23 augustus 2008:

Morgen Paul in het Vondelpark!!
Het Openluchttheater in het Amsterdamse Vondelpark sluit dit weekend het gratis zomerfestival af. Op zondag 24 augustus is er naast de reguliere programmering ook een speciaal optreden in het muziekkoepeltje als protest tegen het advies van de Amsterdamse Kunstraad eerder dit jaar om een ton minder subsidie toe te kennen. Daardoor wordt het Vondelpark Openluchttheater (VOLT) met opheffing bedreigd.
Vanaf 16.00 uur betreden artiesten als Maarten van Roozendaal, Paul de Munnik, Wende Snijders, Hans Sibbel, Gerard van Maasakkers, Krisztina de Châtel, Jeroen Zijlstra, Hakim, Jetty Mathurin en vele anderen het podium voor een ‘afscheidsceremonie’ die geleid wordt door Jan Jaap van der Wal.

21 augustus 2008:

'De gevaren van zes snaren' is een nieuw boek voor beginnende gitaristen waarin heel wat tips staan van o.a. Belgische artiesten. Eén daarvan is Sam Valkenborgh van Fixkes, die zichzelf gitaar leerde spelen door Nirvana en Biohazard na te tokkelen.

Het boek bevat getuigenissen van o.a. Bart Peeters, Luc De Vos, Sam Valkenborgh en Tom Van Laere, Hennie Vrienten, Thomas Acda en Thé Lau. Iedereen vertelt honderduit over zijn gitaren, over de problemen met akkoorden en snaren of over het geheim van mineurakkoorden bij het schrijven van songs. Daarna volgen steeds enkele liedjes, naar akkoord uitgeschreven, klaar voor gebruik.

14 augustus 2008:

Pulp en Fictie: De Grote Boeken Parade 2008

Ik ken het klappen van de zweep
Ik ken de regels van het spel
Ik ken de zin van het bestaan
Maar als ik drink dan gaat het wel
(Jan Boerstoel)

Wat weten schrijvers eigenlijk van boeken? Weet het publiek het beter? Wie gaat er naar huis met de hoofdprijs? Een wervelende show met een gevulde boekenkast, muziek, rode wijn en de fine fleur van schrijvend Nederland.

Spelleiding: Wimie Wilhelm en Thomas Acda
Met als gasten o.a: Geert Kimpen, Maarten Doorman, Wanda Reisel, Arthur Umbgrove, Maarten van Roozendaal, Jeroen Thijssen, Maarten Spanjer, Paul de Munnik, Bodyl de la Parra, Peter Heerschop, Thomas Verbogt, Jasper Henderson en Annick Boer.

Te zien op De Parade in Amsterdam, 15 t/m 17 augustus
15-08-2008 21:45
15-08-2008 22:45
16-08-2008 20:15
16-08-2008 21:45
16-08-2008 22:45
17-08-2008 19:00
17-08-2008 20:15
17-08-2008 21:30

25 juli 2008:

Film1 vroeg onder andere aan Thomas wat de beste film is die hij kent. Zijn antwoord:
Lucía y el Sexo, van Julio Medem. Man man man, wát een film! Mooi verteld, ingewikkeld, maar toch goed te volgen, en zo zo zó sexy! Een geweldige film. Voor nu hè, want morgen kies ik natuurlijk weer een ander. Verder ben ik een enorme Nora Ephron-fan, dus When Harry Met Sally en Sleepless In Seattle en zo. Daar hou ik ook heel erg van.

17 juli 2008:

He he, ze staan eindelijk op mijn site!!! De foto's van Java!!! Commentaar van hoe mooi ze zijn heel erg graag naar sylvia@thomasenpaul.nl . Ik ben wel in voor wat lieve woordjes en complimenten na alle ellende met mijn site.. :-)

16 juli 2008:

Morgen komen dan eindelijk de foto's online van Java.

14 juli 2008:

Terug van weggeweest!!!!!! Mijn site is over gegaan naar een andere provider en dat overstappen ging helaas niet helemaal vlekkeloos. Maar sinds een minuut of 5 is hij weer officieel online!
Dus bij deze: Welkom Terug!

7 juli 2008:

Nog steeds geen foto's, ik weet het, maar het ligt niet aan mij. Er zijn wat probleempjes met mijn provider waardoor ik geen foto's kan uploaden.. Ik hoop dat het snel is opgelost. Alles staat al klaar en hoeft alleen nog maar geupload te worden en ik hoop dat ik dat snel weer kan doen..
Dan weten jullie er van.. Laten we hopen dat alles snel weer wil werken!

3 juli 2008:

Zucht.. Klagerdeklaag.. Dagen van 16 uur werken zijn helaas geen uitzondering deze week.. Daarom laat het plaatsen en uitzoeken en vergroten en verkleinen enzovoorts van mijn foto's helaas ook nog heeeeel even op zich wachten. Ik hoop dat ik ze dit weekend kan plaatsen. Dat gaat me lukken! Echt, beloofd!!!!!

29 juni 2008:

Uploaden van filmpjes kost tijd. Veel tijd. Daarom plaats ik om te beginnen vandaag eerst mijn filmpjes, de foto's volgen dan morgen of anders overmorgen.
Hoe was het gisteren?? Nou dat zie je vast zelf wel aan de filmpjes. :-) Het was geweldig!!! Veel nummers gespeeld, oude en nieuwe. Hoogtepunt was voor mij Hoogmoed En De Val, dat vind ik een van de mooiste nummers ooit. Dus die moest ik dan ook wel filmen.
Verder was het kwa organisatie stukken beter geregeld dan 2 jaar geleden. Dit jaar kregen de mensen die al vroeg in het voorste vak stonden een bandje om, waardoor het makkelijker was om terug naar je plekje te lopen nadat je bijvoorbeeld wat te drinken had gehaald of iets dergelijks. Bij de drank ging de rij ook lekker vlot, zelfde gold voor bij de munten. Goed geregeld allemaal dus!!! En het scheelt natuurlijk ook dat het niet weer 30 graden was zoals de vorige keer, maar nu gewoon een heerlijke zwoele zomeravond.
Thomas en Paul leken lol op het podium te hebben en ik vond dat bij sommige nummers de energie er uit knalde. Heerlijk, daar hou ik nou echt van!! (Ja, en dan toch echt Hoogmoed En De Val als mijn favoriet, het kan echt.. :-) ). Ook De Dijk was weer heerlijk. Van Dik Hout vond ik minder, maar dat is gewoon niet helemaal mijn bandje. Misschien zelfs wel helemaal niet. Maar om JB te zien bij De Dijk, dat is echt fantastisch!!! Die gaat tekeer als een jonge hond. Hmm mag ik dat zeggen? Tuuurlijk, is mijn eigen site, ik mag dat. ;-) Hij speelt echt super!
Het was me het avondje wel weer.. Bekijk de filmpjes lekker op je gemakje en geniet nog eens lekker na, doe ik dat ook.
PS: Misschien is dit keer niet alles even handstil gefilmd, maar probeer dat maar eens op een plek waar iedereen staat te springen en te dansen. Gaat best lastig, kan ik u garanderen. :-)

Geen idee hoe dit nummer ook al weer heet, waarvoor mijn excuses.

Ren Lenny Ren

Dan Leef Ik Toch Nog Een Keer

Waar Was Je Dan (stukje)

Hoogmoed En De Val

Als Het Vuur Gedoofd Is (stukje)

De Tamboerijn (ook wel genoemd: De Kapitein) :-)

En als laatste, van de filmpjes die ik met jullie wil delen dan tenminste, Een Lief Die Niet Zo Huilt

Reacties zijn welkom. Natuurlijk zijn leuke reacties meer welkom. :-)

28 juni 2008:

Net terug van vakantie, vandaar zo weinig updates de laatste tijd..
Vanavond ga ik naar Java eiland, foto's, een verslag en filmpjes daarvan zullen dan morgen of overmorgen op mijn site komen te staan. Dus dan eindelijk weer wat nieuws!!!

12 juni 2008:

Ik ben inmiddels alweer een heel stuk opgeknapt, vanaf aanstaande maandag zal ik de site weer optimaal bij gaan houden. Dus dan komen ook de foto's weer terug.

6 juni 2008:

Het is jullie natuurlijk al lang opgevallen dat er al een tijdje geen foto's meer zijn geplaatst. Ik ben namelijk onlangs geopereerd aan mijn ogen en het achter de computer zitten gaat me nog niet al te best af. Daarom bij deze meteen de mededeling dat ik eerst volledig wil herstellen en dat ik daarna pas weer aandacht aan mijn site wil gaan besteden. Ik hoop op jullie begrip hiervoor!!

30 mei 2008:

Poemapower!!!

28 mei 2008:

De foto van de dag is er een van Thomas in een van zijn filmrollen:

27 mei 2008:

Nog maar eens 2 foto's van het concert op het Java Eiland:

22 mei 2008:

2 van mijn favoriete foto's.. zie zelf maar waarom. 1 hint: niet vanwege Jeroen van de Boom op de achtergrond.. ;-) Morgen trouwens geen foto van de dag, dan ga ik naar Dordrecht. Precies ja, naar Acda en de Munnik. :-)
Onderstaande foto's zijn genomen door Karin Quint:

21 mei 2008:

Niet helemaal duidelijk, omdat ze uit een tijdschrift komen, maar toch wel de moeite waard. De foto's van de dag:

20 mei 2008:

http://www.blikopnieuws.nl/bericht/75605 hier vind je wat foto's en een filmpje van een voetballende Thomas die afgelopen weekend met het All Stars team speelde voor een nieuwe kantine voor Durgerdam. Zie het eerdere nieuws.

25 april 2008:

Dit kende ik zelf nog niet, daarom plaats ik nu de link van een interview met Paul.
http://www.moov.nl/index2.php/muziek/pauldemunnik

22 april 2008:

All Stars spelen voor Durgerdamse voetbalkantine

Acteurs uit de tv-serie All Stars spelen op 18 mei mee in een benefietwedstrijd voor een nieuwe kantine van de Durgerdamse voetbalclub DRC. De oude ruimte brandde nieuwjaarsnacht volledig af.

Onder anderen Thomas Acda, Kasper van Kooten, Anthonie Kamerling, Daniël Boissevain en Peter Paul Muller komen een balletje trappen voor het goede doel. Zij kenden de oude kantine op hun duimpje, aangezien hij werd gebruikt voor de opnames van All Stars.

De acteurs spelen tijdens De Grote Kantine Actie tegen een elftal van DRC, liet de club dinsdag weten. Voor de gelegenheid komt hersteltrainer van Ajax, René Wormhout, de spelers fit maken voordat ze het veld op moeten.

Het bestuur van DRC heeft de afgelopen maanden al geld ingezameld voor een nieuwe ruimte, waar ook andere dorpsactiviteiten moeten plaatsvinden. Tot nu toe is er nog niet genoeg binnen. Een veiling aan het eind van de actiedag moet ook nog extra euro's in het laatje brengen. Er komen onder meer gesigneerde T-shirts van bekende buitenlandse voetballers en spullen van Ajax met handtekeningen van de spelers onder de hamer.

En: Nieuwe recensie toegevoegd.

16 april 2008:

Op 9 mei zal hij dan eindelijk uit komen: de DVD van de tour die Paul afgelopen seizoen deed samen met JP den Tex en Kees Prins: Op Weg Naar Huis. Naast de DVD krijg je er ook nog een cd bij waar alle liedjes op staan.

11 april 2008:

Nog wat recensies over de nieuwe voorstelling staan nu ook bij de recensies.

11 april 2008:

Sommige mensen weten gelukkig precies wat ze moeten schrijven:

Je kunt proberen wat je wilt, sommige mensen begrijpen niet dat sombere liedjes heel vrolijk zijn. Je kunnen opbeuren. Humor zit in dagelijkse realistische dingen. Geluk ook. Maar leg dat Jeroen Pauw maar ‘ns uit. Thomas Acda deed maandagavond in P&W nog een poging en haakte snel af: “Je spiegelt Jeroen”. Aan deze kant van de LCD werd mijn grijns alleen maar groter. Sommige mensen moet je niet proberen iets uit te leggen. Die zijn daar te oud en established voor.

Zodra de eerste klanken van Acda en De Munniks cd Nachtmuziek uit de Apple schalden (pauper!), kon mijn humeur niet meer stuk. Zulke heerlijke depressieve muziek. “Helemaal niet depressief”, bulderde Acda in mijn oor toen ik ‘m interviewde. “Abruepruhubru, hoe heet jij eigenlijk, da’s echt een belachelijk moeilijke naam.” Tell me something new. Sinds de crèche hoor ik al niet anders. Het duurde zeker twee weken eer de juffen door hadden dat het geen Umar was maar Ebru. “Niet Marco Borsato depressief! Nee, oprecht! Ik word vrolijk van jullie Melancholisch Optimisme.” Dat laatste zei ik niet, zoiets verzin je alleen achter je Apple. Maar zo is het wel. Een cd met teksten waarin je thuiskomt. Waarvan je denkt ‘hé, toch niet zo remi als ik altijd dacht!’. Welk woord is gelogen van de zin ‘wie in bed stapt met een beschadigd hart geeft aan zijn droom een slechte start’? In mijn geval helpt het ook niet dat de airco staat te blazen maar dat is bijzaak. Airco of niet, zet de muziek van Acda en De Munnik eronder en een levensechte film speelt zich voor je ogen af. Met jezelf in de hoofdrol. “Wat moet een vrouw doen om naar jullie concert te kunnen?” vroeg ik meneer Acda. Gegrinnik volgde. Met mij willen duizenden anderen live luisteren naar teksten als ‘ik heb jou niet nodig om van jou te houden, ik denk je hier bij mij’. Foutje bedankt. En ‘ik wil heel graag sterven voor de liefde maar voor deze misschien wel iets teveel eer!’ Prima tekst voor een tattoo. Dertig minuten bellen, 3000 sms-tekens en vijf interviewversies verder, volgde nóg een sms van Thomas Acda: “He ik heb jou gegoogeld. Jij bent leuk!” Google lukt wat mij zelf niet lukt: leuk overkomen. Ik ga aandelen Google kopen, lijkt me duidelijk! Of om met Acda en De Munnik te spreken: “Wat zouden wij gelukkig zijn geweest! Zouden wij gelukkig zijn geweest?”

O jazeker! En dus moet een vrouw doen wat ze moet doen om de heren live te zien: bellen. Voicemail voicemail laten. 24 uur later volgt een verlossende sms: “twee kaarten op jouw naam. Wees daar of wees vierkant.” Cohen, Fitna, deadlines, Postbank, tuinverlichting, taxichauffeurs, Noord-Zuid bouwput, Marokkanen, Groen Links, klote horeca, WOZ-aanslag, rioolrechtenheffing: ze doen maar. Dinsdagavond was Amsterdam zoals het bedoeld is.Dinsdagavond was Amsterdam zoals het bedoeld is: melancholisch optimistisch. Inspirerend zelfs. In de Kleine Komedie waren heel veel lieve mensen, die heel gelukkig zijn geweest. Oprecht kan ik me bij ze aansluiten. Het sterkste A&dM advies in jaren is wel ‘ga en leef gewoon nog een keer’. De stem van Paul de Munnik raakt, het cynisme van Thomas Acda is hoopgevend. De heren spelen weer. Gaat dat zien!

Bron: Metro.
Tekst: Ebru Umar. Hulde aan die vrouw! En zo moeilijk is die naam toch niet?? ;-)

10 april 2008:

Ik ben er eindelijk achter hoe de nieuwe voorstelling precies heet: UITVERKOCHT , hele originele titel.. ;-) (geintje natuurlijk, voor alle duidelijkheid)

3 april 2008:

Maandag 7 april zijn Thomas en Paul te gast bij Pauw en Witteman. Dit wordt uitgezonden op Nederland 1, om 23.00 .

11 maart 2008:

De kaskrakers 'Alles is liefde' en 'Pirates of the Caribbean: At World's End' zijn de grote winnaars geworden van de Rembrandt Awards.
De hitkomedie 'Alles is Liefde' werd uitgeroepen tot de Beste Nederlandse film van 2007. Ook vielen de acteurs uit de film in de prijzen. Carice van Houten en Thomas Acda kregen beiden een Award.
De Film1 Rembrandt Awards is een initiatief van René Mioch. De filmexpert heeft samen met een vakjury een zogeheten shortlist van films en acteurs opgesteld waaruit het publiek via het internet een keuze kon maken. Er werden meer dan zestienduizend stemmen uitgebracht.

8 maart 2008:(LET OP: SPOILERS!!!)

De afgelopen 2 dagen heb ik weer 2 try-outs van Thomas en Paul mogen bijwonen, dit keer echter met decor en veel nieuwe veranderingen.Donderdag in Beverwijk en vrijdag in Tiel. Ik vond de verandering van het fee verhaal nog wel het allermooiste. Eerst vertelde Paul een verhaal waarin hij wel eens een fee aan de deur zou willen.. Hij hoorde een geklop aan de deur en dacht: "Hee, een fee.." Toen hij de deur daadwerkelijk open deed, stond er ook een fee en mocht hij zijn wensen doen. In Tiel, de dag erna dus, was dit veranderd in: "Hee, een fee. Ik deed de deur open en daar stond mijn vader." Mijn mond viel echt open van verbazing. Paul, die zich hier zo bloot geeft. Ik schrok er gewoon van, maar vond het zo vreselijk mooi. De wensen die hij eerst nog had in het oude verhaal, waren er uit. Hij had niks meer te wensen. Hij wenste alleen dat hij dat ene nummer nooit had hoeven schrijven. Daarmee doelde hij denk ik op Je Bent Er Nog, een nummer dat hij speciaal voor zijn vader heeft geschreven, nadat deze een tijdje geleden is overleden. Dit raakte mij enorm, en dat had ook absoluut te maken met het feit dat ik 2 weken geleden mijn oma heb verloren.
Ook was er de verandering dat Thomas op de donderdag begon met solo Dan Leef Ik Toch Nog Een Keer te zingen. Dit was (helaas) vrijdag al weer uit de show.
Afgelopen donderdag zaten er vrij stevige ruzies in, onder andere over wie er bij wie op de begrafenis mocht zingen. Ik vond dit een minder stuk en was dus ook blij te horen dat het er gisteren weer uit was.
Ook jammer, maar tegelijkertijd ook wel mooi vond ik de verandering met David, David speelde en zong eerst mee met Stel Dat We Wel, en juist zijn tweede stem vond ik heel mooi in dit nummer.Gisteren speelde hij echter samen met Thomas op de drums, dit had ook wel iets, het geeft het nummer absoluut meer kracht, maar ik had het mooier gevonden als hij hier ook bij was blijven zingen.
Het verhaal van de bus van half 9 zat er gisteren ook niet meer in.
Verder heeft Paul het pyjama idee overgenomen van Thomas, en trekt hij er nu ook een aan. Gisteren zong hij een nummer achter de piano met een boxershort en pyjamajas aan, a la Trilogie. Ik ben vergeten welk nummer. :-)
Het decor bestaat overigens uit 2 grote ramen, het verhaal speelt zich af bij Thomas thuis. Dit hoor je al voordat de show begint, als de lampen in het theater ook nog gewoon aan zijn. Dan hoor je al auto's en ambulances rijden. Thomas woont blijkbaar in een drukke straat. :-) Thomas staat in het begin naakt bij een van de open ramen. Verder staat er een relaxfauteuil(?). En er staat nog steeds geen staande schemerlamp.
Ook is er de draai dat Paul niet gekomen is om Thomas naar buiten te krijgen omdat hij depressief is, maar dat het juist andersom is.
Paul: "Jij komt niet naar buiten omdat je geen brokken wilt maken!"
Thomas: "En jij gaat juist naar buiten OM brokken te maken".
Ook dit is echt een heel mooi stuk.
Verder zijn er nog wat stukjes uit en zijn er nog wat kleine grapjes bij gekomen.
Over het algemeen heel positief, zeker de moeite waard om eens te gaan bekijken. Ook als je al een keer bent geweest. En geloof me, ik spreek uit ervaring. :-)

7 februari 2008:

En bij deze de laatste filmpjes van Tros Muziekcafe van afgelopen zaterdag.
Je Bent Er Nog


De Stad Amsterdam

Nachtmuziek

Stel Dat We Wel, in twee delen

 

6 februari 2008:

Stemming 'Film1 Rembrandt Awards' van start op filmsensterren.nl

Op maandag 10 maart 2008 worden de enige Nederlandse publieksprijzen voor films uitgereikt: De Film1 Rembrandt Awards. Tijdens de feestelijke awardshow worden de winnaars bekend gemaakt van deze internetverkiezing. Tot half februari kan iedereen zijn stem uitbrengen via www.filmsensterren.nl op zijn of haar favoriete films, acteurs en actrices. In het gelijknamige informatieve RTL 5-programma wordt wekelijks aandacht besteedt aan de nieuwste films in de bioscoop en op DVD. Een vakjury onder leiding van René Mioch, filmexpert en initiatiefnemer van de Film1 Rembrandt Awards, heeft een shortlist samengesteld in zeven verschillende categorieën: Beste Buitenlandse Film, Beste Buitenlandse Acteur, Beste Buitenlandse Actrice, Beste Nederlandse Film, Beste Nederlandse Acteur, Beste Nederlandse Actrice en Beste DVD release. Op donderdag13 maart is het verslag van deze uitreiking tevens te zien in Films en Sterren en in de special Film1 Rembrandt Awards bij RTL 5.

Shortlists

Per categorie worden acht films of acteurs genoemd waarop gestemd kan worden. Onder de gelukkigen bevinden zich o.a. Denzel Washington (American Gangster), John Travolta (Hairspray), Angelina Jolie (A Mighty Heart) en Keira Knightley (Atonement & Pirates of the Carribean: At Worlds End). Nederlandse genomineerden zijn o.a. Thomas Acda (Alles is liefde), Mimoun Oaissa (Kicks), Bracha van Doesburg (Moordwijven) en Carice van Houten (Alles is liefde).

Eerdere winnaars zijn onder meer Sharon Stone, Harrison Ford, Steven Spielberg, Julia Roberts, Tom Hanks, Mel Gibson, Tom Cruise, Michelle Pfeiffer, Paul de Leeuw, Jan de Bont en Jeroen Krabbé. Vorig jaar behoorden Johnny Depp, Meryl Streep, Daniël Boissevain, Carice van Houten en Paul Verhoeven tot de winnaars.

De volledige shortslists zijn te zien op filmsensterren.nl.

Uitzending: RTL 5, elke zondag, tussen 16.30 en 17.00 uur. Herhaling: RTL 8, elke zondag, tussen 17.30 en 18.00 uur. Special: RTL 5, donderdag 13 maart, tussen 23.45 en 00.15 uur.

5 februari 2008:

De Vrienden van Amstel Live was wederom een erg geslaagd feestje. Een avond vol heerlijke muziek, een feest der herkenning. Thomas en Paul kwamen op bij Martin Buitenhuis, toen hij samen met zijn band Van Dik Hout Stil In Mij speelde. Na dat nummer gingen ze weer even verder als De Poema's, met Zij Maakt Het Verschil. Niet voor een reunie, gewoon voor de leuk. Daarna mochten Acda en de Munnik samen met Dave, JB en David Dan Leef Ik Toch Nog Een Keer, Het Regent Zonnestralen en Niet Of Nooit Geweest spelen. Bij de toegift kwamen Thomas en Paul nog even terug bij het nummer Smoorverliefd.
Wat foto's vind je hieronder. En daaronder weer staan wat filmpjes.En het eerste filmpje is dat van Zij Maakt Het Verschil. Grotendeels gefilmd vanaf zo'n mega scherm. Kwaliteit is dus niet super, maar zeker wel de moeite waard om even te bekijken.

En een klein stukje van Stil In Mij

En Niet Of Nooit Geweest, in twee delen.
4 februari 2008:

Een verslag, foto's en filmpjes van de Vrienden van Amstel zal ik hier morgen plaatsen, nu eerst nog een filmpje van afgelopen zaterdag, Heel Veel Lieve Mensen. Live vanuit Tros Muziekcafe.

2 februari 2008:

De keus tussen carnaval en naar Thomas en Paul was natuurlijk zo gemaakt. Ik hou namelijk helemaal niet van carnaval. En ik hou juist wel heel veel van mooie liedjes. En ik wilde de gipsarm van Paul wel eens van dichtbij bekijken. :-)
Anyway, genoeg redenen dus om af te reizen naar Amsterdam. Tussen 17.00 en 18.00 zouden ze gaan spelen in Tros Muziekcafe. In studio De Plantage, waar ik enorm veel mooie herinneringen heb liggen. Dus het was tijd om er daar nog een paar van te gaan maken.
Het was Puur Genieten, met 2 hoofdletters. Ik had de mannen al enkele weken niet leer live zien spelen, dus ook de zenuwen speelden lichtjes mee. Nou ja, zenuwen is misschien een groot woord. Kriebels. Mag dat? :-)
Ze speelden in niet willekeurige volgorde De Stad Amsterdam(dit op verzoek van Joost Prinsen, die als verrassing voor Thomas en Paul ook evenm te gast was), Als Het Vuur Gedoofd Is, Het Regent Zonnestralen, Kom Nog Even Niet Naar Hier, 4 Uit 7, Je Bent Er Nog, Dan Leef Ik Toch Nog Een Keer, Heel Veel Lieve Mensen, Stel Dat We Wel en Nachtmuziek. Ik heb zo van zo goed als alles filmpjes gemaakt, dus die komen vandaag en in de loop van volgende week allemaal op mijn site.

Te beginnen met Kom Nog Even Niet Naar Hier, dit nummer is zo verschrikkelijk mooi. Als soort van eerbetoon aan de man die zonder dat hij het weet al jaren zo vreselijk belangrijk voor me is en die me er altijd weer bovenop krijgt, hoe niet leuk dingen in het leven soms ook kunnen zijn. En omdat ik het ook nooit droog kan houden bij dit nummer. Zo mooi. Speciaal voor Thomas plaats ik dus dit filmpje als eerst.

21 januari 2008:

Woensdag 30 januari zijn de mannen te gast bij Schiffers FM op Radio 2.
Vrijdag 1 februari spelen ze live bij Q Music.
En zaterdag 2 februari hoor je Acda en de Munnik een uur lang live in Tros MuziekCafe, Radio 2.

17 januari 2008:

Op 28 juni(zaterdag) geven De Dijk, Van Dik Hout en Acda en de Munnik weer een gezamenlijk concert op het Java eiland in Amsterdam. Kaartjes kosten 35 euro en gaan aanstaande zaterdag om 10.00 in de verkoop.

13 januari 2008:

8 februari komt de nieuwe single uit: Heel Veel Lieve Mensen.

2008!!!

Allemaal de beste wensen voor het nieuwe jaar!!!

1 december 2007:

Acda en de Munnik in de Margriet.

30 november 2007:

Een stuk uit het Brabants Dagblad lees je hier terug.

En er staat een recensie van Nachtmuziek bij de recensies.

26 november 2007:

Een interview dat Metro met de mannen had, staat nu ook tussen de interviews.

18 november 2007:

Aanstaande zaterdag zitten Acdca en de Munnik in Mooi! Weer de Leeuw. Nederland 1 20.25 .

13 november 2007:

Er zijn wat nieuwe interviews geplaatst.

En er komt een signeersessie!!! Op vrijdag 23 november, de dag van verschijnen, zullen Thomas en Paul hun nieuwe album Nachtmuziek signeren in de Bijenkorf in Amsterdam(Adres: Dam 1). Tussen 17.00 en 18.00 zetten de mannen voor jou een krabbeltje op de nieuwe CD.

8 november 2007:

Op de site van FaceCulture vind je filmpjes van Paul tijdens de laatste Live In The Living. Paul speelt Mooi Liedje en Paul praat onder andere over het nieuwe album en de overstap die hij en Thomas dit jaar maakten naar Universal Music. De site vind je hier.

7 november 2007:

23 november zijn Thomas en Paul te gast bij Evers Staat Op op radio 538, van 6 tot 10.

En dit is hem dan, het nieuwe album!1. Heel Veel Lieve Mensen
2. Wacht
3. Ik Denk Je Hier Bij Mij
4. Dan Leef Ik Toch Nog Een Keer
5. Kom Nog Even Niet Naar Hier
6. Stel Dat We Wel
7. Nachtmuziek
8. Je Bent Er Nog
9. Weer Gelukkig Zijn
10. Mijn Vriend
11. De Laatste Keer Zijn
12. Vier Uit Zeven
13. Kom Bij Me Lief
14. Die Man Zijn

6 november 2007:

Matthijs van Nieuwkerk trapt de Top 2000 stemperiode af op TV, met een speciale popquiz.
Matthijs van Nieuwkerk is traditioneel de quizmaster en legt het spel uit. Natuurlijk is Leo Blokhuis erbij als sidekick en enig jurylid, waarmee, nee nee, ook dit keer niet wordt gecorrespondeerd.
De quiz wordt voor deze speciale gelegenheid met koppels gespeeld van bekende Nederlanders c.q. nationale popsterren. Countrygirl Ilse DeLange speelt samen met prettyboy Xander de Buisonjé, Gezelligheidsdier Loes Luca deelt haar tafeltje met zuidvrucht Gé Reinders en Guus Meeuwis - nee, niet Meeús - doet het met de tweede helft van Acda en De Munnik.
Dankzij gastheer Matthijs en een heel leuk stel kandidaten krijgt het publiek al snel het gevoel écht in een kroeg te zijn, op zondagmiddag, met een biertje of wijntje erbij. Drankjes zijn er daadwerkelijk, wellicht draagt dit bij aan de feestsfeer.

Dit programma zal worden uitgezonden op 11 november, van 19.00-19.50 op Nederland 3.


Bron: Radio 2.
Foto's: Jaap Reedijk

 

29 oktober 2007:

Afgelopen zaterdag mocht ik naar de try out van de nieuwe voorstelling, in het M-Lab in Amsterdam. Na eerst genadeloos verkeerd te zijn gereden, arriveerde ik ruim op tijd in dit nieuwe theater. Sinds lange tijd was ik weer eens zenuwachtig voor een optreden. Ik had expres niks gelezen van wat anderen er van hadden gevonden, omdat ik als open boek, zonder verwachtingen, naar de show wilde gaan kijken. Dus ik wist totaal niet wat ik er van moest verwachten. In de rij ving ik wat verhalen op over de eerste shows en dit prikkelde mijn nieuwsgierigheid toch wel heel erg. Nadat we eindelijk naar binnen mochten en iedereen plaats had genomen, kwamen de mannen direct het podium op.
Het eerste dat opviel, was de opstelling. Paul zat met zijn rug naar Thomas toe achter de piano, om zo de 'bij Thomas thuis' sfeer te creeren. Heel dicht op elkaar. Knus, warm en gezellig.. Tweede dat opviel, was dat er overal dingen op de grond waren geschreven. Titels van de nummers, kleine geheugensteuntjes en een grapje naar David toe. Tijdens de show voegde Thomas er nog een geheugensteun aan toe. Een stift-moment noemde hij het.
Over de show kan ik vast uren lang vertellen, maar aangezien ik de helft alweer vergeten ben, probeer ik ook maar niet alles weer naar boven te halen. Wat me wel bij is gebleven zijn sommige erg goede nummers. Onder andere een nummer wat Thomas zong dat ik al anderhalf jaar kende. Ik heb daar immers nog een soundcheck filmpje van, uit Titisee, waar de mannen tijdens het WK voetbal speelden. Eindelijk werd dat nummer dus gebruikt. Altijd al gehoopt. Lang op moeten wachten. Dat was voor mij de grootste verrassing. Vraag me niet hoe het heet, ik heb werkelijk geen flauw idee.. De tekst gaat iets van 'Ik weet er alles van, ik was hier gisteren toch.. Toen ik wakker werd, jij weg was... Zoek mezelf, maar een andere dan? Deze is kapot.' Voor mij was dat nummer het hoogtepunt van de hele avond. Ook het titelnummer van het album, Nachtmuziek, klonk naar meer.
Helaas waren er ook mindere nummers. Of nummers waar ik gewoon nog heel erg aan moet wennen, dat kan ook. 4 Uit 7 is daar een van, en dan was er nog een nummer waar Paul de teksten soort van ophoestte, wat erg knap was, dat dan weer wel, maar het raakte me gewoon totaal niet. En dat hoorde ik naderhand meer mensen zeggen.
Ook leuk waren de grappen tussendoor, waar vooral Kees Prins en JP den Tex het erg moesten ontgelden. Thomas op zijn sterkst.
Over het algemeen was het een mooie avond. Absoluut. Met een paar ware parels, en een paar juweeltjes in wording.
Gelukkig mag ik nog tig keer, dus ik krijg de tijd om er aan te wennen.
Enne Paul, hoe is 't met je rug? :-)

23 oktober 2007:

Leo Blokhuis presenteert op 29 oktober in de Melkweg te Amsterdam zijn nieuwe boek, getiteld Het Plaatjesboek. Hierin beschrijft hij de geschiedenis van vijftien klassieke popliedjes, zoals The House of the Rising Sun van The Animals en Crossroad Blues van Robert Johnson. Zo passeren talloze zangers, muzikanten, producers, labels en stromingen de revue. Ook bevat het boek een aantal lijstjes; van de beste drinkliedjes tot de vrolijkste Italiaanse hits. Tijdens de presentatie zullen verschillende artiesten hun muzikale interpretatie geven van de nummers die in Het Plaatjesboek besproken. Er zijn optredens van onder andere Chip Taylor, Huub Stapel, Paul de Munnik, Huub van der Lubbe, Margriet Eshuijs, Wouter Planteijdt, Eric van Dijsseldonk, Charlie Dée en Ricky Koole.

16 oktober 2007:

Thomas en Paul zullen dit jaar optreden tijdens de finale van het 42e Cameretten Festival.

De deelnemers aan het 42e Cameretten Festival zijn bekend. Van woensdag 21 tot en
met zaterdag 24 november 2007 vinden de voorrondes en de finale plaats in het Nieuwe
Luxor Theater te Rotterdam.

Zaterdag 24 november 2007:
- Finale
Gastoptreden: Acda & de Munnik

Net als vorig jaar zal BNN een televisieprogramma maken over het festival. Dit
programma wordt uitgezonden op 1 december op Nederland 3, 23.00 uur.

Bron: Zwartekat.nl

11 oktober 2007:

Thomas stond vandaag met een interview in het AD. Het stuk lees je hier.

Paul de Munnik en Katarina Vermeulen zijn zondag 14 oktober te
gast bij het radioprogramma 'Opium'. De uitzending is om 19.00 uur
bij de AVRO op Radio 1.

3 oktober 2007:

Nieuws over Alles Is Liefde!!

De Wereld Draait Door zal aanstaande vrijdag helemaal in het teken staan van deze film. Onder andere Thomas is dan te gast.
En op RTL 5 wordt zaterdagnacht om 0.30 de Making Of van de film uitgezonden, in het programma Film1.nl .

2 oktober 2007:

Het gaat dan wel niet zo goed met het liefdesleven van Thomas Acda, de muziek- en theaterman heeft toch een scenario kunnen schrijven voor een romantische komedie. Momenteel onderhandelt hij met Motel Films over een verfilming van zijn eerste script.

"We bevinden ons nog in de oriënterende fase", liet een woordvoerder van de filmproducent weten. "Het is nog heel prematuur."

Na de definitieve breuk tussen Thomas Acda en zijn vrouw en tevens jeugdliefde Joanneke vertrok Acda voor twee maanden naar New York waar hij een cursus scenarioschrijven volgde aan de filmacademie. Daar ontstond het idee voor zijn toekomstige film, die zich eveneens in New York afspeelt.

Acda, bekend van het duo Acda en De Munnik, wil dat de film wordt geregisseerd door Joram Lürsen. Hij maakte eerder de films In oranje en Alles is liefde, waarin Acda ook een rolletje had.

Bron: Telegraaf.nl

28 september 2007:

Onder andere Frans Bauer, Acda en de Munnik, rappersduo The Opposites en Liesbeth List doen op verzoek van de VPRO hun best om het Nieuwe Volkslied te schrijven en/of te zingen.

Dit in het kader van de Week van de Democratie (5 t/m 12 oktober). Het resultaat zal in de vorm van clips op televisie en internet te zien zijn, waarna kijkers worden uitgenodigd om hun stem uit te brengen. Ook Radio 2 zal de liedjes uitzenden.

12 september 2007:

Acda en de Munnik hebben een contract getekend bij Universal Music. Tot nu toe bracht het succesvolle cabaret- en muziekduo zijn albums uit bij Sony BMG.

Van Acda en de Munnik komt op 23 november een nieuw album uit, getiteld Nachtmuziek. Vanaf 24 oktober tourt het duo langs de Nederlandse theaters met een nieuwe cabaretvoorstelling. Over de nieuwe cd zeggen zij: "Het is een heel hoopvol album geworden. Het gaat over afsluiten en weer doorgaan. Een nieuwe start dus eigenlijk." De overige muzikanten zijn net als op de vorige albums David Middelhoff, Dave van Beek en J.B. Meijers.
Op Nachtmuziek wordt de zogeheten Opendisc® technologie toegepast. Dit wil zeggen dat je door middel van de cd toegang hebt tot een speciale website waarop regelmatig exclusieve opnames, demo's, filmpjes, foto's en dergelijke worden gezet. "We weten nog niet precies wat we erop gaan zetten, maar het mooie aan dit principe is de meerwaarde die het een album geeft. Op de cd kunnen wij 14 tracks kwijt en op Opendisc zouden we dan bijvoorbeeld de ontstaansgeschiedenis van die nummers kunnen zetten. Niet alleen degene die de cd koopt krijgt meer, wij kunnen ook meer van onze creativiteit kwijt."

Bron: oa. Popinstituut

10 september 2007:

Conducteurs en andere NS-werknemers die te maken hebben gehad met fysiek en verbaal geweld of andere incidenten, kunnen daarover binnenkort hun hart luchten op een speciale internetwebsite. De nieuwe website - www.ovpersoneel.nl - is opgezet door hoofdconducteur Ernest van Loon uit Haarlem.

Net als veel van zijn collega's krijgt Van Loon geregeld te maken met agressieve reizigers. Die negatieve ervaringen hebben ertoe geleid dat de 28-jarige man uit Haarlem afgelopen voorjaar enige tijd in de ziektewet is beland. In die periode heeft hij het boek 'Deze trein rijdt niet verder' geschreven, dat vanaf eind september in de winkel ligt.
Van Loons boek is vooral bedoeld als aanklacht tegen agressie jegens werknemers van de NS én andere bedrijven in het openbaar vervoer. De door de hoofdconducteur opgezette website kan tevens worden gebruikt door metro-, tram- en buspersoneel.
'Deze trein rijdt niet verder' bevat behalve dramatische gebeurtenissen ook luchtiger verhalen. In het boek zijn bijdragen te lezen van vier bekende Nederlanders: Mart Smeets, Paul Haenen en het cabaretduo Thomas Acda en Paul de Munnik.

Bron: De Stentor

5 september 2007:

Zes cabaretiers presenteren tijdens het 27e Nederlands Film Festival hun
persoonlijke filmkeuze in het succesvolle programma 'De Keuze van'. Alle
cabaretiers speelden één of meerdere keren in een Nederlandse film en nu,
tijdens het festival, presenteren ze hun eigen favoriet.

Na afloop van de vertoning gaan zij in gesprek met cast, crew en publiek
en zijn zij tevens te gast in de Talkshow van Matthijs van Nieuwkerk. 'De
Keuze van.' wordt tijdens het festival gepresenteerd in Rembrandt 2 om
19.30 uur.

27 september: Thomas Acda - Het Stenen Vlot (2002) van George Sluizer
"Geweldig idee! Prachtig uitgewerkt. De fantasie, de verbeelding, de
beelden, ik vind het een zalige film".

Bron: oa het AD

20 augustus 2007:

Onder muzikale begeleiding van het Metropole Orkest kun je een avond lang genieten van de mooiste Nederlandstalige liedjes. Van de eerste 3 thema's is de opnamedatum al bekend. Van de overige 3 nog niet.

Er zullen velen grote artiesten optreden tijdens het Top 10 Concert. Op dit moment is er al een aantal artiesten bekend per uitzending. Lijkt het je leuk één van de themaconcerten bij te wonen? Dat kan nu!

Op 9 september treden Willeke Alberti, Stef Bos, Fernando Lameirinhas, Acda en de Munnik, Lilian Vieira (Zuco 103) en Sarah Bettens (K's Choice) op.
Kaarten kunnen besteld worden voor € 7,50 via TopTicketLine op 0900-3005000 (€ 0,45 p.min.)
De optredens vinden plaats in theater 't Spant in Bussum.

9 augustus 2007:

De foto's die ik heb gemaakt in het Vondelpark staan nu dan eindelijk ook op de site. Ze staan bij foto's, opgesplitst in 2 pagina's omdat het er best veel zijn.

9 augustus 2007:

Op dinsdag 21 augustus 2007 om 19:30 uur gaan de deuren van Paradiso open voor de benefiet avond: 'Standing Up for MS'. Een avond genieten met fantastische artiesten die allemaal belangeloos zullen optreden ten bate van MS Research.

Initiatiefneemster en organisator van 'Standing Up for MS' is Sharon Appels, bestuurslid voor de regio Amsterdam van de Multiple Sclerose Vereniging Nederland en zelf sinds 7 jaar MS patiënte. Zij is blij dat er wederom top artiesten bereid zijn om op deze tweede ‘Standing Up for MS’ avond gratis op te treden. Door hun medewerking en de geweldige steun van Paradiso en Plien van Bennekom, kan de opbrengst van deze avond helemaal bestemd worden voor MS Research.

Een tipje van de sluier: tijdens de avond treden vanaf 20:00 uur een keur aan bekende Stand Up Comedians op, waaronder Martijn Oosterhuis, Rachid Larouz en Bram v/d Velde. Ook het cabaretduo Olaf en Jasper en de bekende Supperclub DJ Mark Robijn dragen hun steentje bij. Marlies, bekend als finaliste van Idols, zal de presentatie verzorgen en enkele nummers van haar nieuwe album samen met Robby Valentine ten gehore brengen.

Kaarten kopen voor deze voorstelling is dus dubbelleuk; u beleeft een fantastische avond en draagt daarmee uw steentje bij aan onderzoek naar MS.

Tijdens de avond kunt u meedoen aan een loterij waarbij u kans maakt op items van bekende cabaretiers zoals gesigneerde DVD- pakketten van Acda en de Munnik, kaarten voor de voorstellingen van Marc-Marie Huybregts, Plien en Bianca en Big, Black en Beautiful

Bron: www.msresearch.nl

18 juli 2007:

9 juli 2007:

Bij deze vast een paar filmpjes van het Vondelpark concert van afgelopen maand.. Beter laat dan nooit, toch?
 

9 juli 2007:

Als alles goed gaat, worden morgen of overmorgen de filmpjes van het Vondelpark concert geplaatst.

27 juni 2007:

Wegens een hele hoop problemen van het over zetten van mijn site van de een naar de andere server heb ik lange tijd geen nieuws of iets dergelijks kunnen plaatsen. Mijn excuses daarvoor.
De foto's en filmpjes die ik heb gemaakt in het Vondelpark volgen spoedig, nu alles weer gewoon wil werken.

17 mei 2007:

De nieuwe speellijst staat inmiddels online.

10 mei 2007:

Het nieuws van de dag: Acda en de Munnik zullen 3 juni (eindelijk!!!) weer in het Vondelpark spelen! Mijn dag kan niet meer stuk. :-)

5 mei 2007:

Een interview dat theater Kunstmin met Paul had, lees je hier.

4 mei 2007:

Foto's van Op Weg Naar Huis zie je hier.

29 april 2007:

Paul zal meespelen in het stuk Stuf Happens.
Stuff Happens

Toneeldocumentaire van David Hare met o.a. Sonja Barend, Victor Löw en Jaap Spijkers, exclusief in Carré

In de piste van Carré zullen meer dan 40 mensen het toneelstuk “Stuff Happens” tot leven brengen. Onder aanvoering van Jaap Spijkers (George W. Bush), Victor Löw (Tony Blair) en Sonja Barend zal een deel van de hedendaagse geschiedenis zich voor uw ogen afspelen.

Tijdens een persconferentie op 11 april 2003 antwoordde Amerika’s Minister van Defensie Donald Rumsfeld op de vraag van een journalist over de plunderingen in Bagdad: “Stuff Happens”

“Stuff Happens” is de opzienbarende toneeldocumentaire over de politieke en diplomatieke wegen die geleid hebben tot de inval in Irak.

Sir David Hare schreef “Stuff Happens” speciaal voor het National Theatre in Londen. Daar stond het in het najaar van 2004 vele maanden op het repertoire. Nu in vertaling van Carel Alphenaar en Pieter Hilhorst en in regie van Eddy Habbema eindelijk in Nederland! Exclusief in Koninklijk Theater Carré op zondag 6 en maandag 7 mei ( 20.00 uur); kaartverkoop start op zaterdag7 april 2007.

23 april 2007:

En omdat deze man de laatste paar maanden niet zo veel in de spotlights heeft gestaan op mijn site, bij deze:


Thomas als Harmen in De Scheepsjongens van Bontekoe.
Mooi, toch? :-)

16 april 2007:
8 april 2007:

Vanaf vandaag staan ook de songteksten van Op Weg Naar Huis bij de teksten. Met dank aan JP voor het meeschrijven en Kees en Paul voor de toestemming.

6 april 2007:

En het laatste interview in de Op Weg Naar Huis reeks staat nu ook bij de interviews: Kees Prins. Veel Dank!

28 maart 2007:

Bij de interviews staat een nieuwe, en wel een met een van de naamdragers van deze site: Paul.
Paul: Ontzettend bedankt!!!

27 maart 2007:

Een filmpje van Op Weg Naar Huis, gespeeld in het Muziekcafe afgelopen zaterdag. De kwaliteit is helaas niet super:

14 maart 2007:

Inmiddels is ook bekend dat de inhaalvoorstelling van Dordrecht op 15 april zal plaatsvinden.

14 maart 2007:

Het voordeel van een eigen site is dat je dan gewoon lekker kan schrijven wat je van een avond vond.

Zo heb ik vandaag vreselijk genoten in Uden, sommigen weten misschien dat ik in Uden woon en dat het daarom wel erg bijzonder was dat het een keer zo dichtbij was. Geen reistijd, maar gewoon een mooie thuiswedstrijd.
Goed, de mannen stonden dus in Theater Markant, het theater van Uden. En ze hadden het zo duidelijk naar de zin, alle 3 stonden ze op het punt om op sommige momenten in de slappe lach te schieten. Voor het publiek heel erg leuk, ook de heren leken werkelijk te stralen van genot. En toen het op het eind (eindelijk) mis ging, was de avond compleet. Paul zingt in het begin van het laatste nummer (Jordanese Schat) de zin: "Ik heb geen zin meer in dat jongensboek...", waarop JP verontwaardigd antwoorde: "Nou, mooi is dat!!". De lach kwam van alle kanten en het nummer moest dus over. Je hoorde ook dat het publiek dit fantastisch vond. De spanning was er van mijn kant tijdens Amsterdam CS, het nummer waarin Kees de afgelopen keer dat ik er bij was ziek werd. Dus ik was min of meer blij toen dat gelukt was. Een opluchting die JP ook had.
Het was een mooie avond, waarvan ik nog even lekker ga nagenieten.
Mannen, bedankt en tot zaterdag. X

11 maart 2007:

DORDRECHT - Met het vertrek van een misselijke Kees Prins van het podium in Kunstmin kwam zaterdag na drie kwartiertjes een bizar en onwerkelijk slot aan de theater-productie ’Op weg naar huis,’ die zo veelbelovend was begonnen.

,,We komen terug, we gaan dit hier afmaken,’’ zei Paul de Munnik. De oorzaak van het instorten van Kees Prins werd een dag later gezocht in een plotselinge hevige griepaanval of een voedselvergiftiging. Vandaag wordt bekeken of Prins voldoende is hersteld en de voorstelling van de tournee ’Op weg naar huis’ morgen in Gorinchem gewoon door kan gaan.

Het publiek dacht nog even dat het bij de act hoorde. De theatertour biedt een kijkje in de wereld van drie kerels en hun moeite om genoegen te nemen met hun leven. Een Tour de Chant, noemen ze het zelf. Een avondje zingen en vertellen, over elkanders verlangens en dromen. Dromen over de behoefte aan geborgenheid en de drang om los te breken. Dromen van het steeds weer weg gaan, in de hoop ooit dichter bij huis te komen. Een merkwaardige en boeiende combinatie van drie mannen en drie stijlen.

Merkwaardig werd het. En onverwacht eindigde het zaterdagavond in Dordrecht, dat optreden van Paul de Munnik (de helft van het bekende duo Acda en De Munnik), Kees Prins (de culturele duizendpoot, die vooral bekend is van Jiskefet) en diens vriend JP den Tex (al dertig jaar singer/songwriter).

Prins had de avond met de door hem zelf in het Nederlands vertaalde hitsingel Horse with no name (van America) nog zo mooi geopend. Hij had de zaal in verroering gebracht met zijn mondharmonica-imitatie van Neil Young. En ook JP den Tex en Paul de Munnik hadden er zin in.

Met hun authentieke en oprechte optredens, trekken de drie sinds 27 januari door het land. Langs 56 betrekkelijk kleine, maar volle en enthousiaste zalen.

Mike Vermeer van schouwburg Kunstmin weet nog niet of Dordrecht een ’herkansing’ krijgt. ,,Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Dit is natuurlijk vooral erg voor Kees Prins. Hij voelde zich daar op dat podium opeens heel erg wanhopig. Toen ze hier binnen kwamen was er nog niets met hem aan de hand. Maar opeens zat hij er in de kleedkamer heel bibberig en doodziek bij. Ze willen heel graag terug komen. Het moet natuurlijk wel passen in hun en onze agenda, maar zij en wij doen er alles aan om al die mensen die hier zo raar, maar kalm en netjes naar huis zijn gegaan, tegemoet te komen met een nieuw optreden. Binnen een week krijgt iedereen daarover bericht.’’

Bron: AD

10 maart 2007:

Wegens ziekte van Kees is de voorstelling in Dordrecht halverwege afgelast. De aanwezigen krijgen woensdag een brief met daarin wanneer de eventuele inhaaldatum zal zijn.

9 maart 2007:

Paul staat deze week in de Esta.

6 maart 2007:

Gefeliciteerd Thomas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Op zondag 25 maart om 13.45 kun je op RTL 4 nog een keer genieten van het Friends for War Child Concert. Met Marco Borsato, Bløf, Acda en De Munnik, Di-Rect, Ali B en Peter Heerschop. Kijk en geniet van spetterende optredens en unieke backstage beelden.

4 maart 2007:

Toegevoegd: Kees, JP en Paul zullen 5 mei ook op het Bevrijdingsfestival op de Dam in Amsterdam spelen. Deze datum staat inmiddels bij de tour op de kalender.

4 maart 2007:

Voor mijn site had ik de eer om JP den Tex en Kees Prins te mogen interviewen.
Het eerste interview lees je bij de Interviews. Eventuele reacties graag per mail, sylvia@thomasenpaul.nl

26 februari 2007:

Nieuwe recensie toegevoegd over Op Weg Naar Huis.

25 februari 2007:

De cd van Op Weg Naar Huis is hier te bestellen.

25 februari 2007:

Chris Zegers, Thomas Acda en Cees Geel vertolken hoofdrollen in De Scheepsjongens Van Bontekoe. Dat maakte een woordvoerster van regisseur en producent Steven de Jong zondag bekend. Ook Peter Tuinman, Sanneke Bos, Rense Westra en Bas Keijzer zijn te zien in de film.

Eerder werden al uit honderden aanmeldingen Pim Wessels, Martijn Hendrickx, Billy Zomerdijk en Reena Giasi uitgekozen voor de jonge hoofdrollen van Hajo, Rolf, Padde en het inheemse meisje Dolimah.

Het verhaal, gebaseerd op het boek van Johan Fabricius, gaat over drie oer-Hollandse jongens die meevaren op het VOC-schip van schipper Bontekoe. Voor de kust van Java vergaat het schip en de jongens dobberen dagenlang in een sloep op zee rond.

De opnames van de film beginnen donderdag 1 maart in Lelystad. Tot en met 14 maart wordt op en rondom het VOC-schip Batavia op de Bataviawerf gefilmd. Het schip wordt 14 maart zelfs naar het open water verplaatst. Daarna vinden nog opnames plaats in Enkhuizen, Maleisië en Australië.

Hoewel de officiële opnames dus pas in maart beginnen, vonden vrijdag en zaterdag al opnamen plaats in Litouwen. De makers hoopten lange tijd dat het in Nederland zou gaan vriezen in verband met een scène waarin Padde door het ijs zakt. Om de scène te kunnen schieten, zijn ze naar het buitenland uitgeweken.

Bron: fok.nl

23 februari 2007:

Dat niet iedereen tevreden is over Op Weg Naar Huis blijkt uit een recensie van de site van de Elsevier, te lezen bij de Recensies.

22 februari 2007:

Paul, Kees en JP staan vandaag in het AD. Het artikel vind je bij interviews.

19 februari 2007:

Heel binnenkort.. Een exclusief interview met JP den Tex en Kees Prins.

12 februari 2007:

Italiaanse versie van Nederlandse All Stars in de maak
AMSTERDAM - Italië krijgt zijn eigen versie van de Nederlandse serie All Stars . De opnames voor de nieuwe serie moeten deze zomer plaatsvinden. De Italiaanse versie is aangekocht door Mediaset, de zendergroep van Silvio Berlusconi.

Dat heeft agent Absolutely Independent, het bedrijf dat de serie in het buitenland verkoopt, maandag gemeld. Het wordt de derde buitenlandse reeks die is gebaseerd op de Nederlandse All Stars.

Bron: De Telegraaf

8 februari 2007:

Aanstaande dinsdag is Paul te gast bij De Wereld Draait Door. Nederland 3 19.30-20.30

5 februari 2007:

Zo! Dat was me het weekend wel weer. 3 dagen achter elkaar heb ik mogen genieten van Paul, Kees en JP.
Het begon donderdagavond in Weert, daar speelden ze Op Weg Naar Huis en dat was voor mij de eerste keer dat ik de nummers in een theater hoorde. Eerder had ik ze al in een huiskamer gehoord, wat ook heel bijzonder was. Leuk waren ook de verhalen tussendoor, hoewel Paul die naar mijn meinig iets te acteerderig vertelde. Alsof hij er te veel bij na moest denken. Verder had JP onder andere een leuk verhaal over Paul, die hij tegen gekomen was in de Bijenkorf in Amsterdam, op een zaterdagmiddag. Ik was echt vreselijk onder de indruk van de muziek, de teksten en de verhalen.
Vrijdag mocht ik naar Zevenhuizen, wederom voor Op Weg Naar Huis. En het klinkt vast raar, maar het was nog mooier dan de dag ervoor. Paul zat er gewoon veel meer in en hij had het meer naar zijn zin, iets wat ik inmiddels wel door denk te hebben. De verhalen werden ook met meer passie en realistischer verteld door hem. En wat zongen ze weer mooi allemaal.
Zaterdag was het gezelschap neergestreken in Utrecht, waar ze een optreden gaven in het radioprogramma Spijkers Met Koppen. Dat is open voor publiek dus daar wilde ik ook graag naartoe. Ze speelden als ik me niet vergis 5 nummers. Heerlijk om ook daar weer te mogen genieten. En de sfeer die bij dat programma hangt is sowieso goed.

Paul: Op Weg Naar Huis is puur. Puur als in het begin van Acda en de Munnik. Mag ik dat zeggen? Zo mooi en eenvoudig dat het soms lijkt of jullie het al jaren doen..
Puur als in instrumenten pakken en spelen, samen.

Rest: Als je nog twijfels hebt over het wel of niet naar deze tour gaan kijken, kan ik absoluut aanraden het wel te doen. Je krijgt een avond lol, mooie verhalen, mooie nummers met schitterend mooie teksten en drie mannen die het duidelijk naar hun zin hebben samen. En dat allemaal in twee uur tijd. Genieten van Paul's schitterende warme stem, zowel bij zijn zang als bij de momenten waarop hij een verhaal aan het vertellen is. Genieten van de droge humor van JP den Tex en zeker ook genieten van de stem van Kees Prins.

Puur. Heerlijk!!! Morgen weer?? ;-)

23 januari 2007:

Herinnering:

Vanavond zijn Paul, Kees en JP te gast bij Pauw en Witteman. NL 1, 23.00 tot 0.00

21 januari 2007:

Thomas en Paul doen volgend jaar weer mee aan de Vrienden van Amstel Live. Kijk voor meer info en voor het bestellen van kaarten op de site van de Vrienden van Amstel.

21 januari 2007:

Eergisteren was het weer Live In The Living, dit keer wederom in Amsterdam, nu in de Baarsjes.
De foto's staan inmiddels bij de foto's.

Het was geweldig, ik had echt geen idee wat ik er van moest verwachten en of het allemaal wel leuk zou zijn. Heb toch best weer een aantal kaarten voor de komende tour, dus dan zou het wel zo leuk zijn als het ook iets leuks was wat de mannen zouden gaan doen.
En dat was het!! Wat kan vooral Kees Prins mooi zingen! En wat was JP grappig! En Paul zelf.. top! Geweldig mooie stem weer, mooie uithalen, veel humor, accordeon(erg verrassend!!!), gitaar, piano... Alles er op en er aan..
En wat een mooie teksten!! Teksten en muziek die aan alle kanten lijken te kloppen en die zo mooi zijn in een huiskamer, dat ik alleen maar nog nieuwsgieriger ben geworden naar hoe ze in een theater gaan klinken!
Het ging een paar keer mis, onder andere bij een nummer wat ze pas de dag ervoor hadden geschreven. En toen kon ik het toch niet laten even aan Acda en de Munnik te denken, die spelen immers ook nooit foutloos. Maar da's juist zo leuk. Die dingen die dan gezegd worden.
Ik ben er klaar voor en Paul, Kees en JP ook! Bijna dan.... :-)

17 januari 2007:

Paul, JP en Kees zijn aanstaande dinsdag te gast bij Pauw en Witteman, dit is te zien op Nederland 1 van 23.00 tot 0.00 uur.

14 januari 2007:

Bidden wij voor Owen Meany, Een roos van vlees, On The Road, Hotel New Hampshire...
Een greep uit de favoriete boeken van Paul. Alles over zijn leesgedrag staat in het blad Lezen, dit is ook online terug te kijken, klik daarvoor op deze link en ga naar magazine 2.

14 januari 2007:

Er is vanavond een extra voorstelling ingelast van Paul, JP en Kees. In theater PePijn in Den Haag. Voor meer info, ga naar de site. www.theater-pepijn.nl

13 januari 2007:

De film Alles Is Liefde, waarin onder andere Thomas een rol speelt, zal vanaf 11 oktober te zien zijn.
Meer info vind je op www.allesisliefde.nl

2 januari 2007:

Gelukkig Nieuwjaar allemaal!!!