Liedjes van Lenny 2

4 November ging de nieuwe show van Acda en de Munnik in premiere.
Na deel I, II en III wat resulteerde in Trilogie vond het duo het tijd voor iets anders. Ze wilden een andere weg in en die vonden ze ook. Een compleet nieuwe show werd bedacht en het zou geen cabaret worden, nee het werd een rockcomedy. In navolging op Tommy van The Who zouden Thomas en Paul wel even een eigen produktie neerzetten.
Na een tijd van stilte (er werd alleen "even" het album Groeten uit Maaiveld uitgebracht met een kleine theatertour erbij) begonnen de try-outs. Deze bestonden vooral nog uit liedjes maar al wel met de nieuwe acteurs erbij.
Acteurs? Ja, de nieuwe show wordt opgevoerd door Acda en de Munnik met band, een vijftal acteurs en een drietal dames in het ensemble. Na de try-outs bleef het weer even stil, maar daarna ging het in sneltreinvaart verder. De show kreeg steeds meer vorm, en op 4 november 2004 was daar dan de premiere van Lenny.

Het verhaal gaat dat Frank Lammers de manager is van Lenny (gespeeld door Ross Curry (www.rosscurry.nl)). Lenny is een jonge jongen, met een gouden stem en een geweldig gitaarspel. Alleen geen materiaal om te spelen. Acda en de Munnik zitten dan net in een impasse, de fut is eruit en ze spelen niet meer met hun gevoel. Ze zijn naar hun eigen zeggen 'fantastische bedriegers' geworden door hun roem, geld en omgeving. Frank brengt ze met elkaar in contact, en zo gaat het duo liedjes voor Lenny schrijven. Hierdoor kunnen ze weer 'met een rugzak de wereld in' en zelfs in 'mateloze verliefdheid' ten onder gaan. Maar het kan ook net te ver gaan...

In Ren Lenny Ren worden niet alle liedjes door Thomas en Paul gezongen. Wie voor een concert van de heren komt komt dan ook bedrogen uit. Een deel van de nummers wordt door Lenny gezongen, en ook Frank Lammers, Bracha van Doesburg (vanaf januari zal Carice van Houten haar rol overnemen) en het ensemble dat bestaat uit Alexandra Alphenaar, Carolien Borgers en Natalie Edwardes nemen teksten voor hun rekening.
Ren Lenny Ren is zoals eerder gezegd anders dan je van Acda en de Munnik gewend bent in het theater. De recensies logen er dan ook niet om. Diverse kranten branden het stuk in zijn geheel af, terwijl anderen er juist heel lovend over zijn.

Acda en de Munnik - Ren Lenny Ren is dit seizoen te zien in de grotere theaters van Nederland en sluit het seizoen af met zo'n 17 optredens in Carré. De meeste voorstellingen zijn al uitverkocht, behalve die voor Carré. De voorverkoop daarvan begint in januari.