewoon een voorbeeld van, aldus de productmanager.
Clubleden kunnen hun favoriete nummers melden tot 19 september. Intekenen op de cd kan tot 20 oktober. De releasedatum wordt (onder voorbehoud) 7 november.

11 september 2005:

Vanavond van 19.00 tot 20.00 op radio 1 in Opium: Livemuziek van zanger en cabaretier Paul de Munnik. De Munnik treedt 14 september op tijdens de hommage aan de vorig jaar overleden Bram Vermeulen, die hem ooit tot zijn opvolger benoemde.

10 september 2005:

Na bijna 10 jaar is het volgens ons de hoogste tijd om de balans op te maken van de mooiste en beste nummers van het meest succesvolle Nederlandse duo! Geef nu uw persoonlijke top 5 door via deze pagina. De 36 meest gekozen nummers komen op een verpletterende dubbelcd! Doe mee en misschien wint u wel 1 van de 10 gesigneerde Nog1 Beweging, Nog1 Blik: The Making of Ren Lenny Ren boeken. Daarnaast maakt u bovendien kans om vermeld te worden in het boekje van de 2CD. Reageren kan tot 19 september 2005. Dus kijk op www.eci.nl .

De nieuwe CD gaat trouwens ADEM heten.

5 september 2005:

Paul zal zaterdag 29 oktober te zien zijn in P60, Podium voor Pop, Cultuur en Media in Amstelveen. Hij doet dan een tribute to The Doors, samen met leden van Van Dik Hout. De voorverkoop voor dit optreden start dinsdag 13 september.

En nog meer Paul nieuws. De allerlaatste hommage aan Bram Vermeulen (woensdag 14 september in Carre in Amsterdam) zal worden uitgezonden op zondag 18 september van 22.00 tot 23.00 op radio 2. Onder andere NUHR, Gerard van Maasakkers, Paul de Munnik, Jochem Meyer en Katarina Vermeulen doen mee.

Thomas, met jou ook alles goed hoop ik? ;-)

4 september 2005:

Op 4 september 2005 was het precies één jaar geleden dat Bram Vermeulen plotseling overleed. RVU-regisseur Peter Swart, die een persoonlijke vriend was van Bram, werkte de afgelopen tijd aan een portret van -met name- de muzikant Bram Vermeulen. Hij laat mensen aan het woord die nauw met Bram samenwerkten, onder wie zijn partner Shireen Strooker, gitarist Jan de Hont, de Vlaamse schrijver/dichter Geert van Istendael, Ernst Jansz (Doe Maar), PAUL DE MUNNIK, criticus Henk van Gelder, zijn (stief)kinderen, volleybal-collega's, managers en vrienden... VANAVOND 22.10 NED 3

3 september 2005:

De eerste editie van Rigter! Live is op maandag 14 november in Het Patronaat in Haarlem.
De kaartverkoop zal waarschijnlijk rond 14 september beginnen via ticketservice.
Via de site zullen we laten weten wanneer de verkoop precies begint.
Voor die tijd zullen er ook een aantal namen bekend worden gemaakt van optredende bands.
Grote kans dat Thomas en Paul hier ook bij zullen zijn, ze zijn in ieder geval wel gevraagd.

Bron: Stichting Rigter

2 september 2005:

7, 14 en 21 oktober wordt Trilogie uitgezonden. Dat is dus in plaats van 1, 8 en 15 september.

31 augustus 2005:

NCRV Volgspot (Radio 2) herdenkt Bram met een uitzending van oude live-opnamen uit het Volgspot Live archief. Daarnaast zullen twee - nog nader bekend te worden - gasten praten over Bram's leven en werk. Opnamen van de volgende zes theaterconcerten zijn op zondag 4 september te beluisteren tussen 23.00 en 01.00 uur:

De Tijd (1995)

Polonaise (1997)

De beuk erin (1999)

De verzameling (2002)

Zonder titel (2003)

Mannen maken oorlog (2004)

Uit elk programma zijn drie kenmerkende liederen van Bram gekozen. De titel van deze herdenkingsuitzending is "Bram Vermeulen - een steen in de rivier".

30 augustus 2005:

Acda en De Munnik: Nu al teut
Door Stefan Raatgever

,,We moesten op het terras behoorlijk wachten voor we het podium op mochten. Dus we zijn nu al teut.''

Acda en De Munnik zeiden het voor hun concert maar liever eerlijk. Ze konden de sfeer van de Kampvuuurconcerten van Sky Radio nauwelijks beter samenvatten. Geen strak geregisseerde optredens, maar ontspannen en intieme sessies waarbij het publiek volop wordt betrokken.

Zo lieten Thomas Acda en Paul de Munnik zondagavond één van de toeschouwers (louter winnaars van prijsvragen zoals die van het AD) het kenmerkende mondharmonica-intro van de grootste hit van het tweetal, 'Niet of nooit geweest', spelen. Het ging hem onder grote hilariteit van het 100-koppige publiek nog bijzonder goed af ook.

De twee cabaretiers hadden het op de tweede avond van de Kampvuurconcerten, al dan niet dankzij de vooraf genuttigde alcoholica, zichtbaar naar hun zin.

Hetzelfde gold voor de fans die hun helden niet eerder van zo dichtbij zagen. Een enkeling was er zelfs voor uit Groningen naar Zeeland gereden.

Nadat vorige week Do en Ilse DeLange al een intiemconcert gaven in de met vuurkorven en grote kaarsen versierde reuzen wigwam, trad zondagavond behalve Acda en De Munnik ook Krezip op. De Tilburgse formatie zorgde voor een degelijke akoestische show die - hoewel Krezip van de zes namen op het affiche zonder meer de stevigste muziek maakt - prima paste in de formule.

Blootvoets en met de twee honden van de band op het podium speelde Krezip bijvoorbeeld een sterke versie van 'Don't look back in anger' van Oasis. Ook uitgeklede uitvoeringen van 'Out of my bed' en natuurlijk 'I would stay' bleven met gemak overeind.

De setting met het publiek bijkans op het podium bleek echter veruit het meest geschikt voor Nederrock-duo Acda en De Munnik. Lachend om eigen muzikale missers en grappend met het publiek kon het concert de twee niet lang genoeg duren.

Tegen middernacht speelde echter het eerste nadeel van de concerten op: waar je in een zaaltje nog makkelijk een uurtje doorspeelt, moet het in het natuurgebied aan de Zeeuwse kust na twaalven echt stil zijn.

Bron: Algemeen Dagblad

29 augustus 2005:

Het nieuws van de 21e klopt niet meer. Trilogie wordt NIET uitgezonden in september. Wanneer dit wel gebeurd, lees je het uiteraard hier.

En foto's zie je voortaan ook echt onder het kopje foto's. Vroeger stonden ze nogal eens tussen het nieuws, dat is dus veranderd. Ik schrijf natuurlijk wel bij het Nieuws wanneer er nieuwe foto's zijn.

25 augustus 2005:

Heb je Paul gemist toen hij op Sail stond?? Geen probleem! In oktober(als het goed is) gaat hij nog een keer het repertoire van The Doors spelen.

21 augustus 2005:

Op donderdag 1, 8 en 15 september, zendt de VARA de voorstelling Trilogie van Acda & De Munnik uit. Met sketches uit eerdere programma's kijken ze achterom; de liedjes zijn steeds toelichtingen op de theaterteksten. Op een geestige en scherpe manier weet het duo het alledaagse bijzonder te maken en kleur te geven aan thema's als liefde, vriendschap en vergankelijkheid. Nederland 3, 20.30 uur.

18 augustus 2005:

Paul staat dit weekend op Sail. Hij zal samen met The Sidewalk Experience optreden. Zondag de 21e staan ze in Cafe Pakhuis Wilhelmina in Amsterdam. Naast Paul speelt ook Dave Rensmaag met deze band mee. Om 22.30 kan je ze live bewonderen. Ze spelen trouwens materiaal van The Doors.
Cafe Pakhuis Wilhelmina
Veemkade 576
Amsterdam

14 augustus 2005:

Nieuwe quiz staat online!! Succes! Antwoorden kunnen uiteraard weer gemaild naar quiz@thomasenpaul.nl .

13 augustus 2005:

Een nieuw interview met de mannen door Sky Radio staat nu tussen de interviews. En dit weekend komt eindelijk (!!) de nieuwe quiz online!! Hij is bijna klaar!!

6 augustus 2005:

Een interview met de mannen in het Algemeen Dagblad lees je hier.

5 augustus 2005:

Wegens drukte aan mijn kant staat de nieuwe quiz pas eind volgende week online.. Excuus daarvoor!

1 augustus 2005:

Hier dan nog een mooie Bonaire groepsfoto:

31 juli 2005:

Thomas en Paul ook naar Talpa?? Hun stemmen in ieder geval wel. Op de website van www.Talpamusic.nl kun je vanaf nu enkele leaders van de nieuwe programma´s van Talpa beluisteren. Zo kun je er ontdekken dat de leader van de nieuwe drama-comedy " Samen" wordt gezongen door Acda en De Munnik. Relaties: altijd wat. De twintigers, dertigers en veertigers in de comedy Samen maken allemaal verschillende fases door. Het is dagelijks mee te beleven op Talpa! En dus ook elke dag, mocht je gaan kijken, de stemmen van de mannen.

30 juli 2005:

Hier dan alsnog een paar wel hele mooie foto's van Paul..

Met dank aan Jaap Reedijk.

30 juli 2005:

Geen Het Regent Zonnestralen.. Wel Vandaag Gedaan..

Iedereen weg,
Ik schrik zelf het meest als ik 't zeg,
Maar ik heb liever dat ze gaan.
'k Wil vanavond niet meer spelen,
En niemand entertainen,
En morgen ook graag overslaan..

Iedereen even weg.. Zelf heb ik ook liever dat ze gaan. Ik schrik van die gedachte. Wil even niks meer aan mijn kop. Geen gezeur, niks. Geen gedoe.. Even niks. Vandaag niet, maar morgen ook niet.

Iedereen weg,
Het spijt me echt dat ik het zeg,
Maar ik heb donker in m’n hoofd..
Kwam vanmiddag iemand tegen,
Heb de rekening gekregen,
Van wat ik dacht dat mij als gratis was beloofd..

De dood hangt in mijn hoofd. Ik voel me depressief. Kom net van een begrafenis af.
Of: Vriendschap. Een vriend heeft hem teleurgesteld. Daarom voelt hij zich even niet goed. Vriendschap zou gratis moeten zijn.

Refrein:

En ik weet, ik weet,
Er komt altijd een einde aan.
Je mag alleen van iets genieten,
Als je het ook voorbij laat gaan.
En ik weet, ik weet,
Er komt altijd een einde aan.
Je kan alleen van iets genieten,
Alleen van iets genieten,
Als je beloofd, dat je het ooit voorbij laat gaan.
Vandaag gedaan..

Aan alles komt een eind. Goede en kwade dingen. Mooie en minder mooie gedachtes. Je kan alleen ergens van genieten als je het ook voorbij laat gaan. Dus als je verder gaat. En ik ben vandaag verder gegaan met de rest van mijn leven. Iets is mooi omdat je weet dat het voorbijgaat. Als je weet dat het blijvend is, word je daar alleen maar lui van

Iedereen weg,
Laat me alleen en je zult zien,
Kan ik er straks weer tegenaan.
‘T is gewoon een van die dingen,
Die ik al jaren kon bezingen,
Zonder er ooit bij stil te staan..
Ik zag m terug zoals ik al jarenlang bezong..
Pagina achttien onderaan..
Dat hij nou weg was deed het niet,
Te lang geleden al voor echt verdriet..
Maar t overviel me zo,
Het gemak waarmee daar ook gewoon jouw naam had kunnen staan..

Laat mij maar even met rust. Laat me met rust en dan kom ik hier straks sterker dan ooit uit. Het is iets waar ik wel al jaren over kon zingen, maar nu het me zelf overkomt weet ik niet hoe ik er mee om moet gaan. Ik zag een oude vriend terug zoals ik al duizend keer en jarenlang bezong. Dood. Maar dat hij nou weg was, deed het niet.. Zo goed kende ik hem helemaal al niet meer. Ik schrok gewoon van het feit dat hij er niet meer was. Het kwam ineens allemaal zo dichtbij, want voor hetzelfde geld had jij daar gelegen.. Of had jou naam in die rouwadvertentie gestaan.

En ik blijf het zeggen, dit zijn niet de interpretaties die Thomas en of Paul er zelf aan hebben gegeven, dit zijn mijn gedachten over een nummer.

29 juli 2005:

Hier zie je heeeeeeeeeele mooie foto's van Paul met Carmen die lekker samen aan het zwemmen zijn met dolfijnen. Mijn wens en zij vervullen hem.. Wat klopt er niet?? :-) http://www.dolphin-academy.com/ned/nieuws/index.htm

25 juli 2005:

Pfoeh pfoeh, drukdrukdruk enzo.. Maar volgende week komt 'ie dan echt!!! De uitleg (dat wil zeggen mijn uitleg) van Het Regent Zonnestralen. Dank voor alle "Waar blijft hij nou???" mails.. Hij komt eraan. Echt waar! Bijna...

24 juli 2005:

Ook al waren de meesten van ons er dan niet bij, dankzij deze foto's kunnen we toch een beetje sfeer proeven. Jeetje, belachelijk bruin zijn die jongens trouwens zeg!!! Kijk maar eens goed naar David. Trouwens, hoef je niet eens goed voor te kijken, zie je meteen.. :-)
www.dolfijnfm.com/pivot/entry.php?id=3

20 juli 2005:

Met Ren Lenny Ren inmiddels helemaal achter ons, alleen nog wachtend op de DVD, werd het wel weer eens tijd voor een nieuwe quiz. Dus binnen nu en twee weken staat er een online.

15 juli 2005:

Sky Radio 101 FM wil er zeker van zijn dat jij een leuke zomer krijgt. Stel je voor: een strand, een ondergaande zon en een kampvuur met je favoriete artiest die voor je zingt. Dat zijn de Sky Radio Kampvuurconcerten, een nieuw sfeervol evenement op verschillende zomeravonden.

In totaal zullen er zes concerten plaatsvinden. Do, Krezip, Acda en de Munnik, Paul de Leeuw, Ilse DeLange en Jamie Cullum zullen allemaal optreden op een geheime locatie ergens bij het strand.

Alleen luisteraars van Sky Radio 101 FM maken kans op de bijzondere kaarten. Tussen 25 juli en 4 september staat iedere week een andere artiest centraal op Sky Radio 101 FM. Luister naar het station om te horen voor elke artiest je kaarten kunt winnen.

Meedoen is simpel!
In de week dat de artiest centraal staat kan je de artiest laten weten waarom jij graag bij het kampvuurconcert wilt zijn.

12 juli 2005:

Paul is maandag 18 juli te gast in het programma 'De Zwoele Stad'. Het programma wordt uitgezonden op AT5 rond 18:45, 19:30 en 22:45. Het zal deze week gaan over water en Sail 2005.

9 juli 2005:

Vorige week een Internetloze week gehad, dat wil zeggen dat ik alleen de beschikking had over een prehistorische computer waar deze site dus niet op stond. Dus nu alsnog het nieuws van afgelopen week, alleen iets later dus..

Paul zal voor de 5e maal zijn Bram Vermeulen nummers ten gehore brengen, deze keer in Carre in Amsterdam. Op 14 september 2005 brengen Vincent Bijlo, Pierre van Duijl & Marcel Cuypers, Kommil Foo, Lenny Kuhr, Stijn van der Loo, Fay Lovsky, Gerard van Maasakkers, Wil van der Meer, Jochem Myjer, Paul de Munnik, Niet uit het raam: Viggo Waas, Peter Heerschop, Gé Reinders, Maarten van Roozendaal, Katarina Vermeulen en David Vos de liedjes van Bram.

Kaarten zijn nog verkrijgbaar via de theaterkassa van Carre. 0900-2525255


De mannen zijn ook gevraagd voor het Rigter festival, dat dit jaar zal plaatsvinden ter ere van de overleden radio DJ Wim Righter. Een bevestiging dat zij hier ook aal mee zullen doen is er echter nog niet. Ter nagedachtenis aan radiomaker Wim Rigter vindt op 14 november de eerste editie plaats van het muziekfestival Rigter. Wim Rigter overleed in november 2004 aan slokdarmkanker. Twee weken voor zijn overlijden hield hij voor zijn vrienden een muzikaal feest, dat nu een jaarlijkse traditie moet gaan worden.

De artiesten die op het festival optreden spelen twee eigen nummers en één Arbeidsvitaminen-classic. De opbrengst van Rigter komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding. Voor de eerste editie zijn onder meer Bløf, Kane, Acda & De Munnik, Skik en Ali B benaderd. De bedoeling is dat ieder jaar de winnaar van 3FM’s Schaal van Rigter, de prijs voor de meest gedraaide productie op 3FM, het muziekfestival opent; dit jaar werd Anouk onderscheiden met die award

1 juli 2005:

Oei.. Niemand Sterft.. Heb er nu al spijt van dat ik juist dat nummer onder de loep wil nemen, maargoed.. Ik zal mijn best doen..

Hé, meneer, hoe is het weer?
En hoe is het met uw tuin?
En de kinders, alles goed?
En uw vrouw wordt ze al bruin?
En uw moeder bij de tijd nog?
De vakantie al geboekt?
Wat doet u achter het Centraal dan?
Is het de dood soms die u zoekt?

Hij vraagt aan de man hoe het is.. Of de man tevreden is met alles, of het met de kinderen en vrouwlief goed gaat, dat soort dingen.. De man antwoord met een volmondig ja, maar hij denkt: Nou, zo goed is het allemaal nou ook weer niet, anders stond je hier niet achter het centraal.. Te wachten op een heroine hoer. Dus hij betrapt de man, doet alsof hij niks in de gaten heeft en begint een luchtig praatje over het weer en dergelijken. Als de man dan op alles een overdreven tevreden antwoord geeft, vraagt hij zich af wat hij dan in godsnaam achter het Centraal doet.. En ik denk dat de man zelf ook drugs gebruikt.

Want niemand sterft aan liefde
Maar aan onverschilligheid
Of aan trots of domme fouten
Of gewoon onwetendheid
Niemand sterft aan liefde
Wat houdt mij dan op de been?!
Niemand sterft aan liefde
Maar om alles er omheen

Je sterft nooit aan de liefde zelf, maar aan alles eromheen. Ik denk dat hij bedoeld dat domme fouten misschien onveilig vrijen is.. Of de onwetendheid van het wel dan niet van elkaar weten of ze wel helemaal gezond zijn.. Niemand sterft aan liefde, wat houd mij dan op de been? Hij heeft zelf waarschijnlijk geen liefde.

Hé, studentje, lekker ventje
Gaat de studie nog naar wens?
En vanavond lekker stappen? Want je pik staat in de hens
Verse dame zonder plastic
Want dat is te veel gedoe
Ga maar liggen mooie tijdbom
Je bent vast het leven moe

De student die lekker gaat stappen, zich volgooit met drank en dan sex heeft met de eerste de beste vrouw die hij tegenkomt. Geen condoom, daar is hij veelste dronken voor, is teveel gedoe.. Ga maar liggen mooie tijdbom. Je bent vast het leven moe.. Het kan nooit lang meer duren voordat...

Want niemand sterft aan liefde
Maar aan onverschilligheid
Of aan trots of domme fouten
Of gewoon onwetendheid
Niemand sterft aan liefde
Wat houdt mij dan op de been?!
Niemand sterft aan liefde
Maar om alles er omheen

't Is een grote ziekte, kleine naam
Het trapt iedereen opzij
Blijf maar wijzen met je vinger
Want dan mag je in de rij
Vlak achter mij

Aids. Grote ziekte.. Kleine naam. Trapt iedereen opzij. Als je het hebt, ga je eraan. Hoe dan ook. Blijf maar wijzen met je vinger, want dan mag je in de rij..Vlak achter mij. De man heeft ook aids..

Pfoeh pfoeh, dat was geen makkie.. De volgende keer maar gewoon het makkelijke Het Regent Zonnestralen. Tot volgende week!


30 juni 2005:

Ik kreeg een mailtje van Daniel Lohues, ik had gehoopt dat hij ook gevraagd zou zijn voor de grote reunie met de mannen volgend jaar tijdens de Jaren Ver Van Hier tour.. Maar helaas.. Geen Daniel.. Ach, met Diederik ben ik ook al lang tevreden!

29 juni 2005:

Niemand minder dan Diederik van Vleuten zal volgend jaar met de mannen meegaan op tour!!! Dit schrijft hij zelf in het gastenboek:

Beste Allemaal, dat is lang geleden, dit geastenboek. Maar omdat sommig nieuws hard kan gaan wil ik zelf maar even reageren op de spijkerharde geruchten dat ik in januari met Thomas en Paul op tournee ga met Op Voorraad Deel III. Die geruchten zijn waar. Dat wil zeggen: Thomas heeft mij benaderd met de zin: misschien moest je maar weer eens mee. Ik heb in mijn agenda gekeken en Erik en ik zijn uitgespeeld in januari. Niets staat een fijne reunie dus in de weg wat mij betreft. Maar zoals dat gaat: we moeten eerst nog maar eens vergaderen. Als het allemaal doorgaat ben ik de eerste om mij op de tour te verheugen. Paul heeft een ontbindende voorwaarde gesteld: ik mag niet langer dat 10 minuten per avond met Dave over Steve Gadd praten. (Who the fuck... vraag maar aan je vader) Ik hoop dus tot ziens in 2006. Als altijd een warme groet en ja, Eerste Helmerstraat op twee vleugels, dat was fijn in Middelburg. DIEDERIK

Verder staan er hele mooie foto's van Thomas en Paul tijdens het optreden met de band van Edwin Evers op Live38 On Tour op de site van Radio 538.

En beter laat dan nooit.. Vanavond op Belgie 1 de aflevering van Baantjer waarin Thomas een gastrol speelt.. 21.55 Belgie 1.

23 juni 2005:

Eigenlijk is het veelste heet om achter de computer te zitten, vandaar dat het door mij beloofd nieuwe onderdeel er niet echt eerder van is gekomen.. Maar nu moet ik er dan toch maar aan gaan geloven...:-)

Onder de loep genomen deel 1:

Lena

Waar denk ik dat dit nummer over gaat?

Het is half elf 's ochtends hier
En Amsterdam droogt op
Om straks weer in de regen te verdrinken
Het was rustig in de zaak
Ik dacht ik bel je op
Maar ik voel de moed nu in mijn schoenen zinken

Dit valt niet verder uit te leggen denk ik.. Half elf 's ochtends.. Het is rustig in de (broodjes??)zaak waar Paul werkt. Ik noem de persoon even Paul, voor alle gemak.
Dus besluit hij zijn ex te bellen, maar op het moment dat hij het nummer heeft gedraaid raakt hij een beetje overstuur.. Moet hij dit nou wel doen??
Amsterdam droogt op om straks weer in de regen te verdrinken, dus het is slecht weer.

Sorry van het tijdsverschil
Ik had beter moeten weten
Maar als jij wakker bent dan is het hier weer nacht
Ik wil je zo graag zeggen
Wat ik toen niet kon die dag
Zeggen wat ik eigenlijk niet mag

Zij woont dus in een ander continent. Laten we even zeggen de VS. Zoveel uur eerder, daar had Paul even niet aan gedacht.
Ik wil je zo graag zeggen wat ik toen niet kon die dag, dus dat hij van haar houd.. Maar de relatie is al over, dus mag hij het eigenlijk niet meer zeggen.

Het komt doordat ik gisteren
In onze oude buurt moest wezen
Wacht, er zit iemand anders op de lijn
Je spreekt het vloeiend zo te horen
Ik heb een vermoeden wie dat was
Ik had niet gedacht dat jij nu nog alleen zou zijn

Tsja, hij was in hun oude buurt, dus dacht hij aan haar.. Wacht.. Hij krijgt een wisselgesprek. Klik klik.. Blabla.. Klik klik weer terug naar Lena. Hij hoort Lena nog net praten tegen haar nieuwe vriend, zij legt hem uit wie er aan de telefoon is.. Ze spreekt het vloeiend zo te horen, haar nieuwe taal.. Paul heeft een vermoeden dat ze tegen haar nieuwe vriend aan het praten was, maar ja ze is dan ook zo leuk dat hij nooit gedacht had dat ze nu nog alleen zou zijn..

Ik had alles willen houden wat het was
En dat was dan ook alles wat ik probeerde
Van alle wegen die ik toen met jou bewandelen kon
Koos ik, eigenlijk als vandaag, net de verkeerde

Paul wilde alles houden wat het was.. Het was dan wel niet ideaal, maar ja ze waren tenminste wel samen. Toen konden ze nog alle kanten uit. Maar ja, toen liep het ook al niet echt lekker. En nu weet hij dat ze een ander heeft, dus had hij haar beter niet kunnen bellen. Dat was dus de verkeerde weg..

Het is te laat
Ik had niet moeten bellen
Sorry van het tijdsverschil
Maar ik moet weer aan het werk
De lunch gaat hier beginnen
Het is te laat
Al ruim een jaar te laat
Goed je te horen en alles
Wat ik eigenlijk zeggen wou
Na al die jaren toch weer loze zinnen

Het is te laat.. Er is te veel gebeurd.. Hij had niet moeten bellen.. Sorry van het tijdsverschil, maar ja. Hij heeft het druk, dus moet weer aan het werk. Toch leuk haar nog even gesproken te hebben.. Hij wilde eigenlijk zeggen dat hij van haar hield.. Maar dat kwam er, net als vroeger, niet uit.. Dus wat zegt hij dan? Dat het goed gaat.. Mooi weertje. Met de hond alles goed ja... Blabla.. Loze zinnen..

Goed.. Dat was mijn interpretatie van Lena.. Toch maar eens informeren waar het nummer precies over gaat.. Paaaaaaaaul!!!! Mail eens..hahaha!!

Volgende week: Niemand Sterft..

19 juni 2005:

Nieuw onderdeel: Onder de loep genomen...
Vanaf volgende week zal ik regelmatig een nummer van Thomas en Paul onder de loep nemen, dus dat wil zeggen ik zal er mijn kijk op geven. Ik zal jullie vertellen waar ik denk dat de nummers over gaan. Misschien herken je er iets in? Jullie kunnen daar dan via de e-mail op reageren en die reacties zal ik erbij plaatsen..
Dat dus allemaal vanaf volgende week. Ik zal beginnen met Lena.

18 juni 2005:

De Nacht van Middelburg.. Mekka voor de cabaretliefhebber.. Zeker dit jaar, want dan doet in ieder geval Paul weer mee met de jaarlijkse Nacht. Op 25 juni is het zo ver. Verder staan in ieder geval op het podium: De mannen van NUHR, Erik en Diederik en Lebbis en Jansen. Dit evenement zal plaatsvinden in de schouwburg van Middelburg.

17 juni 2005:

De mannen treden op. Buiten Nederland. Dit keer gaan ze echt zwerven! Mambo Beach Curacao zal op donderdag 21 juli onveilig worden gemaakt en zaterdag 23 juli bespelen de mannen Bongo's Beach op Bonaire. Oei, dat wordt duur.. Maar niet doen dus, want je kan niet elke keer met elk circus mee.. :-) Op www.mambocuracao.com staat veel meer info.

Foto's van Paul tijdens de Hommage aan Bram Vermeulen zie je op www.jaapreedijk.nl Dit zijn echt hele mooie foto's, zeker het bekijken waard!!

12 juni 2005:

En dan nog even over Live38: Vanaf 20 juni tot en met 24 juni kun je kaarten winnen door met de studio te bellen zodra je de speciale Live38 Tune hoort op de radio.

Mocht er trouwens de komende 5 dagen wat gebeuren in AedM-land, dan lees je dat helaas niet hier. Ik ga namelijk morgen met vakantie. Even lekker een paar dagen Londen. :-)

10 juni 2005:

Vanaf nu kan je kaarten winnen voor Live38 On Tour, dat op 24 juni Havana in Den Haag op zijn kop zal gaan zetten. Hieraan werken mee: Acda en de Munnik, Eurostars(songfestival) en Bert Heerink... Kaarten zijn niet te koop, je kan ze alleen winnen op Radio 538 en vanaf nu dus ook via de website van Radio 538. Klik bij Events op Nescafe Live38 On Tour en beantwoord de vraag.. Wat is de titel van de eerste single van Acda en de Munnik? Een beetje fan moet dat wel weten, toch? En het is te makkelijk om voor te zeggen..

3 juni 2005:

Paradiso.. Nog even en dan is het zo ver!! Vanaf morgen kun je je kaarten bestellen!! Hoe? Wie? Wat? Waar???
Bel het Amsterdams Uitbureau, op 020-6211288, ga naar je Postkantoor, bel de Ticketservice op 09003001250 of surf naar www.ticketservice.nl.

Hier vast de speellijst van Paradiso, 12 maart 2006, de Jaren Ver Van Hier tour.

En vrijdag 24 juni spelen de mannen in Havana in Den Haag de Live38 On Tour, op initiatief van Radio 538!

29 mei 2005:

Ik heb de laatste tijd veel nieuwe interviews en recensies geplaatst. Onder andere natuurlijk over Ren Lenny Ren, maar ook over oudere projecten van Thomas en Paul. Je vindt ze onder bijbehorende kopjes.

27 mei 2005:

Eindelijk de foto's van Thomas en Paul bij Giel in de studio online.. Je vindt ze bij foto's.

En ook foto's van Thomas en Paul die ik eergisteren trof bij de Hommage aan Bram Vermeulen in het Nieuwe de la Mar theater in Amsterdam. Paul heeft daar 4 nummers van wijlen Bram Vermeulen ten gehore gebracht en jeetje wat kan die jongen geweldig mooi zingen!!! Hij deed onder andere Rode Wijn en Niet Weggaan. En wat was ik onder de indruk!! Ik kwam dan wel vooral voor Paul, maar ik heb ook enorm genoten van Gerard van Maasakkers(uit Uden, jaja!!), NUHR, Katharina Vermeulen(dochter van), Leny Kuhr en de vele anderen die er waren. Ook Kommil Foo was erg goed, zij kwamen later, want ze stonden een uur daarvoor nog in Den Haag te spelen. Zij mochten de avond, die maarliefst 4 uur duurde, afsluiten.
Uit respect natuurlijk geen foto's van het optreden zelf, maar gelukkig waren de mannen bereidwillig genoeg om even mee op de foto te gaan. Thomas en Paul bedankt!
Ook deze foto's vindt je onder het kopje foto's.

20 mei 2005:

Na een tijdje stilzwijgen, wat voor mij errug moeilijk was(nee hoor, viel mee) mag het dan eindelijk bekend worden!!! 12 maart sluiten de mannen hun Jaren Ver Van Hier tournee af in............... PARADISO!!!! Eindelijk, na 2 jaar weer terug in de Poptempel. Kaartjes kan je vanaf 4 juni reserveren.

17 mei 2005:

Vanavond zijn Thomas en Paul te gast bij Barend en van Dorp. Zij spelen hier, naar alle waarschijnlijkheid, Jaren Ver Van Hier. Het programma wordt uitgezonden om 22.55 op RTL 4.

En 24 mei (volgende week dinsdag) zijn de mannen te gast bij Giel Beelen, op 3FM. Giel's ochtendprogramma is te beluisteren van 6.00 tot 9.00, maar wees gerust, de uitzending komt ook gewoon online te staan, mocht je geen zin hebben om zo vroeg al de radio aan te zetten. giel.vara.nl

16 mei 2005:

De nieuwe quiz staat online! Veel plezier! :-)

15 mei 2005:

Zo! De volledige speellijst staat in de Kalender, met de websites en telefoonnummers van de theaters erbij.

Vanaf morgen staat er een speciale quiz over Ren Lenny Ren online. 15 vragen, makkelijk en moeilijk, over de afgelopen show van Thomas en Paul.

11 mei 2005:

Alweer een update voor de nieuwe tour. Zie kalender.

10 mei 2005:

Weer een theater update op de kalender!!

Op maandagavond 6 juni a.s. wordt er in De Kleine Komedie in Amsterdam een speciale benefietvoorstelling gehouden. Liedjesschrijvers Huub van der Lubbe, Maarten van Roozendaal en Paul de Munnik komen in actie voor Studio ST&M. Zij zullen optreden tijdens de speciaal voor deze gelegenheid samengestelde voorstelling 'Lieve, lieve mensen'.

Gastvrouw is Sanne Wallis de Vries, ST&M’er van het eerste uur. Zij laat zich inspireren door de moeder aller inzamelingsacties. Op de benefiet zal zij vele lieve, lieve mensen uit de kleinkunstwereld ontvangen. Naast het genoemde trio zullen Karin Bloemen, Peter Heerschop, Hetty Heyting en Oscar Siegelaar optreden. Ook talentvolle theatermakers van ST&M als Neske Beks, Amber Schoop en het duo Jürgen & Marijn zullen hun opwachting maken. En tv-presentator Robert ten Brink laat op deze avond achter de piano zijn kleinkunstverleden herleven.

De opbrengst van de kaartverkoop gaat in zijn geheel naar Studio ST&M.
Kaartjes: € 32,50 (1e rang) / 30,- (2e rang) / 27,50 (3e rang). Reserveren: tel 020-6240534 (12.00-18.00 uur).

9 mei 2005:

De heren stonden gisteren in Top Of The Pops hun nieuwe single te zingen. Gemist??? Geen probleem! Op Nederland 1 zie je vrijdag om 16.10 de herhaling van het programma.

En er zijn weer nieuwe Jaren Ver Van Hier tourdata bekend!! Lees ze in de kalender.

7 mei 2005:

De release-datum van de single is verplaatst. Hij staat nu op 13 OF 17 mei, ligt er maar net aan waar je woont. Dus nog even geduld..

6 mei 2005:

Morgen ligt hij in de winkels, Jaren Ver Van Hier, de nieuwe single van Acda en de Munnik. Er staan 2 tracks op, de B-kant zal een akoustische versie van het nummer zijn.

Op 15 mei eindelijk weer een nieuwe quiz! Deze zal geheel in het teken staan van Ren Lenny Ren.

26 april 2005:

De voorlopige speellijst van de Jaren Ver Van Hier tour zie je hier. Op het moment dat er meer concerten bekend worden gemaakt, lees je dat uiteraard meteen op deze site.

21 april 2005:

De uitzending gisteren van Vara Live was hartstikke gezellig! Ik was erbij en ik vond het weer geweldig! Op de terugweg viel mijn oog op een tijdschrift, de Zone020, met een interview met de mannen. Het stuk lees je hier.

18 april 2005:

Paul de Munnik komt aanstaande woensdag even langs gerend bij VARA Live. Frank Lammers rent met hem mee. Dus ren ik ook even op en neer. Vara Live wordt uitgezonden op Nederland 3, van 19.50 tot 20.20.

12 april 2005:

Hollands Diep is het praatprogramma van de Wereldomroep op de zaterdagochtend. Los van de waan van de dag praten originele gasten over
spraakmakende onderwerpen.

Deze week: Acda en de Munnik

Het programma is op zaterdag 16 april en wordt van 10.00 tot 12.00 live uitgezonden.

Frequentienummer: 5955

31 maart 2005:

Overmorgen (zaterdag 2 april) wordt het Gala van het Nederlandse Lied uitgezonden op Nederland 1. Vanaf 21.00 kan je zien hoe Thomas en Paul Glimlach Van Een Kind van Willeke Alberti zingen.

30 maart 2005:

Wat een geweldige tekst heeft het nieuwe nummer van Thomas en Paul toch!! De tekst van Jaren Ver Van Hier lees je hier.

23 maart 2005:

Een weekend lang Nederlandstalige muziek op Radio 2. Van zaterdag 26 tot en met maandag 28 maart hoor je op Radio 2 het Weekeinde van het Nederlandse Lied. Iedere avond is een live-concert te horen uit het eigen Radio 2-archief. Op zondagmiddag tussen 14.00 en 18.00 uur wordt de Top 50 van het Nederlandse Lied uitgezonden. Presentatie: Bert Kranenbarg. En uiteraard, op maandag het Gala. Bron: Radio 2.

AedM programmering:

27 maart tussen 22.00 en 23.00 hoor je nogmaals het concert dat Thomas en Paul gaven onder leiding van het Metropole Orkest.
Van 23.00 tot 1.00 hoor je de mannen dan in Middernachtgesprek, zij hebben dan een gesprek met Hijlco Span.

Acda en de Munnik, Guus Meeuwis, Karin Bloemen, Maud, Paul de Leeuw & Jamai, Sarah Bettens, Jan Tekstra en Simone Kleinsma geven op maandag 28 maart in het Koninklijk Theater Carré een muzikale hommage aan Willeke Alberti. Tijdens het Radio 2 Gala van het Nederlandse Lied vertolken de collega's bekende en onbekende nummers uit haar oeuvre, daarbij begeleid door het Metropole Orkest. Willeke Alberti ontvangt die dag de Radio 2 Zendtijd Prijs 2005.
Het Gala wordt live uitgezonden tussen 14.00 en 18.00 op maandag 28 maart. Wil jij ernaartoe?? Geen probleem! Maar je moet alleen wel eerst even die kaartjes winnen. En wees snel! Surf naar de site!

17 maart 2005:

Goed nieuws voor de liedjes liefhebbers!!!

Op Voorraad III - Jaren ver van hier-toer

De heren Acda en de Munnik maken begin 2006 weer een vertrouwd tourtje langs een beperkt aantal theater- en popzalen.
In het jaar dat ze 10 jaar als Acda en De Munnik op de planken staan, zullen ze met hun eigen band, bestaande uit David Middelhoff, Dave van Beek en JB Meijers,
een greep doen uit hun repertoire, onder de titel "Op Voorraad III, Jaren ver van hier".
Oud en nieuw. De grote hits en de liedjes die altijd overgeslagen worden.
De luisterliedjes, en de nummers die erom schreeuwen meegezongen te worden.
Acda en De Munnik zoals sommige critici hen het liefste zien.. Rommelig, melig soms, maar altijd elk liedje alsof het het laatste liedje van de avond is.
Wij wensen u veel plezier!

Ben zelf echt onwijs benieuwd hiernaar!! Hopen dat ze ergens in de buurt staan.. En anders reis ik ze gewoon achterna, ben ik inmiddels wel aan gewend.. Leuk leuk leuk!!!

16 maart 2005:

Gisteren reisde ik af naar de donkere kelders van het theater in Den Bosch. In zijn kleedkamer had ik een prettig gesprek met Ross Curry. Je kan dat hier nalezen.

11 maart 2005:

Aanstaande dinsdag reis ik af naar Den Bosch om Ross Curry (=Lenny) te interviewen. Waarschijnlijk kan je het stuk hier woensdag dan terug lezen.

7 maart 2005:

Paul over zijn ongeluk van afgelopen week:

"Ik stond gewoon te douchen en het lijkt allemaal een heel stoer verhaal, maar ik deed de douchedeur open en die viel er totaal uit. Zo’n grote glazen. Dus dat spat uit elkaar en ik dacht nog: shit, dat moet ik straks dus opruimen". Paul had eerst niet door hoe ernstig het was: "Ik zag dat ik bloedde en toen heb ik Thomas geroepen. En voor ik het wist lag ik in het ziekenhuis met een slagaderlijke bloeding". En nu heeft Paul de Munnik veel last van zijn verwonding: "Ik heb nu krukken en ik probeer daar mee te spelen, dus dat wordt nog wat. En ik hoop zo snel mogelijk weer te kunnen lopen. Maar het doet nu gewoon heel erg pijn. Dus ik hoop dat het later een beetje gaat".

24 februari 2005:

Stemmen!!

3FM introduceert de 3FM Awards: de publieksprijs voor de beste artiesten, bands, albums en singles van Nederlandse makelij.

De deadline
In de week voorafgaand aan het Weekend van de NL Pop wordt de shortlist bekendgemaakt. Per categorie blijven er vijf genomineerden over. En op zondag 20 maart worden tijdens een speciale live uitzending in Club Panama in Amsterdam de allereerste 3FM Award Winnaars gevierd.

Hier kan je stemmen: http://www.3fm.nl/page/3fmawards


19 februari 2005:

Dit kan je onder andere kopen in het theater als je naar Ren Lenny Ren gaat:

Een bidon:

een Lenny Penny voor in je winkelwagen:


En dit is een van de t-shirts:


18 februari 2005:

Vanmorgen had JB hem, gisteren had Ross Curry hem en de dag ervoor had Frank Lammers hem. Maandag heeft Thomas of Paul hem en we mogen allemaal meeluisteren. Waar ik het over heb? Over de GIELmobiel van 3FM! Elke werkdag om 8.40 belt Giel Beelen in zijn radio programma naar zijn GIELmobiel, hij weet van tevoren niet wie hem heeft dus dat is elke dag voor hem ook een verrassing. Naar alle waarschijnlikjkheid geeft JB hem maandag door aan Thomas of Paul, dus die hoor je maandagochtend om 8.40 op 3FM! Ach JB gaf hem aan Huub.. Vriendjespolitiek he.. Maar goed, JB het is je vergeven hoor.. Huub is ook leuk!

15 februari 2005:

Acda en de Munnik komen 26 februari in het programma 'Ga eens naar bed met een cabaretier'. Er zal in het programma een uitgebreid interview met de mannen zitten, waarin onder andere over Ren Lenny Ren wordt gepraat. Ook blikken ze terug met Thomas en Paul. Terug naar het begin van hun carriere.

Ga eens naar bed met een cabaretier is te zien op 26 februari, 23.05 op Nederland 3.

14 februari 2005:

De opnames van de film Famous Last Words lijken dan echt van start te gaan. Tenminste, eind dit jaar dan. Thomas en Paul schijnen volgend jaar naar de VS te gaan, misschien heeft dat iets te maken met opnames voor de film. We zullen zien. Het goede nieuws is in ieder geval dat de film er dan toch echt aan gaat komen!

13 februari 2005:

ANTWERPEN - De film 'In Oranje' van Joram Lürsen is zondag in de prijzen gevallen op het Europees Jeugdfilmfestival. Kijkertjes van de Belgische zender Ketnet beloonden de jeugdfilm in Antwerpen met de Prijs voor Verdraagzaamheid van de Vlaamse Gemeenschap.

De beloning is 2000 euro en vertoning op de VRT-jongerenzender Ketnet. De jury bestond uit kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud.

Goed nieuws dus voor Thomas en de rest van de spelers uit de film!! En stiekem ook wel een klein beetje voor mezelf, want ik speelde tenslotte ook in de film. Ook al is het dan maar als figurant. :-)

7 februari 2005:

Bij deze eindelijk een foto van het podium van Ren Lenny Ren. De foto is gemaakt door Bob Bronshoff en laat het gevulde podium mooi uitkomen. Let wel op: Links staat Bracha van Doesburgh, zij is inmiddels vervangen door Carice van Houten.

 

 

16 januari 2005:

Gisteren aanwezig geweest bij de opnames van Spijkers Met Koppen. Het was heel erg leuk, de heren speelden Kleine Man, Voor Jou, Geen Liedje, Groeten Uit Maaiveld en Ren Lenny Ren. En wat waren ze goed!!! Erg verrassend dat ze Geen Liedje speelden. Paul vertelde me dat dat dan ook een spontaan in ze opgekomen idee was. En wat klonk het geweldig mooi! Ik kreeg er spontaan kippenvel van..

Hier wat foto's..

10 januari 2005:

Thomas en Paul zijn aanstaande zaterdag te gast in het radioprogramma Spijkers Met Koppen. Dit programma zal te beluisteren zijn op radio 2, van 12.04 tot 14.04 .

4 januari 2005


Allemaal de beste wensen voor 2005!! Meteen maar wat Acda en de Munnik nieuws doen maar dan?

Behalve de unieke radio-uitzending die op donderdag 6 januari van 6 tot 22 uur wordt uitgezonden door Radio 555, organiseren de radiostations ook een Radio 555 Concert op de Dam in Amsterdam. Diverse topartiesten als Bløf, Trijntje Oosterhuis, Do, Acda en de Munnik, Xander de Buisonjé, Birgit Lewis en Dinand Woesthoff treden daar van 19.30 uur tot 22 uur op. Op de Dam krijgen de bezoekers de mogelijkheid om tijdens het gratis concert de speciale giro 555 machtigingskaart in te vullen.

Aan het eind van de avond worden ook deze kaarten meegerekend voor de eindstand van de giro 555-actie. Luisteraars van Radio 555 kunnen de hele dag hun gift voor giro 555 doorbellen. Het speciale telefoonnummer wordt donderdag bekendgemaakt. Het Radio 555 Concert wordt rechtstreeks uitgezonden van 20.00 uur tot 22.00 uur op Radio 555 en TMF. BNN zendt een samenvatting van het concert uit vanaf middernacht op Ned 2.

Radio 555 is een gezamenlijk iniatief van de radiostations Yorin FM, RTL FM, Radio Veronica, 3FM, Noordzee FM, Radio 10 Gold en Radio 538 met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse radio dat zowel commerciële als publieke radiostations de handen ineenslaan ten gunste van een goed doel.

Thomas praat met Ruud de Wild over het optreden, zie www.radio538.nl voor het interview

28 december 2004:

30 december toch in de buurt van Terschelling en Paul altijd al eens op zien willen treden met onder andere leden van De Dijk? Kom dan naar Wad Bij Nacht! Wad Bij Nacht is een gelegenheidsband die elk jaar rond deze tijd optreed in De Braskoer op Terschelling.

Wad Bij Nacht
Deze avond het ondertussen befaamde jaarlijkse eenmalige optreden van gelegenheidsband Wad Bij Nacht.
Hans van der Lubbe - Basgitaar
Jeroen Booy - Drums
Wouter Planteydt - Gitaar/zang
JB Meijers - Gitaar/zang
Bartel Bartels - Gitaar/zang
Paul de Munnik - Toetsen/zang

25 december 2004:

Fijne Kerst allemaal!!! En zo tegen Oud en Nieuw komen alle top zoveels weer aan de beurt. Dus ook de top 2000.
Acda en de Munnik stonden op de volgende plaatsen:

87 - Niet Of Nooit Geweest
97 - Het Regent Zonnestralen
122- Zij Maakt Het Verschil
216- Als Het Vuur Gedoofd Is
261- Ren Lenny Ren
329- De Kapitein Deel Twee
419- Mooi Liedje

21 december 2004:

Acda en de Munnik. 3FM. Wat hebben deze twee met elkaar gemeen?
Wat ze gemeen hebben, is het feit dat ze zich beiden inzetten voor Darfur.
Je kan op 3fm bieden op kaartjes voor Ren Lenny Ren en een meet en greet met de heren en de rest van de cast!
Bied snel!! Je helpt er niet alleen je zelf mee, maar ook Darfur! Bied! Voor Darfur! Bieden kan je via de site van 3fm, daar lees je nog veel meer info en kan je op nog veel meer leuke dingen bieden.

10 december 2004:

Zo.. HIER vind je de foto's van de Sintercity van 2 december.

21 november 2004:

Terug van weggeweest.. Waarschijnlijk volgende week weer naar Acda en de Munnik, deze keer in Breda. Ben al eerder naar de show geweest en ik was razendenthousiast! En leuke dingen moet je nou eenmaal veel vaker zien, dus... Hopelijk zaterdag weer!! In Breda deze keer. Nog even afwachten dus.

Goed, de reden dat het allemaal zo lang geduurd heeft voordat er weer een update kwam is.. euhm.. Ja, wat eigenlijk? Ik kan geen goed excuus bedenken. Sinds een tijdje hebben we hier een nieuwe computer staan en ik heb me er eigenlijk nooit eerder toe gezet om de site weer nieuw leven in te blazen. Heb ik spijt van, daarom doe ik het nu, onder het motto beter laat dan nooit!!!

Dus welkom terug. Voor jullie. En ook een beetje voor mezelf.

29 september 2004:

Vrijdag zal de uitreiking van de Gouden Kalveren plaatsvinden, dit zal uitgezonden worden door Nederland 3. Paul treed hier op, hij zal Vandaag Ben Ik Gaan Lopen ten gehore gaan brengen en Thomas is ook aanwezig, niet om te zingen, maar hopelijk wel om het Gouden Kalf voor Beste Film 2004 te mogen ontvangen. In Oranje is namelijk genomineerd in die categorie. Zaterdag foto's van de show.

Soms vind je wel eens wat terug. Hier lees je dus nog een prehistorisch interview met de Poema's.

28 september 2004:

Chris, gefeliciteerd!!

En vanavond treden Acda en de Munnik op tijdens Vara Laat! Vara Laat wordt uitgezonden om ongeveer 23.05 op Nederland 3. Kijken dus! Ook omdat Dolf leuk is. ;-)

En hier het interview uit de Veronica gids van afgelopen week..

26 september 2004:

Het heeft dan wel een hele tijd geduurd, maar eindelijk staan de foto's online van wat dingetjes die ik nog niet online had staan.. Namelijk van TV3, de signeersessie en van de opnames van het radio programma Muziekcafe van afgelopen weekend.
De foto's staan hier.

En dan nog een zeker niet onbelangrijk feit.. De nieuwe CD, Liedjes van Lenny, is binnen gekomen op nummer 1 !!!!!!!!!!!!!!!
Met dank aan ons, natuurlijk. :-) En aan de heren, dat ze zo'n goede CD gemaakt hebben.

19 september 2004:

De nieuwe teksten staan na vanavond online. Morgen zie je ook de foto's die ik gemaakt heb tijdens de signeersessie in de Free Record Shop afgelopen donderdag en de foto's die ik maakte tijdens de opnames van Muziekcafe van gisteren.

15 september 2004:

AMSTERDAM - Er komt een Duitse remake van de Nederlandse film In Oranje van regisseur Joram Lürsen. Dat heeft producent Motel Films woensdag bekendgemaakt. De Duitse versie, die wordt geproduceerd door filmmaatschappij Gemini, gaat In die Mannschaft! heten.


Thomas Acda, Yannick van de Velde en Wendy van Dijk zijn de drie hoofdrolspelers van In Oranje

Het is de tweede buitenlandse remake van de film. Eerder werden de rechten ook al aan de Belgische producent Favourite Films verkocht.

13 september 2004:

Acda en de Munnik zijn aanstaande zaterdag te gast in het radioprogramma Muziekcafe. Wil je de opname bijwonen dan kan dat, dan moet je wel tussen 14.00 en 16.00 in de Plantage in Amsterdam(Naast Artis) zijn. En wees er snel bij, want vol is vol.

5 september 2004:

Onder het motto beter laat dan nooit.. Het interview met Acda en de Munnik uit de Metro van afgelopen zaterdag vind je hier.

4 september 2004:

Bij deze dan ook meteen maar even de songtekst van de B-kant van Totdat Ik Jou. Een Lief Die Niet Zo Huilt.

De heren zullen naar alle waarschijnlijkheid hun nieuwe CD Liedjes Van Lenny op 16 september (donderdag) signeren in de Free Record Shop aan de Kalverstraat in Amsterdam.

En eindelijk!!! De tracklist van Liedjes Van Lenny is nu dan ook bekend!

1. Duivel Is Dood
2. Totdat Ik Jou
3. Wat Ik Zie Moet Ik Hebben
4. (Noem Me) Oud Verdriet
5. Mijn Client (Vogelvrij)
6. Minnaars En Verliezers
7. Ik Hou Van Bijna
8. Je Huis Is Af
9. Voor Jou
10. Kleine Man
11. Van De Regels En Het Spel
12. De Liefde Voortaan
13. Geen Liedje

Er is, naast de gewone versie, ook een luxe uitvoering met een bonus DVD verkrijgbaar. Daar staan de volgende dingen op:

-Liedjes Van Lenny Special
-'t Is Live (In De Achtertuin)
-Making Of 't Is Live
-Repetities En Try Out Kleine Komedie April 2004
-Repetities En Try Out Alphen Aan Den Rijn Mei 2004
-Nog 1 Beweging, Nog 1 Blik
-Commercials
-Home Video

Allen gefilmd door Thomas Acda.

28 augustus 2004:

Gisteren waren Acda en de Munnik te gast in het programma TV3, dat werd gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk. Het werd uitgezonden op Nederland 3, van 19.00 tot 19.30 . Mocht je het hebben gemist, vrees dan niet, want het wordt aanstaande maandag herhaald, van 15.30 tot 16.00 op Nederland 1.

De nieuwe single Totdat Ik Jou is vandaag uitgekomen. De songtekst staat vanaf nu onder Songteksten.

Mocht je vandaag nog met het openbaar vervoer reizen, neem dan een Metro mee, daar staat namelijk een interview in met Thomas en Paul. Zelf hoop ik op een krant, dan kan ik het artikel hier zo snel mogelijk plaatsen.

22 augustus 2004:

Welkom terug mensen.. Ben zelf ook net terug van vakantie en het was heeeeeerlijk!!!
Maar goed, Acda en de Munnik..

Vrijdag aanstaande zijn ze te gast in het televisieprogramma TV3, dat is een programma over lifestyle dat live wordt uitgezonden op de NPS op Nederland 3. Ik ga er zelf met wat andere mensen naartoe, dus foto's van de uitzending zie je de dag erna op deze site. Je kan er helaas zelf niet meer bij zijn, de kaartjes die ze beschikbaar gesteld hadden zijn helaas al weg.

De week erop is overigens Kasper van Kooten te gast.. wil je die uitzending bijwonen?? Mail dan even naar tv3bijwonen@nps.nl

Vorige week stond er een artikel over het huwelijk van Thomas in de Story. Totale flauwekul allemaal, maar omdat er blijkbaar toch mensen zijn die het willen lezen zet ik het deze week nog op mijn site.

Tegelijkertijd met de premiere van Ren Lenny Ren komt er een boek uit. Het boek staat vol met foto's van de tot standkoming van de rock-comedy Ren Lenny Ren. Dus een soort van foto reportage. Het boek zal vanaf 4 november verkrijgbaar zijn in de boekhandel. Het heet: Nog een beweging, nog een blik. Dat is natuurlijk afkomstig uit het nummer Ik Hou Van Bijna.

31 juli 2004:

Zo... En nu Neem Ik Spanje Als Besluit.. Oh nee, da's Blof he.. Maar goed, ik ga wel lekker met vakantie.. Dus even 3 weken geen nieuws.. Dat zal er toch weinig zijn, want de heren van het goede leven (Lees: Thomas en Paul) zijn zelf ook op vakantie.. Zij zitten ook tot eind volgende maand in Frankrijk. Dus veel zal er wel niet te beleven zijn.

Nog wel even het goede nieuws dat ze de Uitmarkt afsluiten dit jaar!! Dus komt allen op 29 augustus naar Amsterdam toe.

En voordat ik op vakantie ga wil ik ook nog even een interview melden met Thomas.. Thomas staat deze week in Vrij Nederland.
Nou tot over een week of drie!!! Enne Thomas en Paul, niet stiekem terug komen en snel een concert geven ergens he!! Want dat vergeef ik jullie nooit.. ;-)

Fijne vakantie allemaal!!!

2 juni 2004:

Huizen onderhouden doen we even niet aan.. Even geen zakken spekken naar Thomas en Paul toe, want de single Stil Aan De Overkant is nu te koop bij de Free Record Shop, voor maar 1 euro!! En dat vinden we leuk. We zijn tenslotte Nederlanders.

Wat we ook leuk vinden, is dat Thomas en Paul te gast zijn bij Villa BVD, live vanuit Portugal. Aanstaande vrijdag en zaterdag zullen zij daar nummers spelen. Natuurlijk ook Stil Aan De Overkant. En die andere.. Misschien de nieuwe single?
Villa BVD wordt uitgezonden van ongeveer 22.30 tot ongeveer 23.30 op RTL 4.

23 mei 2004:

Eindelijk!!! Alle nieuwe teksten van Acda en de Munnik staan NU online!! Na weken hard werken(ahum) is het dan eindelijk zo ver.. Benieuwd naar de teksten uit Ren Lenny Ren, DE rockcomedy? Ga dan snel naar het kopje Songteksten. Daar staan ze. Allemaal.. En onder het kopje Kalender zie je of de heren ook nog eens bij je in de buurt komen volgend seizoen. Snel kijken dus! En reserveren, want de websites waar je kaartjes kunt bestellen staan er ook bij.

8 mei 2004:

Over twee weken, namelijk op zondag 23 mei, zal deze site eindelijk weer een flinke update krijgen. In verband met werk heb ik de afgelopen weken helaas vrij (te) weinig tijd gehad om er wat aan te doen. Met onder andere alle teksten van de nieuwe nummers van Acda en de Munnik!! En de kalender wordt geupdate.

6 mei 2004:

Thomas en Paul zullen aanstaande vrijdag te gast zijn in het programma Pulse, daar zingen zij hun nieuwste single en beantwoorden zij vragen van Reinout Oerlemans, die onder andere zullen gaan over In Oranje en de rockcomedy Ren Lenny Ren.

Ook zullen zij aanstaande maandag live optreden bij de Musical Awards. Hier geven zij een voorproefje weg van de rockcomedy, inclusief band.

Pulse wordt aanstaande vrijdag uitgezonden, om 21.30 op RTL 4 en de Musical Awards zullen aanstaande maandag live uitgezonden worden, ook op RTL 4, om 20.30 .

3 april 2004:

Afgelopen week zijn de heren samen met de band Studio Zeezicht ingedoken en hebben zij daar 2 nummers opgenomen, namelijk het nummer Vandaag Gedaan en het nummer Vandaag Ben Ik Gaan Lopen. Het tweede nummer is een nummer afkomstig uit de film In Oranje, waarin Thomas de rol speelt van voetbalvader Erik van Leeuwen. Paul zal de zang in het nummer voor zijn rekening nemen.

26 maart 2004:

De nieuwe CD gaat heten: Liedjes van Lenny. Dat zegt Thomas in het gastenboek van acdaendemunnik.nl

12 maart 2004: Try outs!!!!!!!

De try outs komen steeds dichterbij..Vandaag werd het nieuws bekend gemaakt dat tijdens de try-outs alleen maar liedjes worden gespeeld. Dit waarschijnlijk omdat de voorbereidingen voor de echte voorstellingen nog niet klaar zijn. Dus we gaan tijdens de try-outs gewoon lekker genieten van muziek! Veel nieuwe nummers en nog meer oude nummers. Heerlijk toch! Dat cabaret komt ook vast nog wel! Daar kunnen we best nog een tijdje op wachten! En nu.... Muziek!!!

27 februari 2004:

Eergisteren vond, in Fantasio in Amsterdam, de talkshow met Thomas plaats. Door de sneeuw en zoals altijd weer veel te vroeg vertrokken we naar Amsterdam. Na eerst geweldig genoten te hebben van oude Hitkranten(met jeugdhelden van vroeger) mochten we naar binnen. Lekker vooraan, bijna op schoot bij Thomas. ;-) Ik heb hieronder een aantal quotes van Thomas staan..

"Ik liep laatst over straat toen mijn zoontje naar een zwerver toeliep en hem een hand gaf. Hij zei tegen mij dat deze man wel erg rijk moest zijn, met al die tassen... Ik liep er ook naartoe en trok mijn portemonnee. Ik besefte me echter dat het gebaar van mijn zoontje het mooiste was dat de man in tijden was overkomen."

"Ik heb een hekel aan mensen."

"Een scene uit de rockcomedy gaat zo: Paul en ik worden geweigerd in een club. Omdat we gympies aanhebben. Wij willen perse naar binnen, maar dat laat de uitsmijter niet toe. Hij vraagt of hij soms de baas moet bellen. Ik zeg: Ja doe dat! Op het moment dat hij belt, gaat bij mij mijn telefoon.. Laat ons maar naar binnen. Oh, enne, je bent ontslagen! Paul: Ik ben blij dat jij dat gewoon toelaat."

Dit waren er een paar. Binnenkort staat het hele interview op de site van het NPI. Het was echt een enorm interressant interview, Henk Hofstede stelde ook de juiste vragen.

7 februari 2004:

Het Nationaal Pop Instituut organiseert woensdag 25 februari de tweede van een serie talkshows met als thema Nederlandse Popmuziek.
Presentator Henk Hofstede (NITS) ontvangt twee bekenden uit de Nederpop: Tom America (ex-MAM, nu solo) en Thomas Acda (Acda en de Munnik).
Forum Fantasio vindt plaats in zaal Fantasio, Prins Hendrikkade 142 te Amsterdam en is gratis toegankelijk. Het bijwonen van deze talkshow kan. Mail naar: forumfantasio@npi.nl Wel snel mailen want er kunnen maar 100 mensen in.

4 februari 2004:

Finn, gefeliciteerd met je 4e verjaardag!! Heel veel plezier met je Playmobile schip! Fijne dag! Natuurlijk ook felicitaties voor papa en mama.

29 januari 2004:

Afgelopen vrijdag traden Acda en de Munnik samen met NUHR op in Panama. Lees HIER het verslag en geniet van de foto's..

9 januari 2004:

Fieldwork Studios heeft een CD voor UNICEF opgenomen waarop bekende Nederlanders een tot jazz-stijl gearrangeerd nummer zingen. Paul de Munnik heeft samen met Ricky Koole een nummer opgenomen voor deze CD. Het nummer heet One from the Heart. Alle opbrengsten van deze cd gaan naar UNICEF.

De CD waar diverse bekende nederlanders aan mee hebben gewerkt zal in april verkrijgbaar zijn.
Hieronder de voorlopige tracklist:

1. Laura Fygi & Ernst Daniel Smit - Mack the Knife
2. Loes & Mama Luca - Mr. Sandman
3. John Jones - Straighten up and Fly Right
4. Paul de Munnik & Ricky Koole - One from the Heart
5. Gordon - I can't give you anything but love
6. Gerard Joling - What a difference a day makes
7. Bennie Jolink - Angelina
8. Bob Fosko & Frans van Deursen - Sweet Home Chicago
9. Isa Hoes & Antonie Kamerling - Baby it's cold outside
Solo: Toots Thielemans
10. Paul van Vliet - Optocht door de tijd
11. Esther Hart - Smile -
Solo: Toots Thielemans
12. Hans Dulfer - Old Folks
13..Joke Bruijs & .Daan Schuurmans - Cheek to Cheek
14. Kopspijkers Cabaret - Well Did You Evah. (Wordt Nederlandse tekst op gemaakt)

Bron: www.acdaendemunnik.nu

8 januari 2004:

Paul is druk bezig met de filmmuziek schrijven voor de Nederlandse productie Simon.

Simon vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Amsterdamse oerhetero en hasjdealer Simon en de schuchtere homofiele tandheelkundestudent Camiel. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Thailand wordt de vriendschap ernstig op de proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar twaalf jaar later toevallig weer tegenkomen, blijkt Simon ernstig ziek te zijn..

Hoofdrollen in de film zijn weggelegd voor Cees Geel (De Drie Musketiers) en Marcel Hensema. Overige rollen zijn weggelegd voor Nadja Hupscher, Rifka Lodeizen, Johnny de Mol jr, Daan Ekkel en Maria Kooistra. De film wordt overigens geregisseerd door Eddy Terstall.

ENNNNNNNNNNN....

Acda en de Munnik treden weer op!!! Over 2 weken in Panama!!
Dit schreef Thomas in het GB..Let niet op de taalfouten..;-)
wE GAAN WEER SPELEN! Eenmalig, even kijken of we het nog kunnen, zo klein mogelijk, misschien zelfs daaf niet eens bellen (jullie vinden hem heel aardig maar het is eigenlijk een enorm onaardige rotzak! loopt de hele dag mijn kantoortje in en uit en probeert in mijn bloesje te kijken. Nou ja, ....dat vind ik dan wel weer een compli....enfin) Ja, we gaan weer spelen! spelen! waar ? Panama! Wanneer? de 23 ste, dacht ik. Van januari ja! Wat!? over drie weken al!> Ja!!!! wauw! Ja, . Enfin, kijk maar of je kunt. Zou leuk zijn. Na een jaar weer eens jullie te zien. Als AEDM. wORDT HEEL KLEIN, HE. MET NUHR. Dus voor de liefhebber van de uitgeklede versies. zonder violen en bende. enfin. doei!

Wil je hier naartoe???? Bel dan even met Panama..Wees er SNEL bij, Panama is heel klein..020- 3118686
Tot dan!

2 januari 2004(!!!):

Allemaal een heel gelukkig nieuwjaar natuurlijk!!! Hoop dat iedereen alles nog heeft waar het hoort te zitten..

Morgen wordt op Nederland 1 het optreden met de Jostiband nogmaals herhaald. Thomas en Paul spelen Ren Lenny Ren en zij doen samen met de band het nummer Sneeuwwals van Tirol.

En als je dan toch voor de buis zit morgen, kijk dan ook even op SBS 6, daar gaat Thomas namelijk voetballen. Samen met Ruud de Wild. En Najib Amhali. En Raoul Heertje. En nog veeeeel meer leuke mensen. Voor War Child. Morgen dus om 13.25 op SBS 6.

En eergisteren zond RTL 4 het allerlaatste optreden uit van de Poema's.. Dus Dat Was Het Dan. Helaas..

26 december 2003:

Fijne Kerstdagen!!! Dat natuurlijk vooropgesteld.. Maar..Er is nieuws.. 28 april komt In Oranje uit!! De voetbalfilm van 2004.. Wordt zoiezo een leuk jaar, In Oranje komt uit en daarna wordt Nederland Europees kampioen!!

Paul was te gast in het programma Brel is dood, leve Brel! Hier zong hij het nummer Je Ne Quitte Pas, van de meester himself. Het klonk erg goed, maar Paul wil altijd beter..Dus over twaalf jaar probeert hij het gewoon nog een keer.. Paul, ik betwijfel of het nog beter kan dan dit..

25 november:

HIER een verslag van het afgelopen weekend, met onder andere foto's van het optreden afgelopen vrijdag in de Bijenkorf in Amsterdam.

"Okee, nog EEN keertje dan... Maar dit is echt de laatste hoor!!!!" De Poema's zullen op 18 december voor de allerlaatste keer samen optreden, dit doen zij tijdens de opnames voor de Oudejaarsloterijshow, die op oudjaarsdag wordt uitgezonden op RTL 4.. Zorg dat je er bij bent, dit is namelijk het definitieve einde.. Zeggen ze...

19 november:

Allang gezoend met Yannick van de Velde!!! Dit en meer vind je HIER.. Jaja ik was In Oranje en iedereen mag het weten!!!!

19 november:

Paul zal te zien zijn op dinsdag 23 december, op RTL 5 zal hij zijn mening geven over Jacques Brel en zal je hem horen zingen. Ook gaat hij het hebben over De Stad Amsterdam.

19 november:

Veel nieuws vind je op de Poema pagina.

9 november:

Paul komt op een CD voor Unicef te staan, hopelijk wordt daarover snel wat meer bekend gemaakt.

2 november:

Dit zijn de nummers die op de nieuwe CD van De Poema's zullen komen te staan:

1. Ik Mis Niets
2. Gewoon Maar Wat Op Weg
3. Houten Hart
4. Dat Ik Nooit De Avond Zag (Heimwee)
5. Zij Maakt Het Verschil
6. Romeo
7. Groot En Belangrijk
8. Niets Kan Mij Nog Stoppen
9. Zo Ongeveer
10. Zitten Voor De Blues
11. Bang Dat Dit Het Is
12. Laat Me Niet Staan
13. Ik Ben Bijzonder
14. Dat Was Het Dan

De plaat komt 17 november uit.

Nog meer Poema nieuws!! De Poema's zullen 28 november te gast zijn bij het radio programma Evers Staat Op, dat is van 6.00 tot 9.00 op Radio 538. Hier gaan zij het voornamelijk hebben over de afscheidstournee, die 7, 8, 9 en 10 december zal plaatsvinden in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Verder nog het nieuws dat Thomas vandaag op TV komt, op Eurosport en NL 3. Hij zal hier de marathon van New York gaan lopen. Thomas, je kan het! Succes!!

Ook stond Thomas, samen met Hans Sibbel(Lebbis dus) in de Sportweek met een interview over de NY Marathon.


21 oktober:

Gisteren werd in Barend en van Dorp bekend gemaakt dat de Poema's ook op zullen treden op 7 december. DUs zij geven 4 afscheidsconcerten, te weten 7, 8, 9 en 10 december 2003 in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De 9e en de 10e zijn al compleet uitverkocht, maar wil je er toch bij zijn kan dat nu dus ook op de 2 dagen ervoor. In het voorprogramma staat Daniel Lohues met zijn band. Daniel is bekend van de groep Skik en Daniel speelde al eerder samen met Thomas en Paul, onder andere in Paradiso, 6 maart dit jaar.

De Poema's traden gisteren op in Barend en van Dorp, zij speelden hier een stukje van het nummer Mijn Houten Hart, en deden natuurlijk ook hun nieuwe hit Ik Mis Niets.

19 oktober:

Foto's en een verslag van afgelopen zondag, het Friends For War Child concert, vind je HIER.

De Poema's zijn aanstaande maandag te gast bij Barend en Van Dorp, hier spelen zij hun nieuwe hit Ik Mis Niets.

HIER vind je de tekst van de B-kant van Ik Mis Niets, oftewel Dat Ik Nooit De Avond Zag.

9 oktober:

En DIT is hem dan...Ik Mis Niets, de nieuwe single van De Poema's, die vanmorgen zo simultaan in premiere ging dat ik hem wel drie keer gehoord heb. Met dank aan de verschillende radiozenders natuurlijk.

Chatten met Acda en de Munnik???Dat kan!!Aanstaande zondag!! Kijk op de site van Sky Radio voor meer informatie!! Chat ze!

5 oktober:

Maandag komt 'ie uit!! Ik Mis Niets.. De nieuwe single van de Poema's!!De op een na laatste alweer..snif..!! Donderdag gaat hij echter al in premiere, bij het radio programma Evers Staat Op..Luisteren dus!! Poema Power!!!

4 oktober 2003:

De Poema's geven een concertserie van 3 stuks, te weten 8, 9 en 10 december in de Heineken Music Hall in Amsterdam.Wil je er bij zijn, bel dan HEEL snel 0900-3001250 want de kaartverkoop gaat hard! Heel hard! En zeg nou zelf, zo'n unieke gebeurtenis, het afscheidsfeest van de Poema's, wil je toch niet missen? Kaartjes kosten 32,50 en daarvoor krijg je De Poema's EN een heus voorprogramma. Wat dat is, wordt nog angstvallig geheim gehouden...We zijn benieuwd!

23 september 2003:

Paul is vannacht voor de tweede keer vader geworden!! Een zoontje werd afgelopen nacht om 3.42 geboren, hij luistert naar de naam Ezra. Paul geniet nu heerlijk samen met Carmen van het ouderschap en Aram geniet van het feit dat hij er een broertje bij heeft. Paul, van harte!!!

19 september 2003:

IN ORANJE gaat over de 11 jarige Remco, wiens grootste droom is te mogen spelen in het Nederlands elftal onder de 14 jaar. Als Erik, zijn vader en fanatieke coach komt te overlijden stort Remco’s wereld inéén. Gelukkig krijgt Remco hulp uit onverwachte hoek waardoor hij met zijn vader in contact kan blijven en alsnog zijn droom na kan jagen.

Wendy van Dijk zal de rol van moeder Sylvia voor haar rekening nemen. Thomas Acda die van de vader, Erik. Het scenario is geschreven door Frank Ketelaar (BIJ ONS IN DE JORDAAN, MEVROUW DE MINISTER) en de regie is in handen van Joram Lürssen (DE FINALES, ALL STARS-De serie).

IN ORANJE vertelt het verhaal van Remco (11), een getalenteerd voetballertje met maar één droom: te mogen spelen in Oranje onder de 14 jaar. Zijn vader Erik is fanatiek in het coachen van Remco en weet het altijd beter, wat leidt tot spanningen tussen vader en zoon. Remco’s moeder Sylvia is degene die de gemoederen altijd weer tot bedaren brengt. Remco’s wereld stort ineen als zijn vader plotseling sterft. Zijn vriendje Winston probeert te helpen. Zijn grootmoeder weet een manier om in contact te komen met Remco’s vader. Dan raakt Remco geblesseerd. Gelukkig steunt zijn vriendinnetje Anneke, de dochter van de apotheek, hem om zijn allergrootste droom alsnog waar te maken.

19 september 2003:

Snif...

6 september 2003:

Thomas zal te zien zijn in de film Hollands Hitgoud. Een muzikale comedy over een doodgewone jongen die met zijn bruiloften en partijenbandje ineens een hit scoort en overgeleverd wordt aan de muziekindustrie. Hij probeert koste wat kost zijn hart te volgen en zichzelf te blijven, maar dat is lang zo makkelijk niet als het lijkt.
Verder spelen mee in deze film: Chris Zegers, Katja Schuurman, Tamar van den Dop, FRank Lammers en anderen. Het plot is ongeveer hetzelfde als dat van rock-comedy "Ren Lenny Ren!" Over iemand die ineens succes krijgt, en niet precies weet wat hij dan doen moet.

5 september 2003:

Op 10 december beginnen de Poema's hun concerttour in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Voor dit concert zijn echter nog geen kaarten verkrijgbaar. Bron: Pianopoema Paul de Munnik.

4 september 2003:

Memisa concert:
Op 23 november zullen de Poema's een benefietconcert geven voor Memisa. Dit zal plaatsvinden in het Lucent Danstheater in Den Haag en zal om 13.30 beginnen. Wil je kaarten reserveren? Wees er dan snel bij! Kaartjes kosten 50 euro. De opbrengst gaat naar Memisa projecten in Afrika en in het bijzonder naar Aids-projecten in Kenia. Voor meer info, kijk op de site van Memisa. Tot dan!

31 augustus 2003:

Afgelopen vrijdag, 29 augustus, was er een optreden van de heren tijdens de Nacht Van De Ezelgedachte. De foto's en een verslag zie je hier. Ook zie je hier waarom je David maar beter nooit je camera mee kan geven..:-)

17 augustus 2003:

Het heeft even geduurd, maar de foto's van de Vondelpark meeting staan hier.

Verder hebben de heren vandaag opgetreden bij Top Of The Pops. Nou ja, dit was wel al eerder opgenomen hoor.. Zij speelden Mis Ik Mij. Paul heeft weer kort haar en Thomas zat wat droog te kijken.. Daaf was te weinig in beeld..Maar al met al toch wel weer leuk om te zien hoor! :-)

En dan nog dit: Thomas stond vandaag in Toomler, als Special Guest bij Kasper van Kooten. Foto's van dit optreden zie je snel hier op de site.

4 augustus 2003:

Hoe rook het Vondelpark vannacht???

29 juli 2003:

Paul was gisterenmorgen te horen in arbeidsvitaminen. Het telefoongesprek staat HIER uitgetypt. Voor de sound verwijs ik jullie graag door naar mijn collega Sander.

29 juli 2003:

Maandag Prinsjesdag. Lees HIER hoe het bij Thomas was.

22 juli 2003:

Maandag Prinsjesdag..Lees HIER hoe ik het gehad heb..

2 juli 2003:

War Child vrienden opgelet!! Op zondag 12 oktober wordt de Ahoy' in Rotterdam omgedoopt tot WarChild zaal! Omdat de cd Hoop! zo goed aansloeg bij het publiek en deze inmiddels goud is, heeft War Child besloten een uniek concert te geven waaraan de volgende artiesten belangeloos zullen meedoen:

Acda en de Munnik
Marco Borsato
Trijntje Oosterhuis
Van Dik Hout
Blof

en vele anderen. Dit concert kan echter alleen bijgewoond worden door Friends of WarChild. Om Friend te worden moet je minstens een half jaar 5 euro per maand aan deze meer dan geweldige stichting doneren. Pas dan kan je er bij zijn! Kijk voor meer informatie op www.warchild.nl en wordt vandaag nog Friend!

Verder reek onder andere Paul gisteren de gouden plaat uit aan WarChild. Deze plaat was tevens goed voor een cheque van 200.000 euro!! En iedereen die Hoop! thuis heeft liggen heeft hier aan meegeholpen! Mooi toch!

26 juni 2003:

Acda en de Munnik zouden in september in Belgie optreden..Paul zou deel maken van het Rock En Kleinkunst On Stage dat binnenkort in Amsterdam gehouden wordt, een combinatie van de leerlingen van de Tilburgse Rockacademie en de Amsterdamse Kleinkunst..Helaas werden beiden afgelast..De redenen? Onbekend..Roddel gaat dat er in Belgie te weinig belangstelling was. En Paul heeft in het GB op www.acdaendemunnik.nl toegegeven dat hij geen zin had in het presenteren van het Rock en Kleinkunst festival, omdat hij het de laatste tijd te druk had met les geven. Toch jammer, ik had mijn kaartjes voor beiden al binnen..

Maar gelukkig gebeurd er nog wel iets op Thomas en Paul-front!!De heren zullen try-outs gaan doen voor hun nieuwe theatervoorstelling, voorlopig nog even Work In Progress genoemd. In seizoen 2004-2005 gaat deze rockcomedy verder onder de toepaselijke naam Ren Lenny, Ren!

Zie hier de data van de try-outs:

April 2004
20 Amsterdam De Kleine Komedie
21 Amsterdam De Kleine Komedie
22 Amsterdam De Kleine Komedie
23 Amsterdam De Kleine Komedie
24 Amsterdam De Kleine Komedie
26 Hoofddorp Schouwburg de Meerse
27 Hoofddorp Schouwburg de Meerse
28 Hoofddorp Schouwburg de Meerse
29 Hoofddorp Schouwburg de Meerse
30 Hoofddorp Schouwburg de Meerse

Mei 2004
1 Hoofddorp Schouwburg de Meerse
14 Alphen aan den Rijn Parktheater
15 Alphen aan den Rijn Parktheater
21 Alphen aan den Rijn Parktheater
22 Alphen aan den Rijn Parktheater

Wil je kaartjes voor de Kleine Komedie of Hoofddorp?Dan moeten we je helaas teleurstellen, deze zijn al helemaal uitverkocht!

 

Nog meer nieuws vandaag, Mis Ik Mij is niet alleen de derde single van het platina-album Groeten Uit
Maaiveld, maar eigenlijk ook een single van de DVD Groeten Uit Maaiveld Live,
aangezien zowel de CD-single als de CD-maxi een live-versie van Mis Ik Mij
bevat. Op de CD- maxi is bovendien de bijbehorende videoclip terug te vinden.

Mis Ik Mij ligt vanaf 07 juli in de winkels.
Bron: de Sony Music nieuwsbrief..

5 juni 2003:

 

Joost Prinsen zal deze zomer wekelijks een programma presenteren op Nederland 3. Onder de noemer Maandag Prinsjesdag ontvangt hij wekelijks drie gasten. Op 21 juli zal Paul de Munnik te gast zijn en Thomas Acda komt een week later langs. Als je aanwezig wilt zijn, kan dat door een mailtje te sturen aan joyce.van.der.zalm@nps.nl. Vermeld in je mail de datum waarop je aanwezig wilt zijn (21 of 28 juli) en geef aan met hoeveel personen. Vul dit aan met je adresgegevens en telefoonnummer en verklaar dat je geen bezwaar hebt tegen uitzending op televisie. Maandag Prinsjesdag wordt vanuit Studio Plantage in Amsterdam uitgezonden, tussen 20:30 en 22:00 uur. Ik heb al kaartjes voor allebei de dagen, dus uiteraard komen ook hier op de site de foto's weer te staan! Tot dan hopelijk!!

16 mei 2003:

 

Thomas en Paul zullen op 25 mei in de Bijenkorf in Amsterdam hun nieuwe DVD Groeten Uit Maaiveld Live! signeren. Dit duurt van 14.00 tot 15.00 dus wees er snel bij!!Foto's vind je uiteraard snel hier op de site!Heb jij die dag nog leuke foto's kunnen maken, stuur ze dan even naar me op.. sylvia@thomasenpaul.nl Bedankt!!

8 mei 2003:

 

Paul was afgelopen maandag te gast in het radio programma Schiffers.FM. Uiteraard vind je de uitgetypte versie van het interview hier!

E: Etienne
M: Marco
P: Paul

E: Het album is al te koop, Peace songs voor War Child..Onder andere een nummer van Acda en de Munnik erop, Paul, Morgen Wordt Alles Anders..Bob Dylan heeft het origineel geschreven. Heb je moeite gehad met de Nederlandse versie te maken?
P: Nou, dat viel eigenlijk wel mee want euhm dat dacht ik eerst, alleen de key-zin The Times They Are A'Changing dat is eigenlijk het belangrijkste, als je die hebt, en ik wilde niet iets van euhm "Er komen andere tijden..", of "Er komen geen andere tijden"of wat dan ook, of "Waar blijven nu die andere tijden?". Er zijn al meer van die vertalingen gemaakt en ik wilde eigenlijk meer de hoop erin hebben. Want toevallig heet de CD ook Hoop, dat wist ik toen nog helemaal niet. En toen kwam ik, op een gegeven moment dacht ik van "Morgen wordt alles anders"..Dat leek me een, leek me een hele leuke zin. Dat vond ik wel mooi, dat vond ik wel een soort openheid geven. En toen was de tekst eigenlijk zo geschreven.
E: En wat mij opvalt is dat het ook bijna een protest song is, want er zitten ook hele mooie verwijzingen in naar de regering.
P: Ja nou dat kwam omdat met de afgelopen oorlog in Irak, de formatie was bezig, toen was het nog CDA/PvdA en op een gegeven moment werd alles opzij geschoven, de hele kwestie Irak werd opzij geschoven omdat de formatie door moest gaan en toen dacht ik van tit is toch wel heel raar. En toen kon ik het toevallig kwijt in de tekst tegelijkertijd dat ik daarover aan het nadenken was dus dat was dat kwam eigenlijk heel goed uit ja. Het is een soort protestsong, maar dat was het natuurlijk oorspronkelijk van oorsprong ook. En wij hebben het eigenlijk tot nu toe niet gedaan, maar dit is wel een goeie gelegenheid voor ons om eens een keer zelf zoiets te zingen.
E: Volgens mij is het jaren geleden dat er ooit eens een Nederlandse protestsong is uitgekomen.
P: Nou we hebben dr nog een, op het album staat Tijd, dat is ook een soort protestsong van ons. Het is niet zozeer dat wij er nu een gewoonte van gaan maken, maar het is wel eens een keer aardig om te proberen natuurlijk.
E: Ja en het is goed gelukt. Hoe belangrijk is het voor jou om je in te zetten voor War Child?
P: Heel belangrijk! Ja ik vind het zoiezo belangrijk om als artiest of iemand die in de openbaarheid iets doet om je proberen in te zetten voor goeie dingen, omdat je ja je bent toch degene waar mensen naar kijken en waar mensen iets van horen. En als je ook maar een beetje kunt meegeven van iets wat goed is dan moet je dat toch proberen. En dit doel is natuurlijk geweldig, vooral omdat het om kinderen gaat. En kinderen hebben eigenlijk nooit schuld en die zijn de lul, dus.. Die moet je helpen!
E: En als Beatles gek, het is leuk dat je met Paul Mc Cartney op 1 cd staat!
P: Ja ja, da's leuk ja..Ja ja ja da's heel leuk ja..Da's te gek!
E: Zullen we maar gaan luisteren naar het nummer?
P: Heel graag!

Morgen Wordt Alles Anders...

E: Acda en de Munnik, Morgen Wordt Alles Anders..Paul, wat vind je van de liedjes die er verder op staan?
P: Ik vind de liedjeskeuze over het algemeen heel erg bijzonder. Als je inderdaad Van Dik Hout met Help ziet, dat vond ik toch wel gewaagd, ik was toevallig die dag in de studio ook toen ze aan het opnemen waren, en ik heb het dus daar gehoord, en het klinkt hartstikke hartstikke goed! En dat vind ik ook bij de rest van de nummers, ik vind het echt hele bijzondere keuzes.
E: Wat ik bij Van Dik Hout vond is dat ze het toch bijna letterlijk hebben vertaald en er toch nog wat Nederlands van hebben kunnen maken.
P: Ja, laat dat maar aan die jongens over ja.


8 mei 2003:

 

Groeten Uit Maaiveld Live: Acda en de Munnik op DVD

Met de Groeten Uit Maaiveld Tour reisde Acda en de Munnik de afgelopen maanden langs alle grote theaterpodia van Nederland. Tijdens de concerten passeerden niet alleen nummers van het gelijknamige album de revue, maar werden ook oude bekenden als Niet Of Nooit Geweest, Het Regent Zonnestralen en Lena gespeeld. Het concert in het Oude Luxor Theater in Rotterdam is opgenomen en verschijnt 26 mei onder de titel Groeten Uit Maaiveld Live op DVD. Naast het complete optreden bevat de DVD heel veel leuke extra's. Zo kun je kijken naar unieke beelden in de kleedkamer en achter het podium en zie je hoe de groep naar de optredens reist. Ook tref je op de DVD vier nummers aan die zijn opgenomen in de oefenruimte en kun je voor een aantal nummers je eigen camerastandpunt bepalen. Of dat allemaal nog niet genoeg is, bevat de DVD een nooit eerder vertoonde videoclip van Groeten Uit Maaiveld. Uiteraard ontbreekt een perfect geluid niet, want het menu biedt de keus tussen 2.0 Stereo en 5.1 Dolby Digital. Zo kun je een concert van Acda en de Munnik optimaal (her)beleven.

Tracklist:


Niet Of Nooit Geweest
Ren Lenny Ren
Ik Hou Van Jou
Welkom Terug
Hoogmoed en de Val
Ik Was Vergeten
Mis Ik Mij
Slaapliedje
Het Woord Is Aan
Groeten Uit Maaiveld
Heel Soms
Lena
Mooi Liedje
Het Regent Zonnestralen
Andere Maan
10 Seconden
Drie Keer Vallen

Special Features:

Backstage: unieke opnamen in de kleedkamer en achter het podium
On The Road: op weg naar de optredens
Unplugged: vier liedjes opgenomen in de oefenruimte
Being Acda en de Munnik: kies je eigen camerastandpunt
Nooit eerder vertoonde videoclip van Groeten Uit Maaiveld
2.0 Stereo en 5.1 Dolby Digital
Beeldformaat 16:9

En dit is hem:

2 mei 2003:

 

Vandaag is Paul op de radio samen met Marco B. Hij is van 12.05 tot 14.00 te beluisteren op radio 3 FM. De tekst van het interview lees je snel hier!

 

2 mei 2003:

 

16 mei zal Paul optreden in Panama.

In "Nederland in Panama speelt..." komen artiesten samen uit cabaret, muziek en theater. Zij spelen liedjes van grondleggers van het betere Nederlandse lied en worden begeleid door een gelegenheidsband o.l.v. Marcel de Groot.

De volgende artiesten doen mee:

Jim de Groot
Maarten van Roozendaal
Hans Sibbel (Lebbis van Lebbis en Jansen)
Jeroen van Koningsbrugge
Paul de Munnik

 

2 mei 2003:

 

Hieronder de zo uitgebreid mogelijke tekst van het interview op radio 3 FM bij Leuk Is Anders..

M=Marco Borsato
J=Jochem Meyer(presentator)
P=ons Paultje..;-) ofwel Paul de Munnik

M legt uit wat WarChild precies inhoud.
(Morgen Wordt Alles Anders wordt gedraaid)
J: Het is een vertaling van Bob Dylan.
P: Ja, en er staat me wel wat van bij dat het ook eens door Boudewijn de Groot is gedaan.
J: Wat hebben jullie nog meer voor WarChild gedaan?
P: Onder andere opgetreden in Bloemendaal vorig jaar. En omdat we dus al eens wat voor WarChild hadden gedaan, waren we makkelijk te bereiken.
J: Wat betekent WarChild voor jullie?
P: Het is belangrjk voor kinderen. Als je wat kan doen, doen! En het speelt wel een beetje mee dat we zelf kinderen hebben nu. Je merkt bij jezelf wat het teweeg brengt.
M: Je belt die mensen op en ze zeggen zonder twijfel meteen JA! En ze hebben allemaal wat bijzonders opgenomen. Het is niet zo dat ze zomaar een nummer hebben. Het nummer mag niet van de eigen plaat komen. Ze hebben er echt voor de studio in moeten duiken. En ze hebben of een oud nummer moeten bewerken, of een compleet nieuw nummer moeten maken. Als het maar wat te maken heeft met het thema "Hoop en vrede".
J: Hoeveel geld is er per jaar nodig voor WarChild?
M: Het is altijd te weinig.
P: Dus wij helpen graag mee als we met onze relatieve bekendheid wat kunnen betekenen.
M: Maar er kan altijd geld worden gestort op rekeningnummer 6366.
J: Paul, waarom een nummer van Bob Dylan?
P: Het is zo'n beetje de protestsong bij uitstek. Laat het alsjeblieft morgen eens anders zijn..en het nummer van Bob Dylan ging de hele wereld over.
J: Is WarChild bezig in Irak?
P: Geen idee..
M: Nu even niet meer. Iedereen kijkt naar Irak. Wij werken juist op de gebieden waar de camera's niet op gericht staan.
J: Marco,wat vind je het mooiste nummer van de CD?
M: Het nummer van De Dijk.
J: Marco, heb je erge dingen gezien?
M: Ja, veel uitzichtloze punten. Als er geen hoop is, is de kost zwaar. De workshops die wij geven zijn vaak de enige afleiding die die kinderen krijgen daar. Je schrikt van de situatie. En het feit dat wij als klein volkje Nederland wat kunnen veranderen, dat is een geweldig gevoel!!
J: Zijn de buitenlandse artiesten er ook wel eens geweest?
M: Ik weet dat Pavarotti actief geweest is. En ook Bono van U2.
J: Paul, wil jij ook wel eens met zo'n workshop meedoen??
P: Lijkt me wel geweldig! Maar helaas, je kan niet alles doen..
M: Het is wel fijn dat ik daar niet bekend ben. Dat haalt de eventuele druk wel weg. Mensen weten niet wie ik ben en vragen soms wel eens of ik wat wil zingen, maar dan kom ik meestal niet verder dan "Hoofd, schouders, knie en teen.."

www.warchild.nl www.hoopcd.nl info@warchild.nl