On Stage over Groeten Uit Maaiveld

Brigitte van Meurs


Het is de tijd van de mooie luister-cd`s. Alex Roeka, Arthur Umbgrove, Joop Visser; muzikale kleinkunstartiesten vertellen via poëtische, melancholische, geestige of cynische liedjes hun verhaal. Ook Acda en de Munnik doen dat. Groeten uit Maaiveld is het derde studioalbum van het populaire duo. Zo te horen kunnen ze nog oneindig lang doorgaan met het opnemen van mooie nummers.

Zonder moeite - zo lijkt het - produceren ze een eindeloze reeks liedjes met knappe teksten. Gevoelige nummers waarin ze zich kwetsbaar opstellen als `Zo is het goed,` `Welkom terug` en het aandoenlijke `Ik was vergeten.` Vrolijke liedjes vol woordspelingen, ` Mis ik mij` bijvoorbeeld, en typische Acda en de Munnik-hits als `Ren Lenny ren` (niet voor niets de single) en `Ik hou van jou.`
De nummers op Groeten uit Maaiveld en die op de vorige studioalbums Naar Huis en Acda en de Munnik zijn volledig inwisselbaar. Toch is het bewonderenswaardig dat het duo de luisteraar steeds weer weet te raken met die ontroerende vrolijke of bluesy muziek.

En zeg nou zelf: ze zouden gek zijn als ze die succesformule overboord gooiden!